Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 жовтня 2022, 18:07
9882
37

Шахтар – Динамо. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

У протистоянні двох провідних клубів країни краще поки виглядають гірники

| Оновлено 16 жовтня 2022, 18:07
9882
37
Шахтар – Динамо. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

В центральному матчі 7-го туру української Прем'єр-Ліги у Львові на «Арені-Львів» зустрінуться два найвідоміші клуби країни – донецький «Шахтар» та київське «Динамо». Цікаво, що у серпні перед початком турніру багато фахівців та вболівальників віддавали пальму першості у нинішньому сезоні киянам. Але зараз ситуація кардинально змінилася і вже фаворитом протистояння є підопічні Ігоря Йовічевича.

Шахтар

Гірники складно входили до сезону. Багаторічна ставка на атакуючих бразильців вже не працювала, а підсилення команди переважно українськими футболістами проходило точково й поступово.

В перших чотирьох турах «Шахтар» завершив один матч внічию, а потім лише з мінімальним рахунком здобув три перемоги та очолив турнірну таблицю. Але справжній прорив стався там, де цього явно ніхто не очікував. У першому турі групового етапу Ліги чемпіонів команда Ігоря Йовічевича зробила дуже приємний для всієї України сюрприз, розгромивши у Німеччині РБ «Лейпциг» з рахунком 4:1.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Потім був ще один розгром, вже у Прем'єр-Лізі харківського «Металіста» 6:1 та два хороші матчі з найкращим клубом Європи мадридським «Реалом» 1:2 та 1:1. Особливо прикро було за гірників минулого вівторка, коли вони втратили перемогу над іспанцями на п'ятій компенсованій хвилині, доданій до другого тайму. Але чесно кажучи, рука не піднімається критикувати за це футболістів «Шахтаря», які подарували нам таке футбольне свято.
Тепер, головне, для тренерського штабу донецької команди утримати, наскільки це можливо, гарну форму команди та постаратися уникнути спаду у грі. Якщо все вийде, «Шахтар» не лише залишиться серед лідерів української Прем'єр-Ліги, а й зуміє пробитися до єврокубкової весни наступного року.

Динамо

Багато чого з того, що йшлося про «Шахтар», можна сказати і про «Динамо», тільки з точністю до навпаки. Киянам рано довелося набирати форму з огляду на те, що вони грали у кваліфікації до Ліги чемпіонів. І матчі з турецьким «Фенербахче» та з австрійським «Штурмом», які були виграні у додатковий час, вселили надію, що все у «Динамо» й надалі буде добре. Але на жаль...

Дві поразки від португальської «Бенфіки» 0:2 та 0:3, а потім дві невдачі у стартових матчах української Прем'єр-ліги від «Дніпра-1» 0:3 та «Зорі» 2:3 стали повною несподіванкою для українських шанувальників футболу . І якщо в чемпіонаті країни динамівці ще сяк-так зуміли трохи виправити свої справи, вигравши три матчі поспіль, то на євроарені футбольна катастрофа продовжила посилюватись. Чотири поразки поспіль і нуль набраних очок. При цьому немає гри, мало забитих голів і, найголовніше, немає результатів.

Але, як відомо, біда не приходить одна. Спершу травмувався основний воротар команди Бущан, потім до лазарету потрапив ще один голкіпер Бойко. Тепер ворота захищає 20-річний Нещерет, який, до речі, вже був раніше у подібній ситуації і тоді виявив себе з найкращого боку.

Одним словом, проблем у Мірчі Луческу зараз дуже багато. Але всі знають, що він може видавати й сюрпризи зі знаком «плюс». Саме на це більше всього сподіваються вболівальники київського клубу напередодні «українського ель-класико».

Статистика матчів

Якщо брати усі матчі «Шахтаря» та «Динамо» з урахуванням чемпіонату країни, Кубку та Суперкубку України, то їх на даний момент зіграно рівно 100. 39 перемог у гірників, 35 – у динамівців та ще 26 матчів завершилися внічию. Різниця забитих та пропущених голів 128-116 на користь «Шахтаря». А от, якщо брати ігри лише в українській Прем'єр-Лізі, то тут обидві команди здобули по 25 перемог, 18 разів суперники грали внічию за абсолютно рівної різниці забитих та пропущених м'ячів 82:82.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Михайличенко, Матвієнко, Кривцов, Конопля, Степаненко, Петряк, Тейлор, Бондаренко, Зубков, Траоре

«Динамо»: Нещерет, Тимчик, Забарний, Сирота, Дубінчак, Сидорчук, Шепелєв, Буяльський, Циганков, Кабаєв, Ванат

Прогноз на протистояння:

«Динамо», звичайно, спробує запропонувати свій хід гри та досягти необхідного результату. Але все ж таки ставимо на «Шахтар» - 2:1 на його користь.

16 жовтня, неділя

«Шахтар» – «Динамо»
Львів. Стадіон «Арена-Львів». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports»
ШАХТАР ДИНАМО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр – Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua – 2:1
Parimatch
  • 2.17
  • 3.65
  • 3.15
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 2.19
  • 3.64
  • 3.14
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 37
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Aleks04
Ну що ж, бажаю перемоги Динамо. А Дніпру як слід відірватися!
DK1961
Уже за один махинации с телепулами (пример - сегодня - когда миллионы фанов Украины лишены возможности посмотреть этот матч по ТВ) павелки заслуживают быть кастрированы. По меньшей мере.
DK1961
Я тоже желаю победы Днепру и отрыва от ржавых. Днепру пора становиться чемпионом, если у Динамо в этом сезоне не получается. В любом случае у ОПГ УАФ не получится отблагодарить ХОЗЯИНА за свое содержание. Бог есть на свете, он все видит
Mr Voevudskiy
Судя по всему, трансляция будет ТОЛЬКО на Отт сетантовской. Никакой тв трансляции. Странно что никто не говорит?! Тоже потерпим?)
elPadrino
запасаемся туалетной бумагой,после матча будет грандиозный срач
Мирослав Пецух
Сьогодні прочитав що Динамо не поставило в основний склад (троянського коня)Бесєдіна,бо правду кажучи вже не можна дивитись на це каліцтво.Яби на його місці сам відказався від такого футбола,невже дідо Луческу не бачить що він не грає,я богом прошу--не ставте це сміховисько навіть в запас.Випускайте молодих і побачите що молодь не гірше зіграє,а в нас є золота молодь і я у неї вірю.....
Александр
В программе обеих сетант нет этого матча .В 16 Арсенал .В 18.30 Ливерпуль Мансити или они думали ради Шахтер Динамо АПЛ подвинут ?
Remark
Капперы, я ожидаю тут голевой матч! И ставку ОЗ в поединке.
SportsMan
U19. Шахтер  - Динамо 0:2
Будем повторить.
Хуакин Лоэра Гусман
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Inseption
Мне кажется сайт ошибка 
FC Liverpool Best!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
NVV
Які нах. 3:0, 5:0? Окуляри рожеві зніміть. Грають вони . Смішно. Стоячому Реалу не програли? Молодці. Якщо Катя не начудить, то гра на три результати. В один мяч.
mayakovskiy1
Если честно думаю выиграет ДК. Чисто исходя из того что большого преимущества в классе у ШД нет, а отступать Динамо уже некуда. Ведь воет сегодня это конец сезона для дк
Miro Ran
а чи не можна почати матч між  14-15 годинах, хтось грошики рахує ?жари нема- погода чудова- тільки грати
Gargantua
количество забитых 2 или 3.
ПМ дает 2.01
Злий Глобинець
Шахтар тут має перемагати. Просто-таки зобов'язаний!
І турнірна таблиця яка гарна! Дніпро, Шахтар, Металіст! І десь там далеко внизу бовтається Динамо... 
Такою таблицею можна милуватися безкінечно!
Maks_krot
Мені подобається, як боти  горять динамо.Вони  бігають, пожежники приїжджають, всі у шоці, очі аж вилазять що динамо дуже слабке и ганебне. Ну, а мені все це по приколу: дивитися, як боти  бігають, намагаються руками загасити свою дупу, а воно ще більше горить. А я  і сміюся!Буде 3-0