Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 вересня 2022, 11:06
8115
2

Перша перемога. Львів у меншості здолав Минай

Володимир Шаран знову не зміг переграти представників львівського футболу

| Оновлено 26 вересня 2022, 11:06
8115
2
Перша перемога. Львів у меншості здолав Минай
УПЛ

Матч між «Минаєм» та «Львовом» був перенесений з причин, не зовсім зрозумілих. Чи то у «Львова» були проблеми з комплектацією складу, чи то закарпатці зіштовхнулися з такою ж проблемою. Одним словом, матч першого туру проходив після того, як обидві команди вже зіграли в чемпіонаті по три гри. Більшими успіхами міг похвалитися «Минай» - лідер чемпіонату, ковалівський «Колос», втратив очки тільки в поєдинку з підопічними Шарана, крім того, не встояв перед ними «Інгулець». Як наслідок, чотири очки і дев’яте місце в турнірці. Успіхи «Львова» набагато скромніші – нульова нічия з «Кривбасом» і дві поразки опустили команду на чотирнадцяте місце.

Склалося враження, що команди більше хотіли не забити, а не пропустити. В принципі і на жаль, типова картина для представників нашого чемпіонату нижньої половини турнірної таблиці. Невеликі швидкості, технічні огріхи, місцями груба гра – гра виглядала так собі.

Вже на старті поєдинку Олег Дулуб змушений був вносити корективи в стартову одинадцяту. На 9 хвилині отримав пошкодження Мишенко і не зміг продовжити гру. Замість нього вийшов Михайло Шишка, і це було не дуже хорошим рішенням.

Перший гострий момент створив Бугай, який не зумів переграти голкіпера «Миная» Пенькова. В цьому епізоді Владислав отримав пошкодження і Дулуб зробив другу вимушену заміну – на полі з’явився Ременяк.

А тим часом гості поплатилися за вибір гравця на заміну Мишенку – Шишка за три хвилини отримав дві жовті картки і пішов відпочивати, сильно не перепрацювавшись. Добре, що не отримали ще одну червону – голкіпер Пономаренко для чогось далеко вийшов з воріт і був змушений бити по ногах Твердохліба. На щастя гостей, це відбулося в куті поля, гольовою ситуація не була, тому арбітр обмежився попередженням. До перерви команди створили ще один напівмомент – Горін в падінні після подачі Хахльова пробив головою мимо – і пішли в підтрибунку слухати настанови тренерів.

Фото - УПЛ

Невідомо, що ті сказали, але ситуація змінилася на користь господарів. «Львів» був змушений, маючи на одного гравця менше, постійно захищатися. В якийсь момент на полі було тільки дев'ять львів'ян - Крушинському надавали медики допомогу. Тим часом після навісу Твердохліба міг забивати Кулієв - на самоті перед воротарем він бив головою в дальній кут, але зробив це дуже незграбно. Не зумів пробити нормально і Вишневський після гострого прострілу.

«Львів» огризнувся лише раз - Ременяк спіймав відскок і щільно бив з лінії штрафного. Але вийшло прямо у воротаря «Миная» Пенькова, який перевів м'яч на кутовий.

До доданого арбітром часу вартий уваги на фоні постійної боротьби і жовтих карток був хіба що удар Хахльова з лінії штрафного в лівий кут, з яким справився Пономаренко. А далі все стало цікавіше.

Фото - УПЛ

Спершу «Львів» відкрив рахунок. Після навісу м'яч влучив чи то в коліно гравцю «левів», чи то була осмислена передача, але факт залишається фактом - Васильєв опинився сам на правому куті воротарського майданчика і з усієї сили пробив у дев'ятку. Господарі кинулися відіграватися - в більшості, та ще й вдома, програвати дуже ганебно, і здалося, що забити їм вдасться. Після атаки Селезньов прийняв м'яч, тоді Кулієв пробив мимо дальньої штанги. Арбітр показав рукою в напрямку одинадцятиметрової позначки і всі стали чекати, щоб Селезньов на крок наблизився до своєї бомбардирської мрії. Але чи то арбітр передумав, чи то він спочатку показував, що буде штрафний у бік воріт «Миная», але ніякого пенальті ніхто не бив.

0:1 - перша перемога ФК «Львів» вийшла зовсім неочікуваною, виходячи з того, як розвивалася гра. В наступному турі командам буде важко - гратимуть проти «Динамо» і «Дніпра-1» відповідно.

Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур.

«Минай» – ФК «Львів» - 0:1

Васильєв, 90+1

Хахльов, 54, Трубочкін, 68, Горін, 86, Вітенчук, 90 – Муравський, 31, Шишка, 36, Пономаренко, 41, Бусько, 67, Нич, 90+4

Шишка, 39 («Минай») (друге попередження)

«Минай»: Пеньков – Трубочкін (Рогозинський, 84), Нємчанінов, Горін, Гончар – Вітенчук – Кулієв, Твердохліб (Паламар, 57), Хахльов (Селезньов, 83), Воробчак (Голуб, 70) – Вишневський (Колесник, 57).

ФК «Львів»: Пономаренко – Бусько, Муравський, Крушинський (Никитюк, 77) – Мишенко (Шишка, 9), Васильєв, Бойко, Мильченко, Грисьо – Бугай (Ременяк, 28, Вовкун, 77), Нич.

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава).

Стадіон: «Минай-Арена» (с. Минай).

Удари (у площину): 8 (1) – 6 (2)
Кутові: 2 – 2
Оффсайди: 2 – 0.

МИНАЙ - ЛЬВІВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 13°C

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Васильєв (Львів).
39’
Гравець команди Львів отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 04 травня 2024, 09:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною
Футбол | 04 травня 2024, 22:25 3
Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» 4:2 та вперше в історії вийшла до Ліги чемпіонів!

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sasha Panda
Адміни, Шишка не з Минаю...
Michael Savchyn
от перестануть робити з тою командою переноси і воно буде дримбана...