Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 листопада 2022, 09:38
19901
47

4 голи зарахували, 2 – ні. Зоря та Шахтар зіграли внічию за відсутності VAR

Суддівська бригада Катерини Монзуль відзначилася зі знаком «мінус»

| Оновлено 14 листопада 2022, 09:38
19901
47
4 голи зарахували, 2 – ні. Зоря та Шахтар зіграли внічию за відсутності VAR
ФК Шахтар Донецьк

Матч між луганською «Зорею» та донецьким «Шахтарем» справедливо заслуговував на вивіску центрального у 13-му турі чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. Команди є сусідами у турнірній таблиці й тим самим є прямими суперниками як мінімум у боротьбі за зону Ліги чемпіонів.

Але якщо луганчан цілком влаштує бронзовий комплект медалей за підсумками сезону, то «гірники» мають намір захистити чемпіонський титул. А зробити це, зважаючи на все, буде дуже непросто. Адже несподіваний лідер в особі «Дніпра-1» лише двічі втрачав очки цього сезону, один із них сьогодні, і надалі явно не має наміру робити подарунків більш титулованому опоненту.

Вже на 13-й хвилині команді Ігора Йовічевіча вдалося відкрити рахунок. Артем Бондаренко виявився найспритнішим, скориставшись метушнею у штрафному майданчику «Зорі» після навісу з кутового від Михайла Мудрика. Поставився до другого забитого м'яча в сезоні центральний хавбек «гірників» дуже спокійно. Мабуть, розумів, що за три очки ще чекає непроста боротьба. Варто зазначити, що Бондаренко мав явний офсайд і це була перша помилка арбітра.

Підопічні Патріка Ван Леувена зуміли відігратися на останній хвилині першого тайму. Олег Данченко з лівого флангу навісив у воротарську «гірників», де Тарас Степаненко під час спроби вибити м'яч зробив лише гірше, м'яко скинувши на голову Кирюханцеву, який засмутив свою колишню команду.

Початок другого тайму став холодним душем для команди Йовічевіча. Активний Кирюханцев блискуче прорвався до штрафного майданчика «гірників» і зробив прострільну передачу, а Сергій Булеца із забійної позиції не схибив. «Зоря» несподівано вийшла вперед.

«Шахтар» відповів досить швидко. Вже за кілька хвилин Бондаренко відправив м'яч у сітку воріт Мацапури. Але через помилку арбітра, який зафіксував офсайд у Степаненка, взяття воріт не було зараховано. Та як не дивно, на цьому парад скасованих голів не завершився. На 55-й хвилині арбітр не зарахував гол Степаненка. Лайсмен знову підняла прапорець після розіграшу штрафного удару.

ФК Шахтар Донецьк. Олег Данченко та Михайло Мудрик

Але все ж таки «Шахтар» зумів повернути статус-кво в матчі. На 63 хвилині Мудрик зробив класне забігання флангом і прострілив у штрафний майданчик, де центральний захисник «гірників» Валерій Бондар опинився в потрібний момент у потрібному місці – 2:2.

Буквально одразу «Шахтар» міг розвинути успіх, але удару Сікана не вистачило влучності після пасу Михайличенка. А наприкінці другого тайму вже стійка воріт урятувала «Зарю» від пропущеного голу після передачі-удару у виконанні Лукаса Тейлора.

У компенсований час настала черга Мацапури продемонструвати свою майстерність. Два неймовірні сейви Дмитра після ударів Петряка та Бондаренка врятували команду ван Леувена від поразки. Фінальний свисток арбітра зафіксував бойову нічию. Обидві команди показали видовищний футбол, але, на жаль, помилки суддівської бригади вплинули на результат поєдинку.

Українська Прем'єр-ліга. 13 тур

«Шахтар» – «Зоря» – 2:2

Бондаренко (13), Бондар (63) – Кирюханцев (45), Булеца (46)

Траоре (44), Мудрик (62) – Антюх (90)

«Шахтар»: Трубін, Бондар, Кривцов (Тейлор, 84), Матвієнко, Михайличенко, Степаненко (Петряк, 84), Бондаренко, Судаков, Криськів (Назарина, 46), Мудрик, Траоре (Сікан, 46).

«Зоря»: Мацапура – Бутко, Бражко, Луньов, Мишньов (Михайленко, 81), Булеца (Антюх, 69), Чурко, Батагов, Вантух (Снурніцин, 69), Кирюханцев (Алібеков, 81), Данченко.

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

Події матчу

64’
ГОЛ ! М'яч забив Валерій Бондарь (Шахтар Донецьк).
46’
ГОЛ ! М'яч забив Сергій Булеца (Зоря).
44’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Кірюханцев (Зоря).
13’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Бондаренко (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(153)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Топ найдосвідченіших гравців до 20 років. У списку є несподіваний українець
Футбол | 25 квітня 2024, 07:15 0
Топ найдосвідченіших гравців до 20 років. У списку є несподіваний українець

Кирило Сігеєв розташувався на 91-й позиції, Ламін Ямал лише четвертий

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 10
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Коментарі 47
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Aleks04
Дніпру не ким грати проти кротовні, але є шанс перемогти, якщо влаштуємо жорсткий футбол з пекельним пресингом
yuriy_kent
Наступний центральний матч туру теж без вару будуть грати? В таких матчах потрібен вар. А так дуже гарна гра у виконанні обох клубів.
SandroKing
Там і перший гол під великим питанням.
Mykhailo Stepanov
какая бестолковая "нарезка", два не засчитаных гола и вообще повторов нет. Да вам балет освещать а не футбол
Sunrise
Хорошо ж Заря играла до того как повела в счёте. Что потом произошло мне не понятно. И неужели отсутствие одного Имерекова приводит к такой катастрофе со стандартами? Это намёк руководству что зимой можно наконец найти ЦЗ ибо "два с половиной" на весь сезон это как то не очень. Зато Мацапура наверное лучший матч в году провел. 
Ну и должен быть ВАР на таких играх. Сегодня его отсутствие больше помогло Заре по ощущениям, но это не радует, если честно. 
Хутин Пуйло
Варваре бы борщи готовить, а не футболом заниматься
Віталій Ткачук
Почитав коментарі: "донецькі" й так були не дуже розумні, а тепер лише про дупи, одностатеві відносини і т.д., а не про футбол. Кацапська окупація дається взнаки.
Burevestnik
як би не коментували дії суддів - "бригада" суддів завжди права, навіть якщо і не права. 
= = 
Не треба наїжджати на автора статті.  Можливо він не знає, що були сезони 2020-21 і 2021-22 після сезону 2019-20, коли став чемпіоном Шахтар, а зараз захищає титул. 
Мітяй Курчак
Так ,були помилки .Но ,автор дуже піарить шахтар ,який титул він захищає.якщо чемпіонат не завершився в минулому році.
avk2307
Дважды шахтер здесь не угадал.
И с сетантой и с монзуль без вар.
Заря молодцы, я в принципе так и предполагал и ранее писал, но думал, что Днепр воспользуется осечкой...
Віктор Іванович
там написащо що намєрєни"защітіть"чемпіонський титул...-то про що?
Gregory
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nicksaf
Тётя, тётя Монзуль,
Счёт не в нашу пользу.
Твой свисток богатый
Помоги кротятам
Злий Глобинець
Матч на жаль, не вдалося подивитись, але судячи з огляду на Ютубі, у Шахтаря вкрали перемогу! Ганьба!!!
nick07
Перший гол чистий, там захисник стояв з Бондаренко. 
Дивно, де ті прихильники ДК що кричали ніби ШД не може без допомоги Монзуль виграти? 
Выталкиватель парашутистов
Без VAR наша распиаренная Катя - полный ноль. Начудила она сегодня со своей бригадой очень сильно. По идее должна пропустить пару месяцев чемпионата, но.... Ее папинька, Лучи, постарается ее отмазать любыми способами, сейчас его контор экстренно заседает и готовит пресс-релиз по этой игре. Почитаем, если опубликуют. Интересно, снова этот старый маразматик будет нас держать за дураков ? Я бы на месте ахметки эту бабу со свистком не простил, подсказывать не буду, что делали в таких случаях в штормовые          90-е.... Если не сейчас, то это ведь все равно когда-то произойдет. 100%.                 
Аргумент
Фанатики динамы настолько тупые,игры своей команды не комментируют ,стыдно наверное очень после позора с селом, ну минусов всем ставят на ветке Шахтёра 
Maks_krot
Супер матч Шахтёра с Зорей  реально по сравнению с другими играми классный был футбол ,если бы не судьи ещё ну это такое , ,жаль что не выиграли полностью переиграли зорю ,ну это футбол ,теперь ждём победу и классный матч  днепром-1 
mayakovskiy1
Шахта мала перемагати. За моментами величезна перевага. В тім Зорька молодці. Гарний матч
Вася Пупкин
То не донька Кашаї на стрічці була?))