Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 листопада 2022, 02:56
645
0

Металіст 1925 – Інгулець. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Харків'яни без перемог вже протягом шести турів поспіль

| Оновлено 14 листопада 2022, 02:56
645
0
Металіст 1925 – Інгулець. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Металіст 1925

Незадовго до закінчення першого кола української Прем'єр-Ліги обидві команди перебувають у нижній частині турнірної таблиці. «Металіст 1925» поки що займає 11-е місце, а «Інгулець» розташувався на передостанній 15-й позиції. Суперників розділяє всього 4 очки, тому боротьба на футбольному полі має бути досить цікавою.

Металіст 1925

Після непоганого старту в нинішньому сезоні, коли харківська команда набрала 8 очок у 5 матчах, наступні шість поєдинків пройшли для неї без перемог – 3 нічиї та 3 поразки. При цьому 4 останні гри «Металіст 1925» проводив вже під керівництвом нового тренерського штабу, який очолив відомий у недавньому минулому футболіст Едмар, але який практично зовсім не має тренерського досвіду. Він прийшов на зміну наставнику зі стажем Валерію Кривенцову.

Поки що таке рокірування не виглядає своєчасним. У цих чотирьох поєдинках нові підопічні Едмара один раз с труднощами уникли поразки, забивши гол на останніх хвилинах «Руху». Потім двічі програли з великим рахунком «Зорі» 0:3 та «Вересу» 1:4. А в матчі зі своїми земляками із «Металіста» залишилися у меншості на самому початку другого тайму, тому більше думали про те, щоб утримати нічийний результат, ніж про перемогу.

Якщо брати за складом, то Едмар зараз має проблеми як в атаці, так і в обороні. Наприклад, Андрій Борячук через хворобу не міг допомогти своїм партнерам у трьох попередніх іграх, а ще один форвард Віталій Пономар, який, здавалося б, вже набирав форму після важкої травми, отриманої ще минулого року, знову пішов на лікарняний і до кінця цього року на полі ми його не побачимо. Також після травми відновлюється захисник Михайло Рудавський. Тут же можна зазначити, що у матчі з «Інгульцем» не зіграє Михайло Шершень, який отримав червону картку у харківському дербі.

Інгулець

А ось підопічні Сергія Лавриненка у попередньому турі нарешті відсвяткували свій перший успіх у десяти зіграних поєдинках нового чемпіонату. Причому виграли вони у луганської «Зорі», яка раніше здорово провела чотириматчеву переможну серію і вийшла на третє місце в турнірній таблиці. Тим не менш, «Інгулець» зумів чудово налаштуватися на гру з сильним суперником і за рахунок гола Максима Марусича переміг 1:0.

Не можна сказати, що клуб із Кіровоградської області до цього грав зовсім погано. До активу йому можна занести нічиї з «Металістом», «Колосом» і, звичайно ж, із лідером турніру «Дніпром-1». Але п'ять поразок (а це рівно половина з усіх проведених) - надто багато.

Слід додати, що в нинішньому сезоні «Інгулець» вже грав на київському НСК «Олімпійський», де він має зустрітися з харків'янами. Той матч був у 9-му турі з «Кривбасом», де команда з Петрового теж вважалася гостьовою. Тоді виграли номінальні господарі поля з рахунком 2:1, причому «Інгулець» завершував поєдинок у меншості після вилучення Артема Смолякова.

А ще у заявці «Інгульця» є два футболісти, які зовсім недавно грали у складі «Металіста 1925». Йдеться про захисників Дмитра Поспєлова та Сергія Ченбая. Якщо головний тренер довірить їм вийти на поле, мотивація у них, звісно, буде додатковою.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі суперники зустрічалися лише один раз минулого сезону. Було це у 12-му турі 22 жовтня. «Металіст 1925» виявився явно сильнішим, перемігши у Харкові з рахунком 4:0. Цікаво, що вже жодного із чотирьох авторів забитих голів (Батюшин, Западня, Марлісон та Криськів) у нинішньому складі немає.

Орієнтовні склади:

«Металіст 1925»: Мозіль, Жичиков, Безуглий, Курило, Капінус, Мартинюк, Русин, Габелок, Кравченко, Ременюк, Зубков

«Інгулець»: Паламарчук, Смоляков, Павлов, Ковальов, Нагієв, Клименко, Саків, Запорожець, Кухарук, Козак, Марусич

Прогноз на протистояння:

Обом командам треба набирати очки, щоб подалі йти від зони аутсайдерів. Тому гра має бути бойовою з рівними шансами на перемогу. І все-таки поставимо на харків'ян, яким вже настав час завершувати свою сумну серію. «Металіст 1925», швидше за все, виграє 1:0.

13 листопада, неділя

«Металіст 1925» – «Інгулець»
Київ. НСК «Олімпійський». Початок о 15.00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports»
МЕТАЛЛІСТ 1925 – ІНГУЛЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр – Володимир Новохатній (Київ)
Прогноз Sport.ua – 1:0
Parimatch
  • 2.85
  • 2.95
  • 2.80
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 2.85
  • 2.95
  • 2.80
Сделать ставку Зробити ставку
FanSport
  • 2.85
  • 2.95
  • 2.80
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Фінал Кубка України можуть перенести вже після його початку. Відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 00:27 1
Фінал Кубка України можуть перенести вже після його початку. Відома причина

У поєдинку за титул 15 травня зійдуться «Ворскла» та «Шахтар»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.