Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 жовтня 2022, 18:13
21284
118

Перше класичне сезону. Шахтар у Львові впевнено обіграв Динамо

Донецький клуб здобув чергову перемогу у чемпіонаті

| Оновлено 26 жовтня 2022, 18:13
21284
118
Перше класичне сезону. Шахтар у Львові впевнено обіграв Динамо
УПЛ

У центральному поєдинку 7 туру УПЛ у Львові зустрілися донецький «Шахтар» та київське «Динамо».

Матч розпочався із позиційного протистояння, команди не поспішали форсувати події на полі. «Гірники» взяли м'яч під контроль, на що кияни відповіли не надто агресивним пресингом. Перша гострота виникла біля воріт донецького клубу, коли Ванат із гострого кута пробив у руки Трубіну.

Гра йшла у невисокому темпі. Суперники явно діяли обережно, намагаючись насамперед убезпечити свої ворота. Другого у матчі гольового моменту довелося чекати до середини першого тайму. Організував його Зубков, який низовим ударом трохи не влучив у дальній кут. За такою «закритою» грою чи не головну роль відіграють стандарти – так сталося і цього разу. Після навісу з кутового Траоре зробив скидку, а Зубков з близької відстані розстріляв ворота.

Пропустивши гол, кияни додали в інтенсивності, але, окрім кількох перспективних підходів до чужого штрафного майданчика, нічого вартого не створили. А перед перервою «Шахтар» цілком міг подвоїти свою перевагу. Нещерет у стрибку зреагував на удар головою від Траоре, після чого Тимчик у штрафному майданчику збив Мудрика, який вискочив з-за спини. Монзуль вказала на 11-тиметрову позначку, але Траоре з «точки» не переграв голкіпера «Динамо».

Небагатий яскравими подіями перший тайм цілком компенсував початок другої половини зустрічі. Вже на 46-й хвилині навіс зі штрафного від Циганкова влучним ударом головою замкнув Ванат. Але вже за дві хвилини рахунок знову змінився на користь «гірників». Мудрик прийняв м'яч перед кутом штрафного майданчика, змістився у центр і більярдним ударом пробив під штангу. Незабаром лише реакція Нещерета завадила відзначитися Степаненку, який бив з лінії штрафного майданчика.


Фото – УПЛ

Після цього номінальні господарі поля віддали м'яч суперникам, зосередившись на контратакуючій грі. На жаль для шанувальників «біло-синіх», цього сезону майже кожен матч «Динамо» не обходиться без індивідуальних помилок, які часто впливають на результат. Сталося таке і цього разу. Забарний втратив м'яч на своїй половині поля і збив Сікана, який зіграв на перехопленні. Монзуль показала пряму червону картку захиснику.

На реалізацію чисельної переваги «гірникам» знадобилося зовсім небагато часу. Довге закидання на хід Мудрику відрізало динамівців, після чого лідер «Шахтаря» віддав передачу Сікану, якому залишалося вразити порожні ворота. Зазначимо, що тренерський штаб «біло-синіх» не встиг випустити на поле Попова, тож третій гол «Динамо» пропускало з одним центральним захисником. Здатність киян зробити камбек, враховуючи їхні проблеми з організацією атакуючих дій, викликала величезні питання.

За час, що лишився, динамівці провели кілька перспективних атак (особливо згадується момент Буяльського, який затягнув з ударом), але рахунок більше не змінився. «Шахтар» продовжує йти на другому місці турнірної таблиці і вже збільшив відрив від свого головного конкурента (так здавалося на початку чемпіонату) до семи очок.


Фото – УПЛ

Наступного тижня відбудуться два тури Прем'єр-ліги. «Гірники» проведуть домашній матч з «Колосом» та виїзний з «Минаєм», а кияни зіграють два домашні поєдинки з «Металістом» та «Ворсклою».

Українська Прем'єр-ліга. 7 тур.

«Шахтар» – «Динамо» – 3:1

Зубков (29), Мудрик (48), Сікан (74) – Ванат (46)

На 45-й хвилині Траоре не реалізував пенальті (воротар)

Михайличенко (11), Конопля (55), Сікан (63), Степаненко (71), Петряк (87) – Вівчаренко (6), Ванат (15)

Забарний (69, груба гра)

«Шахтар»: Трубін, Михайличенко, Матвієнко, Бондар, Конопля, Степаненко (Назарина, 76), Бондаренко (Джурасек, 81), Судаков, Мудрик (Петряк, 81), Зубков, Траоре (Сікан, 59)

«Динамо»: Нещерет, Вівчаренко (Дубінчак, 64), Забарний, Сирота, Тимчик (Кабаєв, 64; Попов, 76), Сидорчук, Шепелєв (Гармаш, 64), Буяльський, Караваєв (Кендзьора, 87), Ванат, Циганков

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Стадіон «Арена Львів» (Львів)

ШАХТАР – ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

16 жовтня о 18:50 Олександр Тішура Олександр Тішура
90’ +2

Луческу отримав гірчичник за емоції.

Події матчу

74’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Сікан (Шахтар Донецьк).
69’
Гравець команди Динамо Київ отримує червону картку.
48’
ГОЛ ! М'яч забив Михайло Мудрик (Шахтар Донецьк).
46’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Ванат (Динамо Київ).
29’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Зубков (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(160)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 118
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nivavn
Да, ОБоСРАЛАСЬ сетанта! НЕ показать такой футбол, даже по платному ТВ - это ПОЗОР!!!
Puppet_master
Хто хотів УКРАЇНСЬКИЙ ШАХТАР? Де ви? з УКРАЇМСЬКИМ Динама?
mayakovskiy1
И просто напомню. Динамо глотнуло 3 от Днепра, 3 от Зари, 3 от Шахты. Но виноваты в этом Павелко, Ахметов, Монзуль,  усталость, месяц без жен, северное сияние. Короче что угодно кроме деградирующих игроков и цыганского маэстро 
Злий Глобинець
І подякуємо нашим Збройним Силам України! Що матч відбувся і нічого не прилетіло від "братьєв"
bolelschik
Теперь в комментах нужно писать не об игре, а о том, где удалось ее посмотреть
yuriy_kent
Вітаю всіх адекватних вболівальників з перемогою. Навіть не уявляв що Шахтар так заграє при Йовановичі. 
pricolist
Ахметов всіх купив, Монзуль дно, не поставила декілька пенальті в ворота Шахтаря. Так би Динамо виграло 5-0. Це я передаю думки вболівальників Динамо, читаючи їх коментарі). А якщо серйозно, то результат закономірний. Сильніша команда сьогодні виграла. 
Болела
Враження, що Динамо просто зливає Луче.
Іншого пояснення просто нема. Або це якась катастрофа. Ну не може команда тупо стояти стільки матчів підряд. Навіть якщо форварда немає, має бути якась кількість моментів створених, навіть нереалізованих. 
П.с. Сетанта хз що. По двом лінійним модна було дивитись реал-барса, мансіті-лівер. А за шд-дк потрібно доплачувати і на платформі. Де логіка?
elPadrino
На данный момент Шахтер явно сильнее,поздравляю с заслуженной победой.Болею за Динамо,но,надеюсь,в следующий раз.Больше всего радует,что голы забили все украинцы
Alex86 1
Поздравляю. В этот раз "на щите". Болельщик ДК. Если и дальше тренера не уберут или он сам не уйдет, то - no comments.
pricolist
І хто міг подумати по перших матчах Шахтаря при Йовічечі, що команда так буде солідно грати і в ЛЧ боротиметься за вихід в плей-офф. Дуже талановита молодь у команди
nick07
Переміг сильніший.
А от з трансляціями х**я повна, той момент коли простіше глянути реал-барса, ніж ШД-ДК.
Злий Глобинець
Браво Шахтар! Браво Мудрик! Чергова (я б сказав - заурядна, без напрягу і на класі) перемога над рядовим клубом УПЛ. Який відрізняється від іншої "сірої маси" лише тим, що має непомірні амбіції.
avk2307
Насчет Сетанты
Надо кому то официальный запрос делать, я например попробую
Ну сколько людей смотрело например Щахтер Динамо, а сколько Рух Днепр.
я думаю что Днепр больше окажктся.
Ну позор для страны воюющей
Vitaliksaj
Спасибо повелко что 70% дрочила а не футбол смотрела хуже президента ффу я не припомню
axylinam
Луческу превращается в Селезнёва ,пока не побьёт рекорд со знаком минус, никуда из  Динамо не уйдёт
kadaad
Я даже не минуты не сомневался, что Шахтер уделает Динамо, было только интересно сколько набьют. Динамо еще легко отделалось. Теперь снова вопрос, когда Луческу на выход и сколько еще он будет убивать Динамо.
u6464u
Шахтарю дістався тренер з харізмою, який зумів обєднати команду в одне ціле,зараз приємно дивитись на цей український Шахтар.
pricolist
По-хорошему Мирче надо уходить, хотя я был еще месяц назад против его отставки. Так бездарно команда даже при Михайличенко не играла. Ощущение, что игроки первый раз друг друга видят.