Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Водне поло
| Оновлено 15 сiчня 2024, 16:39
670
0

СВІЩОВ: «Українські ватерполісти на ЧС U-16 мають потрапити до топ-10»

Президент Федерації водного поло оцінив майбутній чемпіонат світу

| Оновлено 15 сiчня 2024, 16:39
670
0
СВІЩОВ: «Українські ватерполісти на ЧС U-16 мають потрапити до топ-10»
Президент Федерації водного поло України Олександр Свіщов

Президент Федерації водного поло України Олександр Свіщов розповів, як збірна України U-16 готується до чемпіонату світу, який пройде в Греції.

- Олександре Юрійовичу, вже завтра у Греції стартує чемпіонат світу серед ватерполістів до 16 років. Як оціните шанси України на ЧС-2022 з водного поло, адже суперники у групі доволі непрості?
- Справді, група, в яку потрапили наші молоді ватерполісти, важка. Італія - чемпіон Європи у 2021 році серед юнаків до шістнадцяти років. Єгипет - чемпіони південної Африки, тож хлопцям потрібно буде демонструвати характер і козацький дух, аби перемагати. Я впевнений, нашим хлопцям під силу обіграти Єгипет і вийти з групи з другого місця. Взагалі, тут важко щось прогнозувати, в такому віці - шістнадцять років, немає однозначного фаворита у грі, адже ватерполісти дуже нестабільні, можуть банально перегоріти і нічого не показати і навпаки - вийти продемонструвати характер і потішити нас перемогою. Усе покаже гра в басейні, яку ми з нетерпінням чекаємо. Хочу відзначити, що для нас дуже почесним є факт, що юнаки будуть на чемпіонаті світу з водного поло. За всю історію незалежності лише одна чоловіча збірна України з водного поло брала участь в чемпіонаті світу і це було ще у далекому 1999 році. Тому, звісно, навіть сам факт, що наші юнаки на ЧС-2022 з водного поло, це вже певний подвиг і унікальні змагання для молодих ватерполістів.



- Які завдання перед ватерполістами з тренерським штабом поставило керівництво ФВПУ?
- Насамперед, ми хочемо аби хлопці отримали досвід і задоволення від гри. Керівництво ФВПУ завжди ставить максимальні завдання на кожен турнір, де беруть участь наші ватерполісти чи ватерполістки. У Греції буде змагатись двадцять чотири команди, наші хлопці мають потрапити до топ-10 команд світу. Так, якщо цього не станеться, ніхто їх не буде критикувати і казати, що завдання не виконане. В умовах війни хлопці не мали можливості провести повноцінні збори і довго один одного не бачили. Я маю сподівання, що об’єднати команду і знайти правильні слова мотивації зможе наш тренер - Євген Наумчик, це дуже кваліфікований фахівець, який добре працює з молодим гравцями.

Тому, впевнений, що тренерський досвід і молодий характер та запал до боротьби перенесуть нам бажаний результат. Вірю в наших юнаків, сил вам у басейні. Гідно представте нашу країну на міжнародній арені. Слава Україні!

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства
Футбол | 27 квітня 2024, 00:01 8
Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства

Гра завершилася з рахунком 1:0, єдиний м'яч забив Арда Гюлер

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.