Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 березня 2023, 14:07
3742
27

Кривбас – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Між іграми Ліги Європи з «Феєнордом» гірникам належить з'їздити до Кривого Рогу

| Оновлено 12 березня 2023, 14:07
3742
27
Кривбас – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

Донецький «Шахтар» зараз має дуже насичений графік відповідальних матчів. Минулого четверга у Варшаві вони провели перший поєдинок 1/8 фіналу Ліги Європи, зігравши внічию 1:1 з нідерландським «Феєнордом». У неділю донетчани вирушають до Кривого Рогу на гру Прем'єр-Ліги з «Кривбасом», де не можна втрачати очки, пам'ятаючи про боротьбу за золоті медалі з «Дніпром-1». А вже наступного четверга гірники вийдуть на зелений газон стадіону у Роттердамі, щоб знову поборотися з клубом із Нідерландів за місце у чвертьфіналі престижного європейського турніру.

Кривбас

Втім у «Шахтаря» свої завдання та плани, а у підопічних Юрія Вернидуба свої. «Кривбас», який довго запрягав і перебував у тіні в першій половині сезону, потім видав відмінний результат, перемігши у чотирьох останніх матчах із п'яти, і вже увірвався до першої шістки. Наразі у футболістів із Кривого Рогу 21 очко. Тепер вони більше дивляться на те, щоб спробувати пробитися до єврокубків наступного сезону, ніж на зону аутсайдерів, де ще зовсім недавно перебували.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Ось і другу половину чемпіонату криворіжці розпочали з перемоги, обігравши вдома на стадіоні «Гірник» ковалівський «Колос» 1:0. Єдиний та переможний гол у тому поєдинку забив син головного тренера Віталій Вернидуб. Тепер «Кривбас», напевно, намагатиметься взяти очки і у зустрічі з «Шахтарем». Чому б і ні? Адже вийшло в листопаді виграти у «Дніпра-1» з рахунком 2:1. До того ж, гірники зараз перебувають у справжньому ігровому цейтноті.

Слід додати, що буквально днями до команди нарешті змогли приєднатися два легіонери. Це камерунський захисник Іван Дібанго та півзахисник із Кот-д’Івуару Жан-Морель По. Вони дуже довго добиралися в Україну після навчально-тренувального збору через проблеми з документами при перетині кордону, і прибули до розташування клубу лише 8 березня.

Шахтар

Донецькій команді не звикати до такої ситуації, коли доводиться постійно грати через два дні на третій. За багато років участі у єврокубках гірники нас до цього вже привчили. Але одна річ, коли в «Шахтарі» ще недавно була велика кількість легіонерів, і тренери мали величезний вибір, і зовсім інша зараз. Хороші та якісні гравці, звичайно ж, є. Ось тільки вибір їх у Ігоря Йовічевіча явно обмежений у порівнянні з попередниками.

Отже, головне завдання для тренерського штабу донеччан на даний момент полягає в тому, як вірно та грамотно провести ротацію з мінімальними збитками для обох турнірів. Зрозуміло, що ті, хто грав у першому матчі з «Феєнордом», віддали боротьбі багато сил. Напевно, хтось із них потребує відпочинку, щоб зі свіжими силами вони змогли відіграти у повторному поєдинку. Але ж і матч із «Кривбасом» дуже важливий із турнірної точки зору. Ось тут ми й подивимося, наскільки наставник довіряє футболістам, які знаходяться у найближчому резерві, і яка їхня кількість вийде на поле. Принаймні, гра попереднього туру з «Металістом 1925», що завершилася великою перемогою з рахунком 7:0, показала, що Ігор Йовічевіч знає, як вирішувати подібні питання.

Можемо лише припустити, що саме у цій грі ми побачимо дебют у складі гірників воротаря Дмитра Різника, а також повернення після тривалого лікування через важку травму Мар'яна Шведа. Очевидно, зможуть також отримати достатню ігрову практику Невен Джурасек, Єгор Назарина, Іван Петряк та деякі інші футболісти.

Статистика матчів

На рівні Прем'єр-Ліги суперники провели 43 матчі. Зрозуміло, що тут велика перевага «Шахтаря» - у нього 30 перемог. 6 разів вигравав «Кривбас» та ще 7 поєдинків завершилися внічию. І у першому колі у Києві на НСК «Олімпійський» успіху досягла донецька команда з рахунком 1:0. Переможний гол забив Артем Бондаренко. Цікаво, що тоді матч судила харків'янка Катерина Монзуль, яка й зараз виведе команди на поле стадіону «Гірник» у Кривому Розі.

Орієнтовні склади:

«Кривбас»: Сарнавський, Стецьков, Безкоровайний, Вернидуб, Якимець, Капіч, Банада, Хомченовський, Татарков, Микитишин, Устименко

«Шахтар»: Різник, Михайличенко, Ракицький, Бондар, Конопля, Назарина, Джурасек, Очеретько, Криськів, Петряк, Сікан

Прогноз на протистояння:

Гра буде складна як для одних, так і для інших. Але «Шахтар» зараз, як то кажуть, на ходу, навіть при ротації складу. Тож поставимо на його мінімальну перемогу 1:2.

12 березня, неділя

«Кривбас» – «Шахтар»
Кривий Ріг. Стадіон «Гірник». 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports+»
Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
КРИВБАС – ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:2
Parimatch
  • 8.30
  • 5.30
  • 1.35
Сделать ставку Зробити ставку
Melbet
  • 8.35
  • 5.33
  • 1.37
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Читаю википедию, Екатерина Монзуль Элитный арбитр Фифа.
1. Вопрос в чем элитный если ее нет в лч?
2. Вопрос 2, почему допустим Майкл Оливер трактует эпизод с вар совершенно по другому.
3. Почему только с ней Вар, а не допустим Абдулой Шандором и другими арбитрами.
Жалко наш футбол. Сегодня Юрий Николаевич будет опять удален)))
Denis Ol
Повтор виложить сетанта на ютуби?
Justin_Bieber15
Не переживайте, Шахтер не сможет, катюша поможет
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Aleks04
Доведеться повболівати за ненависний мною Кривбас. Успіхів!
Old  Т
Британская разведка сообщила что Вернидуба вызвали в штаб. Кто там зам?
SportsMan
Родина должна не подвести президента. Ему сейчас положительные эмоции не повредят.
Fred14
Шахтер уставший .2 тайма отбивался с фейеноордом .Но судьи Ахметова выручат в очередной раз 
Gargantua
первый не договорной матч в УПЛ будет для Шахтер в весенней части сезона. 
ответственное событие.  как бы не перегорели.
Maks Krot
Два быстрых гола в первом тайме,и спокойно доигрывать и готовиться к феенорду.удачи и успехов родной клуб и главное без травм 
Fred14
Любопытно в какую церковь будут ходить российские олигархи Ахметов и его друг Новинский который даже стал дьяком русской православной церкви .Ведь русских попов гонят отовсюду .Вчера вышел указ до 29 марта русской церкви полностью освободить. Киево печерскую.лавру включая монастырь в нижней лавре и все сооружения .Больше вреда чем путин для россии не сделали никакие националисты за столетия 
Фанькин кот
Кривбасс теперь типо элитный клуб УПЛ? Любимчик президента,  его правдами и неправдами тянут за уши в еврокубки. Невооружённым глазом это видно. Трудно придётся Шахтёру, но горняки просто обязаны побеждать!