Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 листопада 2022, 04:38
3077
5

І більшість не допомога. Металіст не обіграв Металіст 1925

Харківські клуби провели історичний поєдинок

| Оновлено 09 листопада 2022, 04:38
3077
5
І більшість не допомога. Металіст не обіграв Металіст 1925
ФК Металіст 1925

Харківські команди провели без жодних умовностей історичний матч. Ще ніколи раніше в історії вони не зустрічалися одна з одною на футбольному полі. Фаворитом поєдинку був «Металіст», проте гравці «Металіста 1925» не були згодні на покірливе схиляння перед суперником. Тому зустріч обіцяла бути непередбачуваною та непростою для команд.

Вона почалася з невеликої розвідки, а потім пішла під диктовку «Металіста». Його гравці частіше й довше володіли м'ячем, багато комбінували та перебували у постійному пошуку шляхів до воріт Мозіля. Простіше кажучи, підопічні Олега Ратія та Олександра Призетка домінували. А ось у ігровому плані на полі мав місце майже повний паритет. Справа в тому, що футболісти «Металіста 1925» були класні у контргрі. При кожній нагоді вони своєчасно і швидко тікали вперед. Тим самим, Костику, Федоріву та Ко спокійно не було.

Вже на 9-й хвилині чудова нагода забити випала Прядуну. Після пасу від Танковського він вискочив віч-на-віч із Мозілем, але переграти його не зміг. Втім, за мить раніше виявилося, що нападник «Металіста» потрапив у положення поза грою.

«1925-ті» змогли отримати свій шанс на 31-й хвилині. І він у них виявився набагато розкішнішим, ніж у суперників. Після кросу праворуч від Жичикова голкіпера «Металіста» Костика майже розстріляв Ременюк. На розчарування підопічних Едмара та Олега Голодюка, гол зарахований не був – Габелок опинився в активному офсайді. Відразу після цього гравці «Металіста 1925» могли виправитися, але не довели до завершального удару розкішну контратаку «шість у чотири».

До перерви «металістівці» продовжили домінувати, але без логічного завершення. Після відпочинку активніше зустріч відновили «1925-ті». Зокрема, добрим був удар Жичикова зі штрафного на 51-й хвилині, але м'яч після нього не перелетів через стінку з гравців «Металіста». За лічені секунди після цього «Металіст 1925» залишився вдесятьох. Шершень досить непередбачливо у центрі поля підкотився під Демченка – вийшло брутально, за що Катерина Монзуль відправила захисника достроково у роздягальню.

Чисельна перевага обіцяла великі проблеми хлопцям Едмара та Голодюка. Втім, саме вони могли після вилучення першими забити – Костик на 56-й хвилині дивом відбив м'яч після удару Мартинюка при розіграші кутового.

У середині другого тайму Ратій із Призетком випустили на поле свіжих Книша та Ралюченка. За ідеєю, вони мали додати «Металісту» атакуючої потужності. І «жовті» справді стали ще більше атакувати. Можна сказати, вони перебували у постійному пошуку. Проте нічого небезпечного вони не створювали. Заслуга в цьому належала обороні «Металіста 1925», яка діяла впевнено, спокійно та чітко. Атаки гравців «Металіста» накочувалися хвилями на захисні побудови «1925-х» і миттєво сходили нанівець.

До честі гравців «Металіста 1925», вони виключно не оборонялися. Навіть у меншості вони намагалися контратакувати, і навіть у компенсований час. Це їхнє прагнення призвело до вилучення Ралюченка на третій доданій хвилині, коли він грубо сфолив проти Бичека.

0:0 – «Металіст» та «Металіст 1925» у прем'єрній офіційній зустрічі найсильнішого не визначили. Такий підсумок явно на руку команді Едмара та Голодюка, яка майже весь другий тайм грала у меншості. У таблиці УПЛ «Металіст» посідає 8 місце з 15 очками і у чотирьох останніх матчах не може перемогти. У «Металіста 1925» серія без перемог складає вже 6 зустрічей. Як наслідок, він на 11 позиції, маючи в активі 11 пунктів.

Українська Прем’єр-Ліга. 12-й тур

«Металіст» – «Металіст 1925» – 0:0

Каплієнко, 22, Танковський, 50, Федорів, 60

Ралюченко, 90+3 – Шершень, 52

«Металіст»: Костик – Мизюк, Федорів, Романюк, Каплієнко (Книш, 65), Танковський, Демченко (Ралюченко, 65), Панасенко (Піко, 80), Підлепенець, Картушов, Прядун.

Запасні: Рибка, Зновенко, Багачанський, Рязанцев, Шопін, Клименчук, Порох, Шамич.

«Металіст 1925»: Мозіль – Жичиков (Ю.Потімков, 74), Безуглий, Курило, Шершень, Мартинюк, Русин, Габелок, Кравченко (Капінус, 55), Ременюк, Зубков (Бичек, 66).

Запасні: Сидоренко, І.Потімков, Ткачук, Коваленко, Вачіберадзе, Дмитренко, Вендел, Дудік, Чирук.

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Стадіон: «Авангард» (м.Ужгород)

МЕТАЛІСТ – МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
Andriy Ralyuchenko (Металіст) отримує червону картку.
52’
Ммхайло Шершень (Металіст 1925) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

КЛОПП: «Аталанта на 100% заслужила пройти далі. Ми зосередимося на АПЛ»
Футбол | 19 квітня 2024, 01:41 2
КЛОПП: «Аталанта на 100% заслужила пройти далі. Ми зосередимося на АПЛ»

Головний тренер «Ліверпуля» підбив підсумки 1/4 фіналу ЛЄ для свого клубу

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 0
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
Да, Екатерина сегодня явно симпатизировала Металлисту ( может сегодня по полю ее  жених бегал?), но что-то пошло не так.... Вечером останется без сладкого.
Владимир Копяк
Как Катя не старалась, а Металлист не выиграл... Но свою планку по предупреждениям и удалением выдержала.
Alex Suz
Ну какой сейчас футбол
Спасибо что вообще играют
Слава ВСУ
Фанькин кот
Это плохо. Нагнуть клонов ведь дело чести, а тут такая незадача...
Фанькин кот
Это УПЛ повезло, что из Металла через войну леги свалили. А так бы он разрывал всех и каждого!!!