Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 квітня 2023, 14:00
3939
46

Львів – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Відмінний тиждень для збільшення відриву від переслідувачів

| Оновлено 12 квітня 2023, 14:00
3939
46
Львів – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар Донецьк

У середу, 12 квітня, у Львові на стадіоні «Арена Львів» відбудеться матч шостого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють «Львів» та донецький «Шахтар». Стартовий свисток рефері Анатолія Абдули з Харкова прозвучить о 14:00 за київським часом.

Львів


Зрозуміти стратегію «Львова» в другій половині сезону УПЛ досить складно. Незважаючи на повномасштабну агресію, що триває, «золоті леви» все одно вийшли на трансферний ринок у пошуках посилення з-за кордону, за підсумком чого в нашому чемпіонаті з'явилося чимало легіонерів, чиї імена навряд чи про щось могли говорити заздалегідь. Однак усі ці поповнення кадрової обойми відбувалися під керівництвом Олега Дулуба, але варто було команді програти луганській «Зорі» (1:3) і зіграти внічию проти «Кривбаса» (2:2) – геть не найслабкішими суперниками, як уже наступного матчу після березневої міжнародної паузи проти київського «Динамо» львів'ян виводив Анатолій Безсмертний.

Звісно, уболівальники зі стажем пам'ятають, як цей досвідчений фахівець уже допомогав команді під завісу сезону-2020/21, зберігав із нею прописку в «еліті», а потім його просили на вихід уже на початку наступної кампанії. Ось тільки зараз ситуація для «Львова» виглядає дещо інакше. Команда йде на останньому місці, а перенесена гра проти «Шахтаря» є для неї останнім шансом набрати додаткові очки без фактичної конкуренції з боку команд із високих рядків таблиці.

П'ять балів – саме стільки не вистачає львів'янам хоча б до рівня «Металіста», «Руха» та «Миная», але відшукати ці заповітні пункти в іграх проти бомонду українського футболу було б справжньою авантюрою. Очевидно, що зараз «золоті леви» знаходяться в позиції очікування завершення цієї шаленої серії матчів проти явних фаворитів, але потім настане час грати проти прямих конкурентів, тож легше вже точно не буде. Утім, падати нижче за останнє місце теж вже нікуди.

Шахтар


Донецький «Шахтар» міг би зараз готуватися до матчів чвертьфіналу Ліги Європи УЄФА, проте нідерландський «Феєнорд» зробив усе необхідне для того, щоб «гірники» не розпорошували зусилля ще й на міжнародні змагання наприкінці поточного сезону. Далеко не все в порядку в донеччан у контексті цьогорічних чемпіонських перегонів, а доволі тривале перебування за спиною у дніпровського «Дніпра-1» на певному відрізку сезону не на жарт розлютило команду Ігора Йовічевіча. Ось тільки стабільніше досягати необхідних результатів вона від цього явно не стала, тому іноді трапляються казуси у вигляді нещодавньої невдалої гри проти «Чорноморця» в Одесі (2:2).

Через цю невимушену похибку «помаранчево-чорні» всього на один бал віддалились від дніпрян, але вже цього тижня ситуація для них може виправитися на краще. Справа в тому, що перенесений на прохання самих «гірників» через щільний графік осінньої частини Ліги чемпіонів матч шостого туру проти «Львова» чудово накладається за датами на гру між цими командами, але вже в рамках другого кола, яка відбудеться найближчими вихідними. А оскільки «Дніпро-1» під час вікенду гратиме проти луганської «Зорі», то й імовірність збільшення розриву між командами є досить високою. Так чи інакше, але «Львів» лише на початку своїх виступів в УПЛ складав належну конкуренцію «Шахтарю» у очних зустрічах.

При цьому Йовічевіч має доволі непоганий підбір виконавців, нехай і дискваліфікація на один матч Валерія Бондаря змусить головного тренера подумати над ротацією на позиції правого захисника. Варіанти є й тут – від комбінації Ракіцького та Матвієнка, до рідкісної появи з перших хвилин юного Фарини. А оскільки командам доведеться зустрічатися за кілька днів ще один раз, то й тренерському штабу не варто відмовляти собі у можливості пограти із замінами. Варіант із новачком Келсі на вістрі атаки також виглядає робочим, оскільки останнім часом центральні нападники «Шахтаря» особливо не вражають.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Львова» та «Шахтаря» раніше перетиналися дванадцять разів у рамках УПЛ. Спостерігається суттєва перевага за кількістю перемог на користь донеччан – 9 успішних матчів «гірників» проти 2 перемог львів'ян. Востаннє команди грали між собою в офіційному матчі у грудні 2021 року – гра у Києві на НСК «Олімпійський» завершилася перемогою «Шахтаря» з рахунком 6:1. Голи у донеччан забивали Тете, Педріньйо, Артем Бондаренко, Марлос, Тарас Степаненко та Юхим Конопля, а у львів'ян відзначився Ернест.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 46-річний Анатолій Абдула з Харкова, який має вже 139 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Олександр Беркут та Віталій Скобля, а резервним арбітром відпрацює Олександр Каленов. На матчі буде відсутня система VAR. Абдула має досвід проведення матчів за участю «Львова» – 4 нічиї, 2 поразки, тоді як з «Шахтарем» він перетинався 25 разів – 18 перемог, 5 нічиїх, 2 поразки.

