Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 вересня 2022, 15:11
2561
2

Рух – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Гра у Львові для гірників стане черговою перевіркою сил перед стартом у Лізі чемпіонів

| Оновлено 09 вересня 2022, 15:11
2561
2
Рух – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

Третій тур чемпіонату України з футболу у Прем'єр-Лізі відкриють «Рух» та «Шахтар». Матч відбудеться на львівському стадіоні «Україна» і буде дуже важливим для обох команд.

Рух

Господарі поля невдало стартували у новому чемпіонаті. Спочатку вони програли вдома харківському «Металісту» 1:2 у поєдинку, який багатьом запам'ятався трьома тривалими зупинками через повітряні тривоги. А у другому турі підопічні Леоніда Кучука поступилися у Ковалівці місцевому «Колосу» 0:2. Якщо ж брати до уваги попередній сезон, то безвиграшна серія «Руху» досягла вже позначки чотирьох (2 нічиї та 2 поразки).

Слід зазначити, що у львів'ян зараз чимало молодих гравців, особливо в лінії захисту. І, судячи з останніх матчів, поки вони ще далеко не безгрішні. Адже для того, щоб досягати позитивного результату, перш за все, потрібна надійна оборона. Якщо «Рух» впорається з вирішенням цієї проблеми, то очки обов'язково з'являться. Ось тільки коли це станеться, поки що велике питання.

Зрозуміло, що така ситуація не може не турбувати ні керівництво клубу, ні його вболівальників, ні, звичайно, самих футболістів. Тому львівська команда особливо ретельно налаштовуватиметься на зустріч із гірниками. Тим більше, що у нинішній ситуації цілком реально поборотися з ними не лише за нічию, а й за перемогу.

Шахтар

Перед підопічними Ігоря Йовічевича зараз стоять глобальніші завдання. Адже вже зовсім близько старт у груповому турнірі Ліги чемпіонів, де суперники явно помайстровіші, ніж в українській Прем'єр-Лізі. А що ми бачимо насправді? За перші два тури нового чемпіонату країни в активі «Шахтаря» лише один забитий гол. З такими результатами не те що на євроарені буде складно розраховувати на успіх, а дуже важко сподіватися на черговий титул чемпіона країни.

Звичайно, ніхто не сперечається, що у зв'язку із війною донецький клуб зазнав значних змін. Його залишили багато провідних легіонерів. Але й придбання у гірників досить якісні за українськими мірками – Зубков, Петряк, Тотовицький, тепер ще й Швед. Усі вони футболісти досить високого рівня і тому мають без особливого розгойдування вливатися до колективу. Поки що це відбувається досить повільно.

І ще. Давайте не забувати, що «Шахтар» один із базових клубів збірної України, якій наприкінці вересня доведеться провести три відповідальні матчі Ліги націй. Тож і для тренерського штабу Олександра Петракова теж дуже важливо, щоб гравці збірної вже були б у хорошій формі.

Статистика матчів

На рівні української Прем'єр-Ліги суперники провели лише три поєдинки. Дві перемоги у гірників, одного разу було зафіксовано нічию. Різниця забитих та пропущених м'ячів 5-1 на користь «Шахтаря». Востаннє команди зустрічалися 21 листопада минулого року у Києві на НСК «Олімпійський». Номінальні господарі поля виграли 2:0. Голи забили Маркос Антоніо та Тете.

Орієнтовні склади

«Рух»: Паньків, Сич, Дідик, Лях, Слюсар, Сапуга, Федорчук, Бойчук, Таллес, Соломон, Клімчук

«Шахтар»: Трубін, Конопля, Кривцов, Бондар, Матвієнко, Степаненко, Джурасек, Мудрік, Петряк, Судаков, Сікан

Прогноз на протистояння

«Шахтар» явно зміцнився за останні два-три тижні, і це не може не позначитися. Хоча «зоряні» новачки поки що не можуть у повній собі проявити, але вже їхня присутність на полі чи на лаві запасних вже має бути стимулом для інших грати краще і яскравіше. Плюс має набрати форму Ласіна Траоре, який запам'ятався на старті минулого сезону із найпозитивнішого боку. Ставимо на перемогу «Шахтаря» 2:1.

2 вересня, п'ятниця

«Рух» – «Шахтар»
Львів. Стадіон «Україна». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports»
РУХ - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр - Євген Арановський (Київ)
Прогноз Sport.ua — 1:2
Parimatch
  • 7.30
  • 5.00
  • 1.40
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Миколенко розповів про нефутбольне хобі. Воно не подобається його дружині
Футбол | 28 квітня 2024, 13:46 2
Миколенко розповів про нефутбольне хобі. Воно не подобається його дружині

Український захисник «Евертона» грає в комп'ютерні ігри замість риболовлі

Дубль і два асисти Мессі. Інтер Майамі без Кривцова виграв матч у MLS
Футбол | 28 квітня 2024, 10:47 8
Дубль і два асисти Мессі. Інтер Майамі без Кривцова виграв матч у MLS

У ніч на 28 квітня «чаплі» обіграли «Нью-Інгленд Революшн» з рахунком 4:1

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Злий Глобинець
Команді гірників бажаю тільки перемоги. а далі - вдалого старту в Лізі Європейських Чемпіонів.
Шахтар чемпіон!!!