Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 жовтня 2022, 02:45
16243
32

ЛУЧЕСКУ: «Переїзди, автобуси, літаки. Команда змінює поля, країни, готелі»

Головний тренер «Динамо» прокоментував поразку від «Шахтаря»

| Оновлено 18 жовтня 2022, 02:45
16243
32
ЛУЧЕСКУ: «Переїзди, автобуси, літаки. Команда змінює поля, країни, готелі»
dynamo.kiev.ua. Мірча Луческу

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу прокоментував поразку від «Шахтаря» (1:3) в 7-му турі УПЛ:

– «Шахтар» заслужив на перемогу. На тлі наших неймовірних помилок. «Шахтар» виглядав свіжішим, грав на більш високих швидкостях, ми не могли піднятися до такого рівня і поступалися супернику, перш за все, у швидкості. Але гра була рівною до певного моменту, поки ми не втратили суперника при подачі кутового, коли пропустили гол. Були ще подібні моменти. Наприклад, епізод з пенальті в наші ворота. Ось ці моменти, відсутність концентрації, дозволили супернику забивати голи.

Руслан – молодець, витягнув пенальті, а потім добрим був початок другого тайму – ми зрівняли рахунок. Але буквально за хвилину пропустили випад суперника. Мудрик вклинився в середину, він робить це добре, там повинна була бути страховка. У першому таймі ми добре справлялися з такими проходами Мудрика, але після перерви втратили його і відразу отримали гол. Вилучення теж відбулося на тлі наших помилок. Воротар та захисники мали в тому епізоді «прочитати» ситуацію. Помилки призводять до голів, а голи - це перемога.

Усі ті помилки, за які нас покарав сьогодні суперник, для мене неприпустимі. Мені, наприклад, незрозуміло, як Забарний міг так діяти в епізоді, який привів до його вилучення. Йому треба було грати простіше. Щоправда, моя думка: судді могли обмежитися і жовтою карткою.

Після того, як рахунок став 2:1, «Шахтар» став повністю контролювати хід гри. Ми метушилися, поспішали, та ще й у меншості знаходилися. Я не бачив упевненості в діях моїх підопічних.

– Як налаштовуватимете команду на наступний матч, з «Металістом»?

– Потрібно провести певну ротацію. Завтра вранці рано ми виїжджаємо до Києва. По приїзду треба буде зробити висновки щодо того, хто найбільш свіжий – ці виконавці і зіграють з «Металістом». У нас буде хоч один повноцінний тренувальний день. А то ми, по суті, не тренуємося зараз, а тільки катаємося.

Крім відновлювальних заходів, відсутні планові тренування, які дозволяють підтримувати кондиції. Буяльського, Циганкова та Сидорчука я напередодні взагалі звільнив від тренувань.

Сподіваюся, до четверга хлопці відновляться. Свіжі вийдуть у складі на матч з «Металістом».

– З якої причини не грають новачки команди? – Лонвейк, Перріс, Діалло?

– Я їх бачу щодня на тренуваннях, і бачу, що вони поки не готові грати. Вони мають пізнати партнерів, команду. Важко проводити експерименти вже за кілька днів після того, як нові гравці прибули до команди. Вони повинні адаптуватися до команди, а команда повинна адаптуватися до них.

– Ви сказали, що «Динамо» програвало за швидкістю «Шахтарю». А раніше ваша команда програвала за швидкістю «Ренну», «Фенербахче»... Чому так відбувається? Чи не хочете вибачитися перед уболівальниками «Динамо» за таку гру?

– Я, навпаки, підбадьорюю гравців, намагаюся підняти їхній моральний дух. Розумію, що ви маєте на увазі, але треба також входити в положення команди, яка постійно роз’їжджає, змінює поля, країни, готелі. Це позначається на стані команди, футболістів.

Крім того, я не можу сказати, що суперники домінували над нами в програних матчах, не можу сказати, що вони мали велику перевагу. Перевагою були голи, які наслідували наші індивідуальні помилки. Саме ці помилки призводили до голів і наших поразок.

І нічого не зміниться – ті ж переїзди будуть, автобуси, літаки. Важко в таких умовах зберегти концентрацію, моральний стан команди. Особливо на тлі невдалих матчів.

Все змінилося після вильоту від «Бенфіки». Прийшло спустошення. І далі невдачі пішли чергою. Наче щось порвалося в нашій грі. Але ми все одно не поступалися: деталі вирішували результат матчів. Те саме стосується і сьогоднішньої гри.

Потрібно психологічно підняти хлопців. На нас чекають нові матчі – у четвер, неділю. Сподіваюся, повернувшись до Києва, команда якісніше підготується до цих двох ігор. У тому числі, психологічно.

– Що сказали Ігор і Григорій Суркіси у роздягальні після сьогоднішнього матчу?

– Все, що відбувається в роздягальні, – це наші внутрішні справи. Все це залишається в колективі.

Події матчу

74’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Сікан (Шахтар Донецьк).
69’
Гравець команди Динамо Київ отримує червону картку.
48’
ГОЛ ! М'яч забив Михайло Мудрик (Шахтар Донецьк).
46’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Ванат (Динамо Київ).
29’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Зубков (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 27 квітня 2024, 12:15 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 32
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ALKOSruLKA
Шахтар, який паовністю змінив команду і бомжує 8-й рік, в кращих умовах ? ...але то все фігня, треба почекати ще 10-15 років, поки суркісня "пастроіт маладую каманду с васпітаннікав"
IronValdemar
Всі в рівних умовах. У всіх переїзди і перельоти. Просто смішно читати про тупі відмазки пенсіонера, який дурить всіх.
mayakovskiy1
Божечки, спасибо менеджменту Шахты что вовремя выгнали это позорище
nivavn
БІГАЙТЕ трохи, корисніше буде...
avk2307
Ну на самом деле ничего нового не сказано.
Но дальше продолжается переезды . Я вот уверен ,что шпхтер не поехал  никуда и во Львове  будет сидеть. Кто просит ехать в Киев Луческу? У кого из футболистов семьи в Киеве?
Это плюс 700 км в дороге, потом назад также. Чем они думают?
Металис на западной, играйте та, отдохните. Или не согласен Металлист?
roman75zpr
Журналист спросил: "Не хотите ли извиниться перед болельщиками Динамо за такую ​​игру?"... Луческу может и хочет, но не умеет
Владислав Рейский
Заипал - не можешь уже ничего сделать, то идти лучше 'по состоянию здоровья'. Смысл свою карьеру заканчивать сериями позорных поражений? 
Ушел бы с треблом, то запомнился хоть бы на коне, а так будут только помнить потом. это.
axylinam
Старый пердун даже перед болелами не извинился, одно сплошное нытьё, футбольный фарт закончился и всё сразу стало ясно и понятно
SevaCherkago
Пиши заяву, жаленький....
Макс Максов
Наша пісня гарна-нова)
kadaad
Гнать в три шеи этого старого пердуна и его отмазки!!! Все переезжают, а кто-то еще и с Реалом на равных играет, а не влетает всем подряд!!! Реально задолбал!!!
Gargantua
не понятно зачем было отпусать двух Волошиных, Бражко в аренду, если потом оказалось, что нет людей для ротации. Ну и тому же Царенко можно было бы больше доверять.
Олексій Коваль
виникає досить просто питання... І?
olex.mykhailov
Як на мене гравці Динамо вперто плавлять Луческу, а Суркіс вперто не хоче його звільняти!
nick07
Ну так може їх в окопи десь під Авдієвкою? Там хлопці тримають фронт вже 9-й місяць, без жодних переїздів, готелів, літаків, автобусів.
Типу ШД чи Дніпро-1 не в тому самому темпі грають? При більших стартових проблемах. 
nivavn
Цыган для Шахтёра делает ВСЁ. При том не важно тренер он Шахтёра или другой команды.
саня лысый
З критикою Динамо погоджкюсь иовністю!! Але сьогодні "порішали" Павелки і Монзульеи. Шахтар можливо виграв би і так навіщо допомагати? Червоної не було від слова зовсім!! Лівий захисник був нижче нападника і мав можливість завадити тим юільше майже центр поля.100%жовта. В штрафній гравецьШахтаря навіть не намагався грати в мяч - 11 метровий. Обидва рази Монзуль мала змогу і дивилися вар. Звідси висновок про "зарядженість" Тай по грі ДУЖЕ багато рішень в один бік, особливо з жовтими. Степу за хвилину траба було видаляти