Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 серпня 2022, 21:31
4785
14

Рома – Шахтар. Прогноз та анонс на товариський матч

70 тисяч італійських уболівальників прийдуть подивитися на «Шахтар» та на Дібалу

| Оновлено 07 серпня 2022, 21:31
4785
14
Рома – Шахтар. Прогноз та анонс на товариський матч
ФК Шахтар Донецьк

У неділю, 7 серпня, відбудеться товариський поєдинок, у якому зустрінуться римська «Рома» та донецький «Шахтар». Матч пройде в Римі на «Стадіо Олімпіко», стартовий свисток пролунає о 21:45 за київським часом.

Рома

«Рома» готується до нового італійського чемпіонату, і матч проти «Шахтаря» стане останнім для «вовків» перед стартом Серії А. У липні перший чемпіон Ліги конференцій зіграв шість товариських матчів, у яких здобув три перемоги, двічі програв і ще одну зустріч завершив внічию. В останньому матчі був обіграний «Тоттенхем» (1:0).

Команда Жозе Моуріньо трохи змінилася порівняно з минулим сезоном, колектив залишили кілька виконавців. Генріх Мхітарян пішов до «Інтера» у статусі вільного агента, Жордана Верету продали до «Марселя». До речі, французи викупили контракти ще Пау Лопеса і Ченгіза Ундера, які грали там на правах оренди. У такий же спосіб римляни позбулися ще парочки менш значущих футболістів.

Щодо новачків, то варто відзначити прихід Паулу Дібали, якого підписали вільним агентом. Як і Неманью Матіча. Джорджиньйо Вейналдума італійці орендували у «ПСЖ», а турецький захисник Зекі Челік був куплений у «Лілля» за 7 млн ​​євро. На папері виглядає, що команда має стати сильнішою.

Шахтар

Донецький клуб проводить другий літній збір, який відбувається у Словенії. «Гірники» розташувалися на тренувальній базі місцевої Федерації футболу у місті Брдо, де навесні цього року жила та готувалася до відбіркових ігор ЧС-2022 національна збірна України. Перший збір «Шахтар» провів у Нідерландах, де зіграв три товариські матчі. Команда Ігора Йовічевіча зіграла внічию з «Фортуною Сіттард» (3:3) та «Утрехтом» (2:2), програвши амстердамському «Аяксу» (1:3).

«Шахтар» не з власної волі повністю змінив південноамериканський вектор розвитку і найбільше постраждав від рішень ФІФА з українських команд. Поки що команда, яку вдалося зібрати, не виглядає готовою вирішувати серйозні завдання на міжнародному рівні, хоча молодь у «гірників» перспективна і дуже старається. Зараз у матчах із командами рівня «Роми» надто мало шансів зачепитися за позитивний результат, але загалом важливим є трохи інше. «Гірники» завдяки перемозі «Реала» у Лізі чемпіонів здобули пряму путівку до групового раунду Ліги чемпіонів і тепер мають зіграти як мінімум шість матчів у найпрестижнішому єврокубку. Щоб претендувати хоча б на третє місце у квартеті практично за будь-яких розкладів потрібно буде вистрибнути зі штанів. Матч із «Ромою» має допомогти молодим футболістам хоча б віддалено відчути те, що чекатиме на них восени.

Поки що Йовічевіч не зміг зробити так, щоб команда тримала високий рівень весь матч. Це велика проблема, яку потрібно обов'язково вирішити до старту сезону.

Прогноз на протистояння

Ми вважаємо, що в майбутньому поєдинку господарі зможуть довести свою перевагу і здобуть перемогу. Нашою ставкою буде позиція – Ф(-1) на «Рому» з коефіцієнтом 1.72 по лінії Parimatch.

7 серпня, неділя

«Рома» - «Шахтар»
Рим. «Стадіо Олімпіко». 21:45
ТБ-трансляція на медіасервісі MEGOGO і телеканалі XSPORT
Прогноз Sport.ua – 2:0

 

Parimatch  
  • 1.44
  • 4.40
  • 5.40
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Динамо хотіло перенести матч із Дніпром-1 в інше місто. Відоме рішення
Футбол | 24 квітня 2024, 16:37 46
Динамо хотіло перенести матч із Дніпром-1 в інше місто. Відоме рішення

Клуби УПЛ таки зіграють у Дніпрі, а от молодіжки зустрінуться у Києві

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Футбол | 23 квітня 2024, 23:59 85
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Yulia Ya
чуй-те, а для чого цьому сайту росмовна версія? хто знає?
igor shmuylo
Получат от  ромы мин.3 гола а Мудрик сам не может играть за пол команды.
Mad_Макс
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Злий Глобинець
Звичайно Рома переможе. Але важливо зіграти хоча б так як з Аяксом: забити гол престижу, один тайм провести на рівних, підтягнути фізуху на тлі такого серйозного суперника. І зрештою, заробити кошти для України.
Удачі, рідний Шахтар!