Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 березня 2023, 18:22
4445
2

Динамо – Інгулець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У Києві команда Мірчі Луческу зустрінеться з одним із аутсайдерів УПЛ

| Оновлено 04 березня 2023, 18:22
4445
2
Динамо – Інгулець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У суботу, 4 березня, відбудеться поєдинок 16 туру Української Прем'єр-ліги, в якому київське «Динамо» зустрінеться з «Інгульцем». «Біло-сині» осінню частину чемпіонату завершили на третій позиції турнірної таблиці, а петрівський клуб посідає 14 місце та веде боротьбу за виживання в еліті українського футболу.

Динамо

У зимове міжсезоння київський клуб розлучився із двома своїми ключовими футболістами. Півзахисник Віктор Циганков перейшов до «Жирони», а центрбек Ілля Забарний вирушив у «Борнмут». Придбання «біло-синіми» зроблено лише одне: за кілька днів до рестарту чемпіонату контракт із «Динамо» підписав македонський півзахисник Решат Рамадані. Крім того, київський клуб відправляв гравців в оренду та повертав їх звідти. Усіх перераховувати не будемо, зупинимося на кількох виконавцях. Артем Бесєдін вирушив до кіпрської «Омонії», а Томаш Кендзьора до кінця сезону виступатиме за ПАОК. Повернувся до складу «Динамо» захисник Максим Дячук, який намагатиметься поборотися за місце у центрі захисту. Ще один шанс, напевно, отримає і Ерік Рамірес: венесуельський форвард завершив співпрацю зі словацьким «Слованом».

Осінню частину сезону київський клуб точно не може записати собі до активу. Останнє місце у групі Ліги Європи залишило «біло-синіх» без євровесни, у чемпіонаті підопічні Мірчі Луческу також не демонстрували стабільність. Проте «Динамо» має дев'ятиматчеву безпрограшну серію в Прем'єр-лізі (6 перемог та 3 нічиї). До відновлення сезону кияни готувалися у Туреччині, де зіграли велику кількість спарингів. 7 контрольних матчів «біло-сині» виграли, 3 програли, а ще 4 зустрічі завершили внічию.

Інгулець

Невдалі результати, які петрівці демонстрували восени, призвели до відставки Сергія Лавриненка з посади головного тренера команди. Виконувачем обов'язків був призначений Младен Бартулович, і він не підкачав: за хорвата «червоно-жовті» здобули дві перемоги перед зимовою паузою. До речі, перший у новому для себе статусі поєдинок Бартулович провів саме із «Динамо» (1:2). Але успіхи в.о. головного тренера не переконали керівництво петрівського клубу, і на зміну хорвату прийшов Сергій Ковалець, який у суботу дебютує біля керма четвертого клубу УПЛ (раніше він очолював ФК «Львів», «Оболонь» та запорізький «Металург»). До слова про керівництво. Президент «Інгульця» Олександр Поворознюк був дуже помітною персоною в зимове міжсезоння. Правда, стосувалося це не футбольної діяльності, а його словесної суперечки з журналістом Дмитром Гордоном.

У міжсезоння «Інгулець» не був особливо активним на трансферному ринку. Із «Ворскли» прийшли захисник Максим Мельничук та півзахисник Юрій Козиренко, який є вихованцем київського «Динамо». Також за петрівців тепер виступатиме досвідчений голкіпер Олег Білик. Ще одним новачком петрівців став Олег Осипенко, останнім клубом якого був чеський «Кралув». На зборах «жовто-червоні» провели сім спарингів: 2 перемоги, 2 поразки та 3 нічиї. До речі, у чемпіонаті петрівці мають семиматчеву безнічийну клубну рекордну серію (3 перемоги та 4 поразки).

Статистика зустрічей

Раніше суперники провели чотири очні дуелі: 3 перемоги здобуло «Динамо» і ще один матч завершився внічию. Попередня зустріч команд відбулася у листопаді минулого року та завершилася перемогою киян з рахунком 2:1. У першому таймі дублем відзначився Циганков, а після перерви Сітало скоротив відставання.

Прогноз на протистояння

Команди знаходяться на різних полюсах турнірної таблиці та переслідують різні завдання. До того ж, після зимової паузи футболісти «Динамо» та «Інгульця» далекі від своєї оптимальної форми. І все ж, клас киян має позначитися: спрогнозуємо мінімальну перемогу команди Мірчі Луческу.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Нещерет, Вівчаренко, Попов, Сирота, Караваєв, Шепелєв, Сидорчук, Кабаєв, Буяльський, Перріс, Ванат.

«Інгулець»: Паламарчук, Запорожець, Клименко, Марусич, Сітало, Кучеренко, Смоляков, Нагієв, Ковальов, Поспєлов, Кухарук.

Parimatch
  • 1.21
  • 6.30
  • 15.0
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.20
  • 6.25
  • 14.7
Зробити ставку Зробити ставку

4 березня, субота

«Динамо» – «Інгулець»
Київ. Стадіон «Динамо» імені В.Лобановського. 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
ДИНАМО – ІНГУЛЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:0
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Очень интересно кто сыграет слева и справа.
И центр поля тоже.
Справа очень сильная конкуренция.
Слева может быть нежданчик в лице Назара Волошина.
Все таки попробую угадать состав
Нещерет- дячук, попов, дубинчак, караваев-сидорчук-гармаш- буяльский, бенито, волошин, ванат.
Bulba_sumkin
Удачи Ингульцу! Где еще набирать очки, как не в этом матче?)