Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 листопада 2022, 21:23
1960
11

Металіст – Металіст 1925. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Вперше два «Металісти» зійдуться у харківському дербі. Але зіграють вони в Ужгороді

| Оновлено 08 листопада 2022, 21:23
1960
11
Металіст – Металіст 1925. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Металіст

Українські шанувальники футболу, які старші, напевно пам'ятають, як у середині та наприкінці нульових років два клуби з Харкова протистояли один одному в очних поєдинках. І хоча тоді «Металіст» об'єктивно був сильнішим за ФК «Харків», де, до речі, розпочинав свою кар'єру у подальшому відомий форвард Олександр Гладкий, суперники постійно чинили серйозний опір і матчі перетворювалися на справжню битву.

І ось тепер ми маємо побачити нове харківське дербі за участю вже двох «Металістів». Команди раніше в офіційних іграх ще не зустрічалися один з одним.

Металіст

Після виходу до Прем'єр-Ліги підопічні Олега Ратія та Олександра Призетка провели перші десять матчів нового чемпіонату нерівно. Були у них яскраві та незабутні перемоги, зокрема, над «Олександрією» 3:1, «Вересом» 2:1, «Ворсклою» 3:2, але траплялися і провали, до яких можна віднести розгром від «Шахтаря» 1:6.

В останніх трьох поєдинках харків'яни загалом набрали лише одне очко. Але якщо від лідера турніру «Дніпра-1» поразка загалом була очікуваною 0:1, то у матчах зі «Львовом» 1:1 і, особливо, із «Зорею» 2:3 футболісти «Металіста» явно не добрали очок. В обох зустрічах вони вели у рахунку і потім пропускали голи у свої ворота. Причому з луганським клубом це трапилося наприкінці гри, а вирішальний м'яч взагалі був забитий перед фінальним свистком на третій компенсованій хвилині.

Як деяке виправдання невдач «Металіста» можна відзначити, що відразу кілька основних гравців, включаючи досвідчених воротаря Олександра Рибку та півзахисника Ігоря Чайковського, були травмовані і опинилися в лазареті. До того ж, через дискваліфікацію чи не в кожному матчі були відсутні інші важливі для команди футболісти, такі як Олександр Каплієнко, Данило Книш та головний бомбардир команди Максим Прядун. Всі вони вже відбули покарання і тепер знову можуть допомогти своїм партнерам у грі.

Металіст 1925

Ми вже звикли до того, що третій сезон поспіль «Металіст 1925» розпочав під керівництвом головного тренера Валерія Кривенцова. Саме з ним команда вийшла до Прем'єр-Ліги та непогано дебютувала рік тому, незмінно перебуваючи в середині турнірної таблиці.

І цього сезону харків'яни відразу ж постаралися віддалитися від зони аутсайдерів, що спершу їм вдалося. Однак потім настав період, коли були невдачі, що призвело до несподіваної відставки Кривенцова. На його місце прийшов популярний у Харкові екс-футболіст «Металіста», «Металіста 1925» та національної збірної України Едмар, але у якого за плечима немає взагалі жодної тренерської практики.

Дебют Едмара, як тренера, припав на матч із львівським «Рухом» 1:1, де його новим підопічнім вдалося вирвати нічию на заключних хвилинах другого тайму. А потім були дві поразки з великим рахунком від «Зорі» 0:3 і від «Вереса» 1:4.

Які висновки з цього зробив молодий наставник, ми дізнаємось у майбутньому поєдинку, який для Едмара буде дуже непростим у різних аспектах. Адже з обома «Металістами» його пов'язує дуже багато.

Статистика матчів

Як зазначалося, ці харківські клуби на офіційному рівні ще не зустрічалися.

Орієнтовні склади:

«Металіст»: Костик, Каплієнко, Порох, Мізюк, Романюк, Танковський, Панасенко, Книш, Картушов, Підлепенець, Прядун

«Металіст 1925»: Мозіль, Капінус, Курило, Ткачук, Жичіков, Мартинюк, Габелок, Дмитренко, Русин, Ременюк, Зубков

Прогноз на протистояння:

Суперники, звичайно ж, будуть особливо налаштовуватимуться на принципове дербі, яке, щоправда, з відомих причин відбудеться далеко від рідного стадіону в Ужгороді. І все ж «Металіст», як бачиться, на даний момент виглядає цікавіше за своїх опонентів. Він, найімовірніше, і переможе з рахунком 2:1.

8 листопада, вівторок

«Металіст» – «Металіст 1925»
Ужгород. Стадіон «Авангард». Початок в 13.00
ТБ-трансляція на телеканалі «УНІАН»
МЕТАЛІСТ – МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр – Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua – 2:1
Parimatch
  • 1,93
  • 3,70
  • 3,80
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1,94
  • 3,70
  • 3,76
Сделать ставку Зробити ставку
FanSport
  • 1,94
  • 3,70
  • 3,76
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dmitriy_kk
А вот это уже интересно 
Фанькин кот
Верю, что после окончания войны возродятся Великий Шахтёр и Великий Металлист, которые будут играть в финалах еврокубков и выигрывать евротрофеи. Пусть не Лигу Чемпионов, но Лигу Европы и Лигу Конференций брать обязаны.
Тоесть они не "возродятся", ибо они уже как бы есть и никуда не девались. Возродят и приумножат былую славу, я это имею ввиду.
Умник
Надо еще один создать 2022 допустим
⬆️
А почему Монзуль из Харькова судит харьковских?  
 Договорняк 100%
Dosik
Были у нас дерби.И с фк Харьков и с Гелиосом и с Арсеналом.Все ушли в небытие)))Очередного клона ждет та же учесть)))
Фанькин кот
Только Металлист! Только Настоящий! Долой клонов!
zelc006
Жилстрой1 - Жилстрой2...
Выталкиватель парашутистов
Одна интересная деталь этого противостояния. Матч судит  наша Катя, тоже с Харькова. Но Катю Лучи ставит только на игры,где крутятся очень большие деньги ( надо же дать подельнице подзаработать). В Металлисте 1925 с деньгами для арбитров в этом году что-то не очень, а у Ярославского еще кое-что осталось для команды, так что судьба Металлиста 1925 предрешена, если только они не договорились скатать ничейку, а что, все может быть...