Орієнтовні склади


«Львів»: Рибка – Дитятьєв, Гільєрме, Габріель – Богунов, Мильченко, Алібеков, Свржняк, Грисьо – Есеола, Бугай.

«Шахтар»: Трубін – Топалов, Матвієнко, Фаріна, Конопля – Степаненко – Криськів, Судаков, Бондаренко, Очеретько – Келсі.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що гості здобудуть перемогу з певною перевагою. Нашою ставкою буде позиція Фора. «Шахтар» (-2) з коефіцієнтом 1.95.

12 квітня, середа

«Львів» – «Шахтар»
Львів. «Арена Львів». 14:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа Setanta Sports
ЛЬВІВ – ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
Прогноз Sport.ua – 0:3
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу
Футбол | 01 травня 2024, 00:30 0
Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу

Дивіться відеоогляд першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

ВІДЕО. Суперсейв Луніна потрапив у нарізку найкращих у матчі Баварія – Реал
Футбол | 01 травня 2024, 08:15 0
ВІДЕО. Суперсейв Луніна потрапив у нарізку найкращих у матчі Баварія – Реал

Український воротар виручив «королівський клуб» уже на 1-й хвилині

Коментарі 46
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Саша Денисов
Для ордловців, як завжди, тепличні умови. Грають де завгодно і коли завгодно. Навіть букмекери сміються з цього "матчу". Коли ще побачиш кофф 46?)
Gambie
Оригинально.Это за что кротам такие поблажки ? Помню.просил Днепр всего лишь матч один с Черноморцем так ты шо .А здесь кроты сколько хочешь сами переносят.Чтоб они сдулись .болеем за львов а не за сепаров 
romario1501
 Динамо приймали на хрєновому полі стадіону Скіф , а Шахтар на Арені Львів , де в шахти набагато більше шансів на перемогу ))) вам очки потрібні , чи ви вже вилетіли ?)) Цікаво де ви будете грати  наступний  домашній матч )))
avk2307
Навіть не цікаво дивиться матчі де один клуб претендент  оплачує іншому претенденту на виліт "домашню" арену в зручний для себе час.
DK1961
Давно уже все ясно и  понятно. С этим купленным рыжим чемпом. С этой на корню купленной рыжим ОПГ УАФ. С этими купленными рыжим судьишками во главе с живущей с монитором монзулихой. 
Gambie
В 14 м году батальоны добровольцев Днепр и Днепр 2 уходили на Донбасс защищать днровцев продажных и погибали в котлах за тех а местная вата палец о палец не ударила чтоб защитить свою землю и хозяева посылали их на разведку .А теперь выходит Днепр не мог одного матча перенести а вата продажная переносит матчи скол ко захочет 
Gambie
Это ж не Фейеноорд который нормально судят .Здесь всю.эту рыговскую.вату тянут за уши всегда в чемпионы .И даже того несчастного Львова без помощи судей не победят .Кроты это воры ахметовские и враги Украины 
avk2307
Шахтар виграє, а Степаненко якщо вийде обовязково отримає жовту. От побачите. Вона буде четвертою і він пропустить ще одну гру з Львовом і обнулить картки. Хто ставки робить, можете пробувати.
Саша Денисов
Договорняк чистої води. Хтось колись бачив кофф 46 на перемогу однієї з команд, які грають в одному дивізіоні? Таке могло бути тілько в матчах ордловців з Арендуполем
Фанькин кот
Админы, не пора ли этого конечного бота Sher15-Gambie забанить на веки-вечные? За разжигание вражды между украинцами на основании того, как они голосовали в прошлом. За легальные официально зарегистрированные партии и кандидатов на то время, между прочим!
Kak Tak
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Фанькин кот
Шахтёр в двух играх со Львом 6 очей наберёт, и днепрю фейкового коломойшинского с большым отрывом обойдёт!