Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 липня 2022, 08:33
3804
16

Збір у Нідерландах позаду. Шахтар зіграв унічию з Утрехтом

Ігор Йовічевіч уже зовсім скоро вирішить, хто саме продовжить із ним роботу

| Оновлено 31 липня 2022, 08:33
3804
16
Збір у Нідерландах позаду. Шахтар зіграв унічию з Утрехтом
facebook.com/FCUtrecht1970

Швидкоплинними часом є різноманітні етапи літніх зборів для футбольних клубів, у чому мав нагоду особисто пересвідчитись донецький «Шахтар» під час свого візиту до Нідерландів у рамках процесу набуття першого досвіду роботи під керівництвом хорватського фахівця Ігора Йовічевіча. Як такі, результати контрольних протистоянь для «гірників» не мали ніякого принципового значення, тож про невдачі в матчах проти «Фортуни Сіттард» (3:3) та амстердамського «Аяксу» (1:3) вони швидко забували.

А ось щодо двобою проти «Утрехта» в «помаранчево-чорних» уже б мала скластись геть інша думка, бо перебування в мальовничих Нідерландах добігало кінця, і разом із тим наставав визначальний момент для новоприбулих виконавців та гравців молодіжного складу, які долучились до основної команд у надзвичайно важкі часи. Йовічевіч знав, про важливість цього моменту, тому звітну гру «Шахтар» розпочинав у достатньо неоднорідному складі, через що на початку зустрічі мав суттєві проблеми.

Український колектив одразу опинився під потужним пресингом збоку суперників, тож невимушені помилки навіть у простих ситуаціях не змусили на себе довго очікувати. Прикрий епізод стався вже на сьомій хвилині гри, коли подачу тер Авеста з правого флангу повинен був на ближній стійці перехопити Матвієнко, але в підсумку залишив нападника Редана одного перед воротами Трубіна. Спроби «Шахтаря» відповісти власними випадами зазнавали невдач десь до середини першого тайму, але команда Йовічевіча більше не пропускала.

Потрохи зіграність між футболістами «гірників» усе ж таки починала з’являтись, хоча й у цьому не було особливої потреби, адже першій групі гравців надавався для виступів рівно тайм ігрового часу. Зрештою, «Шахтар» на 41 хвилині вдало розіграв комбінацію в один дотик під час переведення з правого флангу до центрального входу до штрафного, на завершені якого Сікан зробив гольовий пас на Бондаренка.

Варіант складу від тренерського штабу українського клубу на другий тайм виглядав геть розбалансованим, але вийшло так, що ввійти до гри цим 11 футболістам удалось набагато краще, аніж їхнім попередникам. Швидкий гол уже на другій хвилині свого перебування на полі забив Криськів, завершивши передачу від Вакули з лівого флангу.

На жаль, після цього гра в атаці у виконанні «Шахтаря» викликала дуже багато нарікань. Та ще й у захисті «гірники» не знали, що робити з постійними передачами від того ж тер Авеста. Зрештою, це призвело до незграбного автоголу від Кривцова на 66 хвилині, який і встановив остаточний рахунок у грі.

Товариський матч. 

«Утрехт» – «Шахтар» - 2:2

Редан, 7, Кривцов, 66 (авт.) – Бондаренко, 41, Криськів, 47

 Боздоган, 57– Судаков, 31

«Утрехт»: Баркас – ван дер Куст, Саган, ван дер Горн, тер Авест – Бруверс, Бут, Вергівер – Буссаїд, Редан, Дувікас.

«Шахтар» (1-й тайм): Трубін – Корнієнко, Матвієнко, Бондар, Конопля – Степаненко, Бондаренко – Мудрик, Судаков, Кащук – Сікан.

«Шахтар» (2-й тайм): Шевченко – Михайліченко, Козік, Кривцов, Стасюк – Очеретько, Тотовицький – Криськів, Топалов, Вакула – Кулаков.

Стадіон: «Галденвард» (Утрехт, Нідерланди).

УТРЕХТ - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C

Події матчу

65’
ГОЛ ! Автогол забив Тарас Степаненко (Шахтар Донецьк).
47’
ГОЛ ! М'яч забив гравець команди Шахтар Донецьк.
41’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Бондаренко (Шахтар Донецьк).
7’
ГОЛ ! М'яч забив Дайшон Редан (Утрехт).
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
KvlaD
С таким антифутболом у Шахтера будет 0-6 в группе ЛЧ
Aleks04
З такою грою Шахтар не увійде до трійки призерів, динаміка - 0. З Фізикою у ШД великі труднощі. 
Сергей Романчиков
Тотовицкий Дно
Злий Глобинець
Тепер і ми як Динамо - перспективна молодь наше все
Війна курва....
Злий Глобинець
Молодь то в нас дуже перспективна. Але в яких же екстремальних умовах їм доведеться рости і набувати досвіду!
Віталій Ткачук
Байдуже як зіграли, але є один нюанс: колись, якщо дивишся трансляцію єврокубків, чи потім читаєш щось про Шахту, а її називають українським клубом, - то аж "кров з очей і вух". Зараз це дійсно український клуб, можете пишатися, кроти. Результати прийдуть з часом.
Vadya
Всі уже похоронили Шахтар?Давайте подивимось на інших!!!!
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил