Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 03 березня 2023, 17:49
2176
1

Айнарс БАГАТСКІС: «Виправдань немає – ми не вийшли на чемпіонат світу»

Наставник збірної України підбив підсумки відбору на чемпіонат світу-2023

| Оновлено 03 березня 2023, 17:49
2176
1
Айнарс БАГАТСКІС: «Виправдань немає – ми не вийшли на чемпіонат світу»
fbu.ua. Айнарс Багатскіс

Головний тренер збірної України Айнарс Багатскіс розповів, чого, на його думку, не вистачило збірній України, щоб потрапити на Кубок світу.

«Якщо говорити про бажання гравців працювати, про їхню мотивацію, то я можу сказати, що я насолоджувався роботою протягом всього довгого відбіркового циклу. Я не можу сказати, що ми задоволені, адже ми не виконали основне завдання — не кваліфікувались на чемпіонат світу.

Після початку війни готуватися, звичайно, вже було важче — збиралися та грали, виходячи з того, що ми грали раніше, та від того, які гравці приїжджали. Добре, що ми насолоджувались процесом, але найголовніше — це результат, і ми його не досягли. Цим я дуже незадоволений.

Я не можу сказати, що щось було проти нас, адже в спорті завжди все в твоїх руках. У нас був час підготуватись до матчів в червні. Як результат, ми впевнено перемогли Грузію. Тоді у нас було чотири тижні підготовки і вже тоді я розумів, як ми виглядатимемо. Було видно, що вони були не готові до нас і наша гра була для них сюрпризом. Потім був матч проти Македонії. Не скажу, що перемога там була справою техніки, але треба вміти грати проти будь-якого суперника. Потім ми десь самі відпустили перемогу в матчі з Іспанією. В вересні вони стали чемпіонами Європи, але ми були близькі до того, щоб перемогти і могли врятувати гру останнім кидком.

Серпнева кваліфікація — матчі проти Італії та Ісландії. Можу сказати, що перші дві чверті матчу проти італійців у Ризі ми грали навіть краще, ніж в матчі проти них на чемпіонаті Європи. Коли передивляєшся серпневу гру проти Італії, до кінця навіть і не зрозуміло, чому ми розгубили перевагу. Ми десь попливли, втратили фокус і забули, що матч триває 40 хвилин. Плюс були дивні фоли, в результаті яких Італія виконала 27 штрафних після великої перерви.

Ісландії ми програли в овертаймі, програли на виїзді команді, яка до цього італійців перемогла і навіть виграла вирішальний матч проти Грузії — в результаті для виходу на ЧС їм не вистачило одного очка. Ісландія — це гарна команда, але ми підійшли до цього матчу, як говорять у Бразилії, з налаштуванням: «Ви заб’єте скільки зможете, а ми — скільки захочемо». В атаці приблизно так і було, але ми припустились 24 втрат — це жахливі цифри. Можливо, тоді ми і програли своє місце на чемпіонаті світу.

Вийшло так, що нам знову треба було перемагати італійців — тепер у заключному вікні. Не можу сказати, що ми грали в якісний баскетбол. Але ми були у грі, в якій нам завадила наша стара хвороба — втрати, які коштували нам легких очок. Виправдань немає — ми не вийшли на чемпіонат світу, хоч і могли це зробити», – сказав Айнарс Багатскіс.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

13 очок Ягупової допомогли Валенсії вийти у фінал чемпіонату Іспанії
Баскетбол | 06 травня 2024, 01:18 0
13 очок Ягупової допомогли Валенсії вийти у фінал чемпіонату Іспанії

Лідер збірної України боротиметься за чемпіонство

Джерело: УЄФА пропонує Жироні грати матчі Ліги чемпіонів у Барселоні
Футбол | 07 травня 2024, 12:30 7
Джерело: УЄФА пропонує Жироні грати матчі Ліги чемпіонів у Барселоні

Клуб, за який грають Артем Довбик і Віктор Циганков, поки що не підтвердив цю інформацію

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Анатолій Чорнобук