Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 04 лютого 2022, 13:52
2318
6

ШОТУРМА – про матч із Росією: Положимо душу і тіло, щоб потрапити до фіналу

Капітан збірної України з футзалу – про майбутній матч

| Оновлено 04 лютого 2022, 13:52
2318
6
ШОТУРМА – про матч із Росією: Положимо душу і тіло, щоб потрапити до фіналу
Getty Images/Global Images Ukraine

Капітан збірної України з футзалу Петро Шотурма поділився очікуваннями перед матче 1/2 фіналу чемпіонату Європи проти команди Росії. 
 
– Чи очікували ви пройти так далеко на цьому турнірі?
– Звичайно. Спочатку ми рухалися крок за кроком. Ми знали, що зараз футзал знаходиться на іншому рівні. Передусім, ставили перед собою завдання, щоб вийти з групи. Після першого матчу звернули увагу на моменти, які потрібно покращувати у своїй грі. Зараз кожна команда, яка бере участь у цьому турнірі, готова боротися за вихід з групи. Так сталося, що нам посміхнулася фортуна. Ми зуