Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 березня 2023, 18:51
18313
111

Сенсаційний дебют Ковальця. Інгулець у Києві обіграв Динамо

Петрівський клуб вперше здобув перемогу над киянами

| Оновлено 04 березня 2023, 18:51
18313
111
Сенсаційний дебют Ковальця. Інгулець у Києві обіграв Динамо
ФК Динамо

У поєдинку 16 туру української Прем'єр-ліги в Києві зустрілися «Динамо» та «Інгулець». Біля керма петрівського клубу дебютував Сергій Ковалець, який узимку очолив «жовто-червоних». У «Динамо» відзначимо появу у центрі оборони Максима Дячука та на правому фланзі півзахисту Назара Волошина.

Одразу після стартового свистка кияни взяли м'яч під контроль. Гості очікувано відійшли на свою половину поля, зробивши акцент на контратакуючій грі. Але гостроту біля воріт суперників підопічні Мірчі Луческу не створювали. А перший же створений петрівцями гольовий момент зненацька втілився у забитий м'яч. Сітало виграв єдиноборство у Дячука (була підозра на фол, але ні Монзуль, ні VAR порушення правил не зафіксували) і вивів на ударну позицію Козака, який свого шансу не втратив.

«Жовто-червоні» здобули стратегічну перевагу, адже тепер вони могли вести ще більш закриту гру. Більше того, гості ледь не подвоїли свою перевагу, коли Нещерет зреагував на удар Козака. Динамівцям не вистачало швидкості, а з повільними позиційними атаками суперників петрівці цілком упевнено справлялися. До того ж, на темпі матчу позначилися постійні свистки арбітра після дрібних фолів з обох боків.

Реальну можливість зрівняти рахунок кияни втратили незадовго до закінчення першої половини зустрічі. Ванат обіграв Ковальова і під кутом вийшов віч-на-віч з Паламарчуком, але голкіпер зумів зачепити м'яч, який пролетів поруч зі штангою. Ситуація для «Динамо» ще більше погіршилася перед перервою. У контратаці Одарюк замкнув простріл Клименка, забивши ще один гол у ворота господарів поля.

На другий тайм у «біло-синіх» вийшли одразу три нові футболісти: Вівчаренко, Гармаш та Царенко. Втім, на малюнок гри це особливо не вплинуло. Хіба що Гармаш додав агресії атакуючим діям киян, але вони постійно грішили неточними діями на завершальній стадії. Саме індивідуальна майстерність Гармаша ледь не призвела до голу в середині другої половини зустрічі: Денис з лінії штрафного майданчика влучив у зовнішній бік штанги.

Інгулець продовжував вибігати в контратаки і часом це виглядало досить гостро. Кияни виглядали розгубленими і навіть утомленими наприкінці поєдинку. Спроба фінального штурму тривала кілька хвилин, і з нею «жовто-червоні» цілком впоралися.

Петрівський клуб здобув сенсаційну перемогу, яка стала першою для «жовто-червоних» в історії протистоянь із «Динамо». Крім того, «жовто-червоні» продовжили свою переможну серію до трьох матчів.

Українська Прем'єр-ліга. 16 тур.

«Динамо» – «Інгулець» – 0:2

Козак (12), Одарюк (44)

Лонвейк (91) – Смоляков (73)

«Динамо»: Нещерет, Дубінчак (Вівчаренко, 46), Попов, Дячук, Караваєв, Сидорчук, Шепелєв (Беніто, 86), Буяльський, Н.Волошин (Царенко, 46), Кабаєв (Гармаш, 46), Ванат (Лонвейк, 70).

«Інгулець»: Паламарчук, Ченбай, Кучеренко, Ковальов, Смоляков, Клименко, Кухарук, Нагієв (Мельничук, 51), Одарюк (Козиренко, 75), Козак, Сітало (Марусич, 87).

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського (Київ)

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

ДИНАМО – ІНГУЛЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

43’
ГОЛ ! М'яч забив Володимир Одарюк (Інгулець).
12’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Козак (Інгулець).
Оцініть матеріал
(157)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Еліна СВІТОЛІНА: «Моє рідне місто Одеса під атаками вже багато днів»
Теніс | 02 травня 2024, 07:51 5
Еліна СВІТОЛІНА: «Моє рідне місто Одеса під атаками вже багато днів»

Перша ракетка України розповіла про важливість роботи свого благодійного фонду

Марсель – Аталанта. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Ліги Європи
Футбол | 02 травня 2024, 06:44 0
Марсель – Аталанта. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Ліги Європи

Поєдинок відбудеться 2 травня о 22:00 за Києвом

Коментарі 111
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
Добре! Перший гол повністю на совісті Катерини, але настільки бездарно грати, щоби пропустити ще один і влетіти в цілому?
До чого готував команду Луческу, якщо перший матч, на своєму полі, Динамо влітає Інгульцю?
Після такого тренер має піти у відставку. 
Луческу може тренувати тільки бразильцв в Україні, які індивідуально сильніші за українських гравців. 
Команди нема.
А на рахунок Монзуль тільки одне- Динамо потрібно протестувати проти цієї продажноі баби.
Alex AS
От ДК 1 бренд только остался, разница не велика с др клубами на сегодня, жесть
⬆️
Так это и есть ответ Поворзнюка Гордону?
Умник
Вообще не пойму почему не играл бенито со старта.?
Очень все странно. Плюс судейство. 
BAD👣BOY
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
yuriy_kent
Як нам пощастило що ці позорники не грають у еврокубках. 
BekXan
Ніякої сенсації не бачив.Вийшов Інгулець зробив гру і поїхав.Або ,Суркіс зараз прибирає Луческу і команда почне грати, або зараз він її взагалі поховає.
avk2307
Так а питання навіщо ВАР був в цій грі? Вони жодного разу не "підказали" арбітрині .
Що вони робили ?Навіщо там присутні були?
Gargantua
с одной стороны конечно Шапаренко травма, Цыганков ушел а Буяльский недавно восстановился после травмы.
с другой стороны ситуация то не вчера сложилась. была вся зима наиграть новые связи. Всю зиму чехарда с составом, каждый раз новые сочетания.
Ну и в результате первый матч команда играет так, будто они друг друга первый раз видят.
Два гола забитые с нарушениями правил это одно, но ведь не забили ни одного в ворота команды уровня Ингульца. В атаке импотенция. Те моменты, что создал Ванат это сугубо его обострения, острых пасов от полузащитников вообще не было.
elPadrino
у Ингульца залетало почти все,что летело в сторону ворот Динамо,у Динамо вообще непонятно кто куда бежит,никакой тактики бей-беги.Скорее всего Луческу на выход
bolelschik
Сегодня матч играли без судей. Но и Динамо было никакое. Ковалец уже подумает, что он супер-тренер
Jaime_Lannister
Нині в Петровому буде п'янка до ранку, а Поворознюк від радості навіть з Гордоном помириться )
New Zealander
Це та вічноперспективна молодь Динамо про яку я 10 років тут пишу що це калічі, а мене всі мінусують за це. Ось вона ця молодь підросла і чомусь я не здивований своїми прогнозами
Xzibit11
Думал не доживу до такого позора, дожил...
Fred14
Когда годами десятилетиями тянули Динамо за уши судьи то почему то эти лучески довольно молчали .А как только судья честно отсудила матч так реки гавна полились.Другой тренер за малейшее недовольство судьей сразу же наказывается штрафами и отстранениями а здесь Луческу вылил реки помоев и где же наказания ? И как в случае в матче Динамо с ворсклой как только Динамо теряет очки можно ведро Луческу подставлять точно зная что потекут помои.Для чего он это делает ? Очевидно тоже самое что и делал в Шахтере .запугивание судей 
Віталій Ткачук
Скільки вже можна повторювати: звільніть Діда, ну видно ж що румуну час на пенсію. Як для УПЛ, в ДК супер склад (більшість клубів можуть лише позаздрити), але  дідо незрозуміло що награвав на зборах. Так як політиків треба гнати в шию після 70-ти, так і спортивних функціонерів, та й взагалі будь-які люди в такому віці втрачають свої професійні навички.
Весняна Сова
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
avk2307
Вы же помните игру с Ренном. Траоре гол забил. А чего же отменили его? Но тут не захотели проверять ситуацию голевую. Это ж УПЛ
sahka1981
Н-да звісно можна критикувати завжди упереджену до ДК пані Монзуль, там перший гол все-таки Сітало ціленаправленно зіграв не в мяч а в Дячука. Ну і в другому була підозра на гру рукою, але показовий момент навіть не від воріт замість кутового після удару Ваната, не ігнор руки в штафному Інгульця кінець матчу, а коли після кутового Інгульця ДК вибігає в контру з величезними пустими зонами, Монзуль ціленаправлено зриває її фіксуючи фол гравця Інгульція в штрафному ДК, це свідчить про упередженість арбітра  або про низьку кваліфікацію. Але і гра ДК це та ж тягомотіна що і на зборах  без ударів і моментів, з низьким темпом, купою помилок. Не видно поки просвіту, з такою грою просто в зону єврокубків аби ще попасти. Ось чому Суркіс так не хотів відпускати Циганкова, єдиний гравець який міг зробити різницю. Але побачимо можливо ще заграють.