Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 31 липня 2022, 03:16
3324
0

Дерев’янченко не претендує на титули і вийде на бій з Конлі без тиску

Українцю важливо в черговий раз не програти

| Оновлено 31 липня 2022, 03:16
3324
0
Дерев’янченко не претендує на титули і вийде на бій з Конлі без тиску
Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Дерев’янченко

Сергій Дерев’янченко повертається після чергової поразки – третьої поспіль і четвертої у кар’єрі. Суперник – молодий американець без особливих зазіхань на титули. Хлопець зі схожим рекордом та навіть ідентичними поразками.

Загалом, бій задля роботи, а не досягнень. Навряд чи варто розраховувати, що Сергій взагалі повернеться до титульних шансів.

Дерев’янченко програв три з трьох останніх поєдинків. Втратив всі шанси, що були, і тепер боксуватиме з ноунеймом

Сергій Дерев’янченко – один із найбільш близьких українців до світових титулів за останні роки. В період з 2018-го по 2021-й роки українець відбоксував за пояси аж чотири рази, але всі поєдинки програв. І нехай деякі з поразок були близькими, а деякі – спірними, проте факт залишається фактом.

У 2018 році Сергій вперше вийшов на титульний шанс – в поєдинку проти Даніеля Джейкобса. Апріорі один з найскладніших суперників для українця: габаритний, але при цьому розумний та одночасно сильний. Той поєдинок – один з найкращих для американця, але і Сергій був достатньо потужним. Попри нокдаун на перших хвилинах поєдинку, Дерев’янченко не здався, боровся, і хоч і програв, зробив це у близькому бою – розділеним рішенням суддів (один з бокових побачив перемогу українця 114-113).

Потім було невпевнене повернення проти Кулькая та яскрава битва з Головкіним. Там Сергій мав перемагати. Або, як мінімум, не програвати. Геннадій виявився більш зручним для українця. У розміни зривався більше за Джейкобса і пропускав там активніше. Так, Головкін бив жорсткіше, але менше. На два-три потужні влучання казаха українець відповідав 5-6 менш важкими, але достатньо потужними ударами.

Але суддям то було не вигідно – маячив третій бій проти Канело, контракт з DAZN на багато мільйонів, тому перемога у  близькому протистоянні пішла туди, куди треба – одноголосно Головкіну.

Сергію було важливо повернутись впевнено, щоб добитись прориву, але він одразу вийшов на поєдинок за титул. Чесно кажучи, не найкращий вибір. По-перше, такі поєдинки, як проти Головкіна, просто так не проходять. Треба повертатись плавно, тим більше, у такому віці. По-друге, Джермалл Чарло – це як Джейкобс, тільки гірше. Ще більший, з довшими руками та розумніший.

Взяти такого опонента можна було хіба тільки силою та витривалістю, поєднаною із навичками. І то, якщо стрибнути вище за свої можливості. Дерев’янченко не стрибнув. Загалом Сергій провів хороший поєдинок. Він був достатньо рухливим, жорстким та впертим, але просто суперник – занадто хороший та незручний спортсмен.

Повернення після цього поєдинку також не вдалось. Сергію підібрали нормального візаві – не сильно важкого, не занадто слабкого. Такого, якого треба було виставляти проти нього після поразки Головкіну. Карлос Адамес – нормальний візаві. Молодий, має поразку, має габарити та навички, але без перегинів, як у Джейкобса та Чарло.

Перемога над ним могла б як мінімум залишити українця у топ-5 рейтингу, а то й знову наблизити до чемпіонських шансів. Особливо, дострокова. В реальності ж усе вийшло по-іншому.

Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Дерев’янченко проти Карлоса Адамеса

Дерев’янченко не впорався. Адамес виявився занадто спритним, щоб не давати українцю влучати та одночасно ловити того на контратаках. Сергій намагався наблизитись, але прикладатись регулярно не вийшло, і все скотилось у гонку за більшим Карлосом. В результаті, перемога домініканця рішенням більшості суддів – один боковий дав нічию 95-95, інші двоє – перемогу Карлоса.

Наступний суперник – просто робота для Сергія. Але поразка стане катастрофою.

Фактично, поразка від Адамеса – поганий знак. Українцю 36 років, три титульні шанси програні, як і поєдинок-повернення після фіаско. Чемпіонам взагалі не до Сергія – у всіх свої плани на найближче майбутнє, в якому Сергію немає місця.

Бій проти Джошуа Конлі – вперше за довгий час без планів на майбутнє. Просто бій проти просто суперника

Частково, можливо, це і добре. Нарешті можна без тиску вийти і побоксувати. Ніхто нічого не очікує – просто зроби добре те, що справді можеш.

Конлі – точно гірший боксер за Адамеса. По-перше, він програв Карлосу. По-друге, він не такий габаритний, не вміє так само комбінувати і взагалі часто працює другим номером. Джошуа не сильно більший за Сергія – теж плюс, як і попередній аргумент.

Це точно не легка прогулянка, тому що в 36 років таких вже бути не може. Все-таки, суперник боксує вдома, він молодший аж на шість років і перемога навіть над таким Дерев’янченком точно підніме Конлі в рейтингах.

Але Сергій виходить відпочивши і добре підготувавшись. І він у всьому кращий за візаві. Може розумно давити там, де суперник любить працювати другим номером. Має шанси і в рубці, і в позиційній боротьбі. Цікаво і весело.

Безумовно, поразка поставить остаточний хрест на Сергії. Просто тому що стільки разів поспіль програвати не можна. А у 36 років – тим більше. Але і перемога не підкине українця до титульного шансу.

Просто поєдинок, в якому просто треба зробити теперішній максимум і сподіватись, що цього вистачить. Поєдинки Дерев’янченка завжди веселі, тому варто очікувати класного боксу.

Поєдинок Сергій Дерев’янченко – Джошуа Конлі відбудеться в ніч проти неділі, 31 липня, у Брукліні (США). Орієнтовний початок бою – 06:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.