Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 листопада 2022, 04:36
8657
7

Сенсаційна перша перемога. Інгулець у Києві мінімально переграв Зорю

Підопічні Патріка ван Леувена залишили забагато питань своєю грою перед матчем проти «Шахтаря»

| Оновлено 09 листопада 2022, 04:36
8657
7
Сенсаційна перша перемога. Інгулець у Києві мінімально переграв Зорю
ФК Інгулець

Здається, що тільки нещодавно ми говорили про одинадцятий тур української Прем’єр-ліги, а вже зараз були змушені розпочати нову сторінку в історії поточного розіграшу національної першості. Прямо посеред тижня командам-учасницям змагань була надана можливість відчути себе в ролі єврокубкових бійців, проте далеко не кожне з протистоянь відбувалось поміж рівними за поточною формою колективами. Узяти хоча б петровський «Інгулець» та луганську «Зорю», які в звітний день зустрічались на полі НТК ім. Баннікова в столиці України.

Колектив Сергія Лавриненка відверто не вражав здобутками від самого початку сезону. Залишалось тільки два клуби, що ще жодного разу не здобували перемог у новому футбольному році, і «козаки» були однією з цих команд. Ще рік тому команда з Петрового могла спокійно грати на рівних у притаманній їй манері навіть проти провідних команд країни, включно зі «Зорею», проте наразі подібних можливостей «Інгулець» не демонстрував. Футболісти Патріка ван Леувена тим часом перевершували всі очікування від своєї гри, і цупко вхопились за хвіст донецького «Шахтаря» перед очною зустріччю найближчими вихідними.

Можливо, команда ван Леувена таки вирішала трохи поберегти сили, бо в першому таймі цього матчу виглядала занадто повільною в атаці, тоді як у захисті суперники створили «Зорі» чимало непоганих викликів своїми швидкими контрвипадами. Що вже й додати, якщо ще до перерви обидва центральні захисники луганців устигли отримати по жовтій картці, підчищаючи позиційні помилки власних партнерів по команді.

«Інгулець» на диво був достатньо гнучким для того, аби зупиняти широкий розіграш наступів суперників ще біля власного штрафного, та й самостійно пограти з м’ячем у ногах команда Лавриненка охоче зголошувалась. Футбол у стартові 45 хвилин не відзначався великою кількістю загострень, проте незадовго до свистка арбітра Олексія Деревінського на перерву передачею з лівого флангу на дальній кут воротарського Смоляков зумів знайти Марусича, який не пробачив суперників, на відміну від свого ж моменту зразка початку зустрічі.

Другий тайм гості розпочали одразу з двох замін та заробленого пенальті. Кирюханцев вибігав на завершення подачі Снурніцина з лівого флангу до центру штрафного, сам перечепився через ногу Ковальова, сам упав на газон, а арбітр на це повівся. Покарання взявся виконувати Русин, проте поцілив над поперечиною поруч із лівою дев’яткою. Можна було з упевненістю казати, що в цьому епізоді було відновлено справедливість.

І одразу ж «Інгулець» побіг до чергового власного контрвипаду, який мав завершувати в центрі штрафного Смоляков, однак Мацапура став йому на заваді. Очікувалось, що в найближчі хвилини команди влаштують справжній вихор із атак на ворота один одного, проте цього не сталось. «Зоря» помітно губилась під час спроб завантажувати м’яч до чужого штрафного, а «козаки» взялись за утримання комфортного рахунку.

Ключовий епізод стався всього за три хвилини до завершення основного часу – Чурко потужним пострілом із лівого флангу штрафного спрямував м’яч у поперечину чужих воріт, що було доволі символічно. Команда ван Леувена й надалі намагалась атакувати чужі володіння, однак навіть натяків на загрози не створила, а натомість ледь не пропустила в компенсований час, якого було аж вісім хвилин. Мацапура, і сам на те не очікуючи, підставив голову під удар від Клименка з правого флангу штрафного з близької відстані, проте господарі поля й мінімальному успіху були раді, адже він був для них першим у сезоні.

У наступному турі петровський «Інгулець» гратиме проти харківського «Металіста 1925», а луганська «Зоря» гостюватиме в донецького «Шахтаря».

Українська Прем'єр-ліга. 12-й тур.

«Інгулець» – «Зоря» - 1:0

Марусич, 44

На 51 хвилині Назарій Русин («Зоря») не забив пенальті (промах).

Кухарук, 27, Козак, 64, Паламарчук, 73 – Батагов, 9, Імереков, 37

«Інгулець»: Паламарчук – Смоляков, Павлов (Коробенко, 87), Ковальов (Кучеренко, 64), Нагієв – Клименко – Саків, Запорожець, Кухарук (Одарюк, 65), Козак (Поспєлов, 64) – Марусич (Сидоренко, 76).

«Зоря»: Мацапура – Бутко (Вантух, 59), Батагов (Снурніцин, 46), Імереков, Данченко – Бражко (Шахов, 46, Хлань, 69), Чурко – Мишньов, Булеца, Кирюханцев – Русин (Луньов, 75).

Арбітр: Олексій Деревінський (Київ).

Стадіон: НТК ім. В. Баннікова (Київ).

Удари (у площину): 5 (3) – 10 (4)
Кутові: 0 – 9
Офсайди: 1 – 1.

ІНГУЛЕЦЬ - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 8°C

Події матчу

44’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Марусіч (Інгулець).
Оцініть матеріал
(59)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 14
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Кроки Ароки – широкі. Що треба знати про відкриття Прімейри останніх років
Футбол | 26 квітня 2024, 13:15 1
Кроки Ароки – широкі. Що треба знати про відкриття Прімейри останніх років

Олексій Рижков – про португальський клуб, який останнім часом пристойно прогресує

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
⬆️
А будет заметка про скачок Ингульца в таблице?
Александр Чернов
А все смеялись когда Днепр сделал одну ничью и ту с ингульцом 
Sunrise
Туго создавались моменты. Любопытно что эпизодический прессинг Ингульца к опасности не привел, а вот неорганизованный прессинг Зари привёл к быстрой вертикальной атаке и к голу.
Зато Заря продолжила восстанавливать справедливость. Очень сомнительный пенальти дали бить Русину, у которого в первом тайме все три удара были корявыми.
Ну и немножко нефарта в концовке. На ничью наиграли конечно, но вообще печально выглядели. Ну это привычно когда играем против соперника с 0 побед. 
Фанькин кот
А вот это хорошо! Похоже Зорька "решила" отцепится от Шахты и Александрии.
Gargantua
неплохой мальчик этот Смоляков у Ингульца
romanchik.8409
По игре Александрия лучше Зори...