Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 вересня 2022, 09:03
16378
38

Усупереч спротиву. Шахтар у меншості здолав Рух

Михайло Мудрик був вилучений ще в першому таймі

| Оновлено 03 вересня 2022, 09:03
16378
38
Усупереч спротиву. Шахтар у меншості здолав Рух
ФК Шахтар Донецьк

У Львові на стадіоні «Україна» відбувся матч 3-го туру української Прем'єр-ліги, в якому місцевий «Рух» приймав чемпіона України – донецький «Шахтар».

Щоб переглянути поєдинок, уболівальникам потрібно було пройти квест під назвою «знайти трансляцію поєдинку на RUH TV». Проблеми з переглядом у багатьох виникли через те, що знімальну групу офіційного транслятора УПЛ Setanta Sports, як і на перший домашній поєдинок «Руха» в сезоні, до роботи не допустили.

«Гірники», яких цього літа очолив хорватський екс-наставник «Дніпра-1» Ігор Йовічевіч, були явними фаворитами зустрічі. Проте перебудова у донецькій команді, пов'язана з відходом майже всіх легіонерів, залишала львів'янам певні шанси зачепитися за очки в поєдинку.

«Шахтар», як і слідує чемпіону, з перших хвилин взяв м'яч під контроль і володів практично повною ініціативою. «Рух» грав на контратаках і часом відповідав вельми небезпечно – загрози воротам Анатолія Трубіна інколи були не менш гострими, ніж моменти у донеччан під час позиційних наступів.

На 35-й хвилині шанси команди Леоніда Кучука значно зросли, коли Михайло Мудрик отримав пряму червону картку за грубий фол проти Марко Сапуги, залишивши гостей удесятьох. Перед вилученням Мудрик був дуже близьким до взяття воріт, проте Юрій Паньків здійснив фантастичний сейв.

На перерву, незважаючи на кілька гольових моментів від обох команд, футболісти пішли з нулями на табло. А під час перегляду першої половини другого тайму можна було заснути – воротарям майже не доводилося включатись у гру. Здавалося, що зустріч так і завершиться безгольовою нічиєю, але «Шахтар» таки вирвав перемогу.

На 78 хвилині Валерій Бондар навісив у штрафний майданчик, де досить несподівано опинився Юхим Конопля, який зумів стрибнути вище за всіх і класно пробив головою, – м'яч зняв павутину з дев'ятки воріт Паньківа. І після цього вже гравцям «Руха» гол був потрібний більше, ніж супернику.

Дуже незвично для багатьох було спостерігати за тим, як футболісти «Шахтаря», які грали в меншості, тягнули час, чекаючи на фінальний свисток, оскільки цифри на табло в ситуації, що склалася, їх цілком влаштовували.

1:0 – «Шахтар» вивозить зі Львова три очки та тимчасово очолює турнірну таблицю УПЛ, маючи в активі сім балів після трьох зіграних поєдинків. У «рухівців» ситуація досить плачевна, вони зазнали третьої поразки поспіль на старті чемпіонату.

У четвертому турі обидві команди проведуть номінально домашні поєдинки: «Рух» прийматиме луганську «Зорю», а «Шахтар» зіграє проти одеського «Чорноморця».

Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Рух» – «Шахтар» - 0:1

Конопля, 78

Бондаренко, 20, Конопля, 65, Трубін, 90+4

Мудрик, 35 (грубий фол)

«Рух»: Паньків – Лях, Дідик, Слюсар, Сич – Федорчук, Сапуга – Соломон-Отабор (Б. Бойчук, 60), Притула (Мисик, 80), Руніч – Климчук (Таллес, 80).

«Шахтар»: Трубін – Михайліченко (Траоре, 59), Матвієнко, Бондар, Конопля – Степаненко – Мудрик, Судаков (Швед, 90+3), Бондаренко (Джурасек, 71), Петряк (Тейлор, 58 ) – Сікан (Зубков, 46).

Арбітр: Євген Арановський (Київ).

Стадіон: «Україна» (Львів).

Удари (у площину): 6 (1) – 7 (3)
Кутові: 2 – 3
Оффсайди: 4 – 0.

РУХ - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 16°C

Оцініть матеріал
(129)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 38
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
romanchik.8409
Не пойму клоунов, которые пишут,что Шахтер с такой игрой и в топ 5 не попадёт...Они смотрят вообще УПЛ?Типо, Шахтёр стал слабее,а все прям усилились... Ещё раз повторюсь, нормально Шахтёр смотрится с с таким новым составом.В 2 ке будет...В своё время и бразилы мучались с автобусами...
nicksaf
ШД -- не чемпион, прошлый чемпионат не доигран.
dudigo78
Рівень футболу -чемпіонат аматорів 2012 року. Це просто жах. Карпатівські вихованці ще три роки тому на голову сильніше грали. Що і як вони грають за Винники це велике запитання. Шахтар в принципі грає виходячи зі своїх можливостей. А можливості більш ніж скромні. Без сліз важко дивитись на наш чемпіонат
max12im
Руху треба змінити назву на Нерухомість.
Навіщо ця команда взагалі грає в УПЛ?
Шахта з кожним матчем додає.
Приємно бачити український Шахтар, який прогресує.
Выталкиватель парашутистов
Уровень игры обеих команд - нулевой, увы... Привыкаем , лучше не будет, война на дворе...
avk2307
Рух был слабейшим из всех соперников Шахтера в первых трех турах. Имели всего один полумомент когда вдвоем выходили на одного защитника и тот запороли. Так что хвалить защитников рано , после первого тура ЛЧ будет виднее. Вот если там на ноль, то тогда можно говорить о чем то.
А Шахтер старался и это дало им шанс забить тот единственный гол. Как и с Кривбасом кстати. Желание есть и победы добывают, а с каким счетом и при какой игре уже через месяц никто не вспомнит. Ну и с календарем им "фартануло" в первых турах
123455432
Невже Мудрик не придумав отримати червону картку в минулому матчі, щоб Шахтар зрозумів, що його треба продавати. Ні, ось це зараз треба, коли трансферне вікно закрилося.
TimurKhAI
Без Мудрика за 55 минут игры в меньшинстве Шахтёр забил больше голов, чем с Мудриком за 90+75+35=200 минут в равных составах в первых трёх турах ЧУ.
С Мудриком наша молодёжка забивала Фарерам и Македонии по 1 мячу, без Мудрика им же – по 4.
Интересная бухгалтерия...
Иван Иванов
ШД играет сумбурно, но хотя бы моменты создаёт, для начала неплохо. Посмотрим что будет делать ШД без Мудрика в след. матче 
mayakovskiy1
Пацани, хто знає на якому місці зараз Динамо?
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Maks_krot
С каждой игрой все лучше и лучше  ,даже купленный судейка не помог пуху козловского ,все уже в строю ,и Траоре и Зубков ,и Швед даже вышел на пару минут ,жаль корней на долго выбыл .удачи в стартовом матче ЛЧ.Конопля отлично .С победой 
Alex86 1
А шо шахтари так перья распушили, обыграли минимально несчастный тот рух с удалением, а гонору будто Барсу О:3 на выезде?
Gregory Dnipro
ну во-первых Шахтер с победой ! хз что по игре , не смотрел ! Беспокоит то что пусть даже это и дубль Шахтера сейчас играет , но как то думалось что у нашего гранда дубль точно должен быть на голову сильнее нижней части турнирной таблицы ! Пока игры показывают что нет ! Но ничего , сыграются , мб Йочимучигачи их чему нибудь научит , потом норм тренера возьмут и будет симпатичненький себе клуб из Украины с ОСНОВОЙ ИЗ УКРАИНЦЕВ ! 
pas2012
Там де брудні гроші ніколи не буде результату...
Фанькин кот
Шахтер потерял креативную линию атаки (бразил), но сохранил линию обороны. Для УПЛ этого вполне достаточно. За три матча пропустили 0 голов. Молодцы, команда уверенно идёт к очередному чемпионскому титулу!
Аргумент
Судья убил игру ,ну конопля убил рух.В меньшинстве почти 60 мин ,и вырвали победу .Молодцы. 
mayakovskiy1
Ну что Арановский очень старался, но не помогло. Понравилось что Шахта украинским составом в меньшинстве возила соперника. Плюс третий матч на ноль. С защитой все ок