Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 листопада 2022, 02:57
3119
7

Шахтар – Зоря. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Претенденти на медалі української Прем'єр-Ліги зустрінуться на «Арені-Львів»

| Оновлено 14 листопада 2022, 02:57
3119
7
Шахтар – Зоря. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

В центральному матчі 13-го туру чемпіонату країни у Львові на стадіоні «Арена-Львів» зіграють донецький «Шахтар» та луганська «Зоря». Обидві команди входять до лідируючої трійки. Гірники перебувають на другому місці, маючи 26 очок після 10 матчів. У суперників на чотири очки менше, та й проведено на один матч більше.

Шахтар

Підопічні Ігоря Йовічевича після завершення виступу у груповому етапі Ліги чемпіонів повністю змогли зосередитись на іграх української Прем'єр-Ліги і вже встигли провести два матчі. В обох гірники здобули впевнені перемоги. Спочатку вони обіграли «Інгулець» з рахунком 3:0, а потім завдали поразки «Вересу» 2:0.

Цікаво, що у цих двох поєдинках тренерський штаб «Шахтаря» задіяв одразу 19 футболістів. І це при тому, що в лазареті, як і раніше, перебувають Олександр Зубков і Мар'ян Швед, був дискваліфікований бразильський легіонер Тейлор. Натомість вперше в сезоні з'явився на полі досвідчений воротар Андрій Пятов, а також футболісти, що рідко виходять в основі, захисник Едуард Козик, гравці середньої лінії та атаки Дмитро Топалов, Олег Очеретько, Невен Джурасек, Єгор Назарина та Дмитро Криськів.

Особливо хотілось би відзначити Криськіва, який довго чекав свого шансу, а коли він йому випав, проявив себе чудово. Слід нагадати, що минулого чемпіонату Дмитро був лідером харківського «Металіста 1925», багато робив результативних передач і забивав голи. Ось і зараз у двох матчах за гірників гравець молодіжної збірної України відзначився у кожному з них, чим дуже допоміг команді досягти позитивного результату.

Подивимося, як буде цього разу. Чи піде Ігор Йовічевич знову на експерименти чи повернеться до вже награного складу, який він мав під час ігор Ліги чемпіонів? Але в будь-якому випадку, «Шахтар» прагнутиме лише перемоги.

Зоря

Луганчани перед 12-м туром мали чудову серію з чотирьох перемог, під час якої вони обіграли «Чорноморець», «Верес», «Металіст 1925» і просто «Металіст». Здавалося б, ніщо не віщувало біди, тим більше, що у попередньому турі зустрічалася «Зоря» з командою, яка розташувалася на передостанньому місці в турнірній таблиці «Інгульцем» із Петрового.

Але на вболівальників луганського клубу очікувало повне розчарування. Їхня улюблена команда програла аутсайдеру 0:1, пропустивши гол наприкінці першого тайму. Щоправда, у другій половині Назарій Русин мав чудову можливість зрівняти рахунок, проте не зумів реалізувати пенальті, пробивши повз ворота.

Крім того, у цій грі чергове попередження заніс собі в пасив захисник Максим Імереков, який тепер буде змушений пропустити матч із «Шахтарем» через дискваліфікацію. А ще отримав пошкодження і не зміг дограти до кінця Євген Шахов, який вийшов на заміну. До речі, саме його точний удар на п'ятій компенсованій хвилині, доданій до основного часу другого тайму, приніс перемогу «Зорі» у поєдинку з «Металістом».

Нинішнього сезону підопічні Патріка ван Леувена вже двічі грали у Львові, але на інших спортивних аренах. У ФК «Львів» вони виграли на стадіоні «СКІФ» з рахунком 3:2, а «Руху» програли на «Україні» 1:3.

Статистика матчів

Попередня зустріч суперників на рівні Прем'єр-Ліги відбулася в жовтні минулого року і завершилася розгромом «Шахтаря» над «Зорею» з великим рахунком 6:1. Голи у переможців забили Фернандо і Тете (по 2), Педріньо та Сікан, а у тих, хто програв, Гладкий. Всього ж команди зіграли в чемпіонатах України 47 матчів. «Шахтар» виграв 37, «Зоря» - 7 і ще три рази команди зіграли внічию.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Михайличенко, Матвієнко, Кривцов, Конопля, Степаненко, Криськів, Судаков, Мудрік, Петряк, Траоре

«Зоря»: Мацапура, Бутко, Батагов, Снурніцин, Данченко, Кирюханцев, Мишньов, Хлань, Чурко, Булеца, Русин

Прогноз на протистояння:

«Шахтар» виглядає сильнішим і шансів на перемогу у нього більше. «Зоря» зараз непередбачувана, може зіграти на високому рівні, а може програти аутсайдеру. Ставимо на перемогу гірників 2:1.

13 листопада, неділя

«Шахтар» – «Зоря»
Львів. Стадіон «Арена-Львів». Початок о 15.00
ТБ-трансляція на телеканалі Setanta Sports»
ШАХТАР – ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр – Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua – 2:1
Parimatch
  • 1.42
  • 4.80
  • 7.20
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.43
  • 4.80
  • 7.10
Сделать ставку Зробити ставку
FanSport
  • 1.43
  • 4.80
  • 7.10
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
⬆️
Заря нестабильна,  но даже Брентфорд вдруг обыграл МанСити.
dmitriy_kk
Перед тем как сразиться в командой идущей на первом месте, нужно сначала сразиться с командой которая сейчас на третьем месте. Посмотрим на игру команд.
Gorok🎧
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Умник
Катя-истерика сегодня будет опять нервно бегать.
Понимаешь какой реальный уровень между ней и фрапар.
Эта пиар судья надоела. Надеюсь не испортит ничего.
Я за красивый футбол.
До этого матча Шахтеру нигде не помогал судья.
Надеюсь будет матч с кучей моментов.
Злий Глобинець
Вперед, Шахтар, до чергової перемоги! Побільше молоді у склад, адже це чудовий шанс проявити себе і засвітитися.