Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 квітня 2023, 08:42
11007
121

Несподівано знадобився характер. Шахтар ледь устиг дотиснути Львів

Команда Ігора Йовічевіча виконала понад 25 ударів по воротах, але вражала їх і за власною спиною

| Оновлено 13 квітня 2023, 08:42
11007
121
Несподівано знадобився характер. Шахтар ледь устиг дотиснути Львів
ФК Шахтар Донецьк

Своєчасно виконані справи є запорукою комфортного відпочинку в майбутньому. Однак не завжди обставини складаються таким чином, що футбольні клуби за ходом чергового сезону встигають проводити свої поєдинки в заздалегідь заплановані терміни. Восени минулого року така ситуація виникла й у донецького «Шахтаря». Команда Ігора Йовічевіча була дуже заклопотана участю в Лізі чемпіонів УЄФА, тож зробила запит на перенесення свого гостьового матчу проти «Львова» в рамках шостого туру національної першості колись на потім.

Зрештою, сталось так, що на це «потім» довелось чекати аж до наступного року, і допоки найвідоміші європейські клуби завершували підготовку до чвертьфінальних матчів міжнародних змагань, український футбол посеред дня намагався привернути до себе якнайбільшу увагу. І хоча це був лише матч поміж останньою та першою командами чемпіонату відповідно, але турнірну вагу його підсумкового результату було важко недооцінити.

Через відсутність дискваліфікованого Валерія Бондаря Йовічевічу довелось застосовувати нетипову пару шульг у центрі захисту власної команди, тоді як Топалов розташувався ліворуч у захисті, а над ним в атаці точно ніхто не очікував побачити Тотовицького, для якого це був лише третій матч у стартовому складі за багаторічне перебування в системі «Шахтаря». «Гірники» в оновленій формації почували себе не дуже комфортно, що в підсумку давало про себе знати за якістю атак із їхнього боку.

Фактично, у першому таймі ще потрібно було пошукати дійсно гольовий момент у виконанні футболістів Йовічевіча, тоді як суперники обрали варіант із глибоким розташуванням біля власних воріт та спробами виходів до контратак. Різкий наступ у «Львова» вдався належним чином лише одного разу – під завісу першого тайму Бугай завершував атаку пострілом із лівого флангу штрафного, але Матвієнко із загрозливим рикошетом для власних воріт його спробу зміг заблокувати.

Для гостей головною подією першої половини гри в підсумку став момент із травмою Дмитра Криськіва. Жахливий епізод із фолом Грисьо на лівому фланзі захистом завершився ношами для молодої зірки «гірників», а вже за межами поля кількість гравців і тренерів із лави для запасних вказувала нам на те, що наслідки травми можуть бути дуже важкими. Очеретько вийшов на поле замість партнера по команді, проте нічим особливим не запам’ятався й у підсумку стосовно нього здійснили зворотну заміну.

А тим часом на годиннику арбітра вже повним ходом тривав другий тайм, на початку якого «Шахтар» намагався атакувати чужі ворота з акцентованими ударами, чого не було помітно до перерви, проте стартові спроби Судакова та Тотовицького успіху не мали. «Львів» намагався витримувати темп, який диктували йому опоненти, і навіть провадив власні атакувальні дії. Ба більше – вони ще й виявились результативними, коли на 56 хвилині подачу з правого флангу від Богунова головою у власні ворота необачно зрізав Гочолеішвілі.

Шокуючий момент для «гірників» мав місце в тому епізоді, проте завдання на матч для футболістів Йовічевіча змін не зазнало – потрібно було перемагати за будь-яку ціну. Цим донеччани почали займатись одразу після пропущеного, і вже за п’ять хвилин відновили рахунок за допомоги рикошету від Грисьо, що супроводжував дальній постріл Судакова з лівого флангу та повністю відіграв воротаря на лінії воріт.

А ось далі потрібно було вже вигадувати засоби, якими можна було б подолати захист суперників. Тут знадобились і дальні постріли від Ракіцького та Судакова, акробатичні стрибки Келсі, що вийшов рятувати цю гру, потужний корпус Траоре в боротьбі, кмітливість Степаненка та багато чого іншого. Проте м’яч уперто не хотів іти у ворота Юрчука. Але зрештою він там опинився вже на останніх секундах компенсованого часу, коли Ракіцький подав із лівого флангу, Сікан скинув на Келсі поближче до воріт, а венесуелець закрив гру ударом у дальній кут. Питання залишалось лише одне – чому його не було на полі з перших хвилин?

Уже 16 квітня ці дві команди зіграють поміж собою знову, але вже в рамках 21 туру УПЛ, і господарем «Арени Львів» буде донецький «Шахтар».

Українська Прем'єр-ліга. 6-й тур.

«Львів» – «Шахтар» - 1:2

Гочолеішвілі, 56 (авт.) – Судаков. 61, Келсі, 90+5

Степаненко, 63, Матвієнко, 66

«Львів»: Юрчук – Кузик, Дитятьєв, Ґабріель, Грисьо – Алібеков (Никитюк, 84) – Свржняк (Мишенко, 67), Бєляєв, Мильченко – Богунов, Бугай (Сасовський, 78).

«Шахтар»: Трубін – Топалов, Ракіцький, Матвієнко, Гочолеішвілі – Степаненко – Криськів (Очеретько, 27, Келсі, 71), Тотовицький (Борячук, 83), Бондаренко, Судаков – Траоре (Сікан, 82).

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

Удари (у площину): 13 (2) – 25 (11)
Кутові: 3 – 16
Офсайди: 0 – 1.

ЛЬВІВ - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Кевін Келсі (Шахтар Донецьк).
61’
ГОЛ ! М'яч забив Георгій Судаков (Шахтар Донецьк).
56’
ГОЛ ! Автогол забив Георгій Гочолеішвілі (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Встигає на футбол. Ястремська швидко програла Шнайдер у Бад-Гомбурзі
Теніс | 26 червня 2024, 14:26 8
Встигає на футбол. Ястремська швидко програла Шнайдер у Бад-Гомбурзі

Даяна не змогла пробитися в 1/4 фіналу на турнірі в Німеччині

Сергій РЕБРОВ – про матч з Бельгією, Циганкова, Миколенка та регламент Євро
Футбол | 25 червня 2024, 18:22 2
Сергій РЕБРОВ – про матч з Бельгією, Циганкова, Миколенка та регламент Євро

На команду чекає вирішальний поєдинок групового етапу

Коментарі 121
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей Петров
Келси за 20 минут создал больше моментов чем Траоре за 3 матча. Йовичевич решил в Поттера поиграть, каждый матч новый состав, Борячук, Тотовицкий, которые вообще не играли. Чудом отскочили 
ZlayaSobaka
Навіть коментувати цей жах від Шахтаря важко
bolelschik
Шахтер уже третий матч подряд еле отскакивает. Видать, не дотянет он до чемпионства
Tatiana Tam
Та якби треба було, там би і 45 хвилин ще додали. Все для кротів
u6464u
94 хв. і тут посміхнулася пані фортуна , по грі питань більше чим відповідей .
Ivan Obushnyi
Я такого фартового тренера як Йоввічєвіч за 16 років скільки  я дивлюсь футбол ще не бачив...
DK1961
У РЫЖИХ СЕПАРОВ И ИХ ПОКРОВИТЕЛЕЙ СУТЬ ОДНА. Одно чмо придуривается больным и, играя за свой суперклюб, не играет за сборную (старая болезнь ржавых игроков). Другое ЧМО также придуривается больным (кароной) и не ходит в суд, зато успевает летать (?!!) в Европу на свои выборы. ПОДЛОСТЬ, ХАМСТВО И ЛИЦЕМЕРИЕ - ИХ стиль поведения. И его не изменишь ничем, пока власть все это терпит или (еще хуже) участвует в покрывательстве всего этого (понятно по каким причинам и ЗА ЧЕЙ счет).
Remark
По игре - две равные команды, которые +/- имели одинаковое количество голевых моментов. Львов почему то бил в основном в космос, а Шахтер чуть прицельнее, ближе к каркасу ворот, но все равно мимо.
Справедливый счет была бы ничья!
DK1961
КАК НЕТАК: "...Как же бомбит у ботофермы динамы которая на 4 месте и фейкднепра который на втором. Как так ?"
___________________________________________________________________________
____________________
Ботофермой был арендопуполь. До этого был донецкий Металлург. Сейчас - половина (минимум) покорных (для получения бонусных от ХОЗЯИНА) клубов вышки. НУ а фигуранты типа КАК НЕТАК пусть пишут свои влажные хотелки. Надо же как то выразиться полутораизвилинам...
DK1961
Играли два...просто ОДНО самовлюбленное, допингово-симулянтское, ВСЕГДА вытаскиваемое судьями. КАК ТАК?!!
Slava Dyatlov
Кевин Келси поедет в Челси, Мудрик поможет с адаптацией. Главное чтобы Арсенал не перехватил трансфер, но у мести нет чести.
bolelschik
Это так Шахтер с аутсайдерами играет. А что дальше будет?
aleks8-48
Парень один раз удачно подставил голову и его сразу сделали звездой. Новая звезда по определению не может быть адекватной заменой ушедшей звезде цена которой  в 100 раз дороже
fitnes_sports066
16.04 Шахтёр Львов
22.04, Динамо Шахтёр
С нетерпением жду!!
Andr88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Zanregent
Чеситно говоря чемпион Украины это так... да,там борьба за 40 млн,но я о другом. Посмотрите как наши клубы играют в еврокубках и всё.
Kak Tak
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Maks Krot
Во втором матче с львовом  если после первого тайма будет разница в мяча два в пользу Шахты  ,можно и выпустить Таирова на левый фланг ,он одну игру сыграл за молодежный состав ну очень хороший футбол показывал ,техника на уровне да с головой игрок .
Maks Krot
Кто матч смотрел ,мне одному показалось то комментатор пропустил ничего не сказал ,то не новый на эквадорец Кастильо сидел уже на трибунах?Скорей всего он .Келси это конечно талантливый  нападающий ему ещё раскрываться и раскрываться будет дай бог топ футболист  ,думаю и кастилью в центре полузащиты будет такими же талантом.
саня лысый
Коли немає гри і результати здобуваються перетасовкою матчів, карманними павелками та продажними суддями і по грі сказати нічого, відразу вискакують персонажі типу КАК ПУК і починають щось какати і пукати про опзж, ботів і тп