Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 12 жовтня 2022, 11:59
22776
96

За крок від реваншу. Шахтар не втримав перемогу над Реалом у Варшаві

Колектив Ігора Йовічевіча був близьким до перемоги над чинним володарем Кубку чемпіонів

| Оновлено 12 жовтня 2022, 11:59
22776
96
За крок від реваншу. Шахтар не втримав перемогу над Реалом у Варшаві
ФК Шахтар Донецьк

Тижнем раніше «Шахтар» на полі «Реала» програв з рахунком 1:2, хоча багато хто пророкував мадридцям легку і значно переконливішу перемогу. Іспанці, в принципі, до неї були близькі, адже протягом матчу мали величезну ігрову перевагу (завдали 36 ударів (13 – влучних) по воротах проти 11 (3 – влучних) у виконанні донеччан). Однак мати перевагу – ще не означає скористатися нею. «Вершкові» зробити цього не зуміли, а гравці «Шахтаря» свою вигоду здобули.

Зустріч у відповідь у польській столиці розклад у співвідношенні сил команд не змінив. Іспанці вважалися фаворитами, гравці «Шахтаря» були андердогами. Не на руку команді Ігора Йовічевича було те, що у «Реала» до матчу зміг повернутися до ладу Бензема, який мав проблеми з м'язами. А ось на останньому рубежі мадридців знову з'явився українець Лунін – бельгієць Куртуа, як і раніше, залишився у лазареті.

«Реал» одразу пішов уперед. Пішов великими силами, пішов масовано та широко. Донеччани під дії іспанців підлаштувалися, але тільки на обороні зосереджуватися не думали. Вже на 2-й хвилині Мудрик зряче виводив до штрафного майданчика гостей Зубкова, але той вмикатися не став, а незабаром за цим Рюдігер не без старань заблокував удар Судакова метрів з 14-ти.

Мадридців ці епізоди не змінили – вони відповіли на спробами тотального тиску. Результату їм це не давало. До того ж, гравці «Шахтаря» вміло гасили тиск на свої ворота. При нагоді вони спокійно розігрували м'яч, цінували володіння ним і події відверто не форсували. Загалом хлопці Йовічевіча діяли холоднокровно і від цього дуже переконливо. Іспанців це не влаштовувало, і вони спробували увімкнути далеку артилерію: здалеку били Рюдігер і Кроос – неточно.


Фото - Getty Images/Global Images Ukraine

На 18-й хвилині вперше у матчі про себе нагадав Бензема. Прийнявши у штрафний закидання, він відтер корпусом Бондаренка та пробив – Трубін виявився готовим до цього. Момент француза явно підбадьорив, тому що після нього він додав у активності. Був помітний і Азар, який встигав з'являтися і ліворуч, і праворуч. У «Шахтаря» складно було когось виділити – злагоджено діяла вся команда. Але було ясно, що в окремих епізодах все мало вирішувати індивідуальна майстерність гравців.

У другій половині першого тайму «галактікос» змінили стиль своєї гри. Вони стали більше комбінувати, робити це швидше, включили дрібний пас. Як підсумок, Трубіну довелося мінімум двічі вступати у гру, відводячи погрози після ударів Бензема та Родріго. А під завісу 45-хвилинки пильність голкіпера «Шахтаря» прицільним дальнім ударом перевірив Вальверде – Анатолій впевнено перевів м'яч на кутовий. «Гірники» відповіли серією спроб організувати контрпостріли, проте серйозного успіху у бажанні не досягли. На цьому команди у першій половині зустрічі і розійшлися.

Розійшлися, щоб розпочати другу половину поєдинку зі швидкого голу «Шахтаря». Менш ніж 40 секунд українській команді вистачило на стрімкий розрив оборони «Реала». Мудрик підключив ліворуч Михайліченка, той подав до дальньої стійки точно на Зубкова, який головою пробив у ближній кут без шансів для Луніна. 1:0 – за українського голкіпера мадридців було прикро, але його в таке становище поставив Менді, котрий відверто втратив Зубкова.


Фото - Getty Images/Global Images Ukraine

Через 4 хвилини після пропущеного голу наставник «Реала» Карло Анчелотті був готовий кинути в бій Вінісіуса Жуніора і Модріча. Однак на полі вони з'явилися лише на 57-й хвилині – гра до цього йшла без пауз. Замінивши, відповідно, Азара та Тчуамені, бразилець та хорват одразу ж включилися в гру. Їх до цього зобов'язував рахунок на табло варшавського стадіону, він був не на користь їхньої команди. До честі «гірників», вони у своїй грі нічого не змінювали – спокійно оборонялися і так само спокійно розгорталися в атаки, але намагалися попереду не забувати і про швидкість.

Саме швидкість, помножена на злагодженість, на 65-й хвилині ледь не дозволила «Шахтарю» розвинути перевагу. Судаков і Зубков організували Траоре рандеву із Луніним. Український голкіпер дуель нібито виграв, але форвард донеччан «добавкою» дивом не влучив у порожні ворота – мадридців врятувала поперечина.

Щоб не доводити до реально критичної точки, Анчелотті відразу кинув у бій Алабу, Камавінгу та Асенсіо. Йовичевіч, у свою чергу, одразу відповідати тим самим італійцеві не став – гра «Шахтаря» ще коректив не вимагала. Колишнім складом та колишнім стилем гри донеччани продовжували вести свою гру. Втім, втома у гравців все ж таки давалася взнаки. З цієї причини незабаром у «гірників» на полі з'явилися Сікан, а трохи пізніше Джурасек, Тейлор та Петряк. Заміни Траоре, Судакова, Зубкова та Мудрика були очікуваними, адже ці гравці виконали великий обсяг роботи.

Втім, без цих гравців на «Шахтар» чекали складні фінальні 5-7 хвилин другого тайму та компенсований час. Штурм мадридців був прогнозований і очікуваний. Він і відбувся. Тим більше, що «вершкові» отримали для нього відразу 5 хвилин понад основний час. І відзначилися гравці «Реала» до фінального свистка масованою облогою штрафного майданчика «Шахтаря» та силовим тиском. Саме натиск дозволив іспанцям уникнути поразки. За секунди до завершення компенсованого часу Рюдігер влучно пробив по воротам українців, відгукнувшись на навіс від Крооса. 1:1. У моменті німецький захисник та голкіпер «Шахтаря» Трубін зіткнулися головами. Як наслідок, фінальний свисток у матчі пролунав лише через майже 10 хвилин, коли обидва гравці змогли повернутися в дію…

…«Шахтар» був дуже близьким до сенсаційної перемоги над «Реалом», але її не втримав. Прикро і шкода, адже донеччани могли підвищити свої шанси на вихід із групи у плей-оф. А так вони у таблиці зараз вже треті – їх випередив «РБ Лейпциг». Втім, «бикам» ще гратиметься з «Реалом».

Ліги чемпіонів УЄФА. Груповий етап. Група F. 4-й тур.

«Шахтар» – «Реал» - 1:1

Зубков, 46 – Рюдігер, 90+5

Конопля, 16, Бондаренко, 88 – Мілітао, 85, Кроос, 90

«Шахтар»: Трубін – Михайліченко, Матвієнко, Бондар, Конопля – Степаненко – Мудрик (Петряк, 85), Судаков (Джурасек, 81), Бондаренко, Зубков (Л. Тейлор, 82) – Траоре (Сікан, 76).

«Реал»: Лунін – Менді (Алаба, 68), Рюдігер, Начо, Васкес – Кроос, Чуамені (Модрич, 57), Вальверде (Камавінга, 68) – Азар (Вінісіус, 57), Бензема, Родріго (Асенсіо, 68).

Арбітр: Орель Грінфілд (Ізраїль).

Стадіон: ім. маршала Юзефа Пілсудського (Варшава, Польща).

ШАХТАР - РЕАЛ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 8°C

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Антоніо Рюдігер (Реал Мадрид).
46’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Зубков (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(175)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Президент ПФЛ: «Долю поєдинку Хуст – Металург вирішить КДК»
Футбол | 25 квітня 2024, 13:04 1
Президент ПФЛ: «Долю поєдинку Хуст – Металург вирішить КДК»

Олександр Каденко розповів про ситуацію навколо зірваного матчу в Хусті

Коментарі 96
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
elPadrino
болею за Динамо,но как можно не болеть за такой Шахтер?Там же главную скрипку играют все наши украинские ребята,браво,Шахтер!!!
ya_3
Ееееххх... Такий смачний футбол, такий бажаний результат і знову ці кляті останні хвилини... Але все одно, хлопці - МОЛОДЦІ! Перемога обов'язково буде за нами!
Cityzen83
Шикарний Шахтар! На жаль дуже і дуже прикро, що на останній хвилині пропустили. Були вже у евровесні на 99 відсотків.
mayakovskiy1
Браво Йовичевич, браво команда. За результат немного обидно, но и так выше самых смелых ожиданий 
Sunrise
Браво Шахтёр! Я получил удовольствие от игры. Подсели последние 15 минут конечно, да ещё и в соперниках команда-отскок...
Лунин спас для них очко, выцарапав мяч у Траоре. 
Михаил Степанов
обидно, но респектище!
Влад Тараненко
Долбаный Рюдигер... Оно ему надо было?
Webracer
Достойна гра. Ні в яке порівняння з грою Динамо не йде! Шахтар показав дуже хорошу гру.
alekos59
Тейлор лошара не сохранил мяч и получили!!!
BARA.bass
Не пойму, вроде и обидно что пропустили в самом конце, но с другой стороны парни показали хорошую игру, и с лучшей командой мира сыграли в ничью. Молодцы парни, очень хорошие шансы на Евро кубки, даже ЛЕ будет хорошим результатом. Команда прогрессирует с каждой игрой, и на арене ЕВРО КУБКОВ за пацанов не стыдно. Дальше больше, всех болельщиков ШАХТЁРА с заслуженной ничьей.
Алексей Петров
Как же хорошо сегодня играл Шахтёр с мячом минут 75, в одно касание всё. Жора Судаков а центре поля показывал молодого Модрича)
pricolist
Молодці Шахтар, класно грали. Молодці гравці будуть прогресувати і донецький клуб стане ще сильнішим. Без єврокубків не повинні залишитись.
KOT
Поздравляю Украину, хороший матч выдал Шахтер. Жаль шо потеряли 3 очка, но показали отличный футбол и почти взяли реванш у Реала, Браво
Макс Максов
Навіть не знаю, по цьому матчу... Можуть скоріше Судакова продати, ніж Мудрика) А так взагалі, супер матч! Деколи мені здавалось, що вони помінялися футболками)
Maks_krot
Просто молодцы!!!!!Реально респект. Немножко не хватило ,такой всем нужной победы для Украины !!!Ну всеровно молодцы,спасибо родной клуб за подаренные всем нам положительны эмоции !!!
Hlib Kozak
Приємно було бачити, як походу матчу хлопці розуміли, що тут можна грати, комбінувати і обігрувати, Зубков навіть без голу дуже подобався. Ції команді хочеться додати трохи фізичної сили і спортивної агресії. Але я думаю, що з Селтіком та РБ будуть дуже складні ігри. Тому і цікаві)
Lion
Обидно.
Тот момент когда ничья с такой сильной командой не радует......
Хотя результат позитивный.
suforza1921
На відміну від першого матчу сьогодні гірники виглядали дуже солідно. Трохи не вистачило на кінцівку, але це футбол. І це Реал. До початку матчу, гадаю, абсолютна більшість погодилися б на нічию. Тому розчаровуватися не варто. А ще завдяки перемозі Лейпцига у Глазго, Шахтар зробив вагомий крок до єврокубкової весни.
adidas777
Це поки що найкращий матч кротів за грою цього сезону.Дуже шкода, що втратили перемогу на останніх секундах, ще й з такою кров'ю...
Сергей Ионов
коли вже наші навчаться тягнути час??? Реал у минулому матчі з середини другого тайму катався по полю, а ми не можемо сфолити на їх половині!