Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 листопада 2022, 12:33
1543
0

Інгулець – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Розминка на аутсайдері перед битвою проти фаворита

| Оновлено 08 листопада 2022, 12:33
1543
0
Інгулець – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Зоря

У вівторок, 8 листопада, у селі Ковалівка на НТК ім. В. Баннікова відбудеться матч дванадцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють петровський «Інгулець» та луганська «Зоря». Стартовий свисток рефері Олексія Деревинського із Києва прозвучить о 13:00 за київським часом.

Інгулець


Окремі риси тактики петровського «Інгульця» у матчах проти явних фаворитів досі стоять перед очима, бо лише минулими вихідними команда Сергія Лавриненка зустрічалася проти донецького «Шахтаря» на «Арені Львів». Результатом тієї гри стала поразка (0:3), яка могла б виявитися не такою безутішною, якби не рішення «козаків» грати від максимально низького блоку, який при цьому виявилося ще й досить просто подолати за потреби. Немає жодних сумнівів у тому, що в майбутній грі команда з Петрового зіграє в схожому стилі, тому що ми ще маємо незабаром дізнатися відповідь на питання про те, наскільки «Зоря» в її поточних кондиціях схожа з «Шахтарем» за атакувальним потенціалом.

Що ж до «Інгульця», то чим глибше ми занурюємося в сезон, тим дедалі чіткіших рис набуває головне завдання команди Лавриненка. Потрібно здобути першу перемогу. А якою ціною, у якому стилі та проти якого суперника вона буде здобута – ці питання хвилювати «козаків» уже не повинні. Існує цілком виправданий ризик, що календарний рік колектив із Петрового може завершити з «0» у першій із трьох визначальних колонок у турнірній таблиці, але що тоді робити навесні? «Інгулець» при цьому непогано посилився за час міжсезоння, проте колишньої спритності футболісти на даний момент позбавлені.

Що вже там говорити, якщо минулого сезону «козаки» цілком могли собі дозволити повозити той самий «Шахтар», «Дніпро-1» та «Зорю», а зараз ці суперники для команди Лавриненка ніби перебувають на іншій планеті. Очевидною є проблема нестачі форварда, оскільки центрального півзахисника Євгена Запорожця можна частіше побачити на вістрі атаки, аніж того-таки нападника Артема Сітала. Однак «Інгулець» – не збірна Іспанії, щоб грати з хибною «дев'яткою», про що красномовно говорить передостаннє місце у турнірній таблиці.

Зоря


Фінансові проблеми луганської «Зорі» протягом кількох останніх сезонів були очевидні всім любителям українського футболу, а коли перед початком нового сезону команда отримала нового головного тренера за необхідності розлучатися з легіонерами, здавалося, що «мужики» ризикують утратити дуже багато. Тим паче, що нідерландський фахівець Патрік ван Леувен, хоч і має унікальний досвід побудови системи роботи академії донецького «Шахтаря», усе-таки є іноземцем, раніше незнайомим із реаліями української Прем'єр-ліги. Однак за ходом подій виявилося, що навіть в умовах війни, утрати лідерів та неоднозначності щодо питань майбутнього для колективу цілком можна побудувати досить згуртовану бойову одиницю.

Третє місце та одне очко відставання від донецького «Шахтаря». «Зоря» нині перебуває у чудовій поул-позиції стосовно «гірників» перед майбутньою очною зустріччю на вихідних. А тут ще й команду Ігора Йовічевіча обіцяє неабияк вимотати рівненський «Верес», тож завершення групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА для них не стане фінальною точкою цієї осені.

Підкуповує під час перегляду матчів луганчан також і їхня любов до дивовижних камбеків за ходом зустрічей, останній з яких мав місце минулими вихідними проти харківського «Металіста» (3:2). «Зоря» при цьому вміє перемагати також і цілком впевнено, що показала зустріч проти одеського «Чорноморця» (4:0), але й програти цілком може також відчутно – 0:3 від «Дніпра-1». І при цьому очевидного диригента цей ансамбль нідерландського фахівця не має.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Інгульця» та «Зорі» раніше перетиналися 5 разів у рамках УПЛ та Кубка України. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку гостей – 1 успішна гра для «Інгульця», 1 нічия, 3 перемоги «Зорі». Востаннє суперники грали в офіційному матчі минулої зими – гра у Запоріжжі завершилася перемогою луганчан із рахунком 1:0. У господарів забивав Денис Фаворов.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 33-річний киянин Олексій Деревинський, який має вже 13 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Володимир Жарий та Ярослав Трехліб, а резервним арбітром відпрацює Юрій Іванов. Деревинський має досвід проведення матчів за участю «Інгульця» – 2 зустрічі (1 нічия, 1 перемога), а зі «Зорею» він ще не перетинався.

Орієнтовні склади


«Інгулець»: Кучер – Саків, Павлов, Ковальов, Сидоренко – Кучеренко, Клименко – Ченбай, Нагієв, Кухарук – Запорожець.

«Зоря»: Мацапура – ​​Бутко, Батагов, Імереков, Данченко – Бражко, Чурко – Хлань, Булеца, Кирюханцев – Русин.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що гості будуть ближчими до перемоги за малорезультативного футболу. Нашою ставкою буде позиція – «Зоря» переможе і ТМ 3.5 з коефіцієнтом 2.35 за лінією Parimatch.

8 листопада, неділя

«Інгулець» – «Зоря»
Київ. НТК ім. Баннікова. 13:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа Setanta Sports
ІНГУЛЕЦЬ – ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олексій Деревинський (Київ)
Прогноз Sport.ua – 0:2
Parimatch
  • 5.60
  • 3.80
  • 1.64
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 5.10
  • 3.74
  • 1.70
Сделать ставку Зробити ставку
FanSport
  • 5.10
  • 3.74
  • 1.70
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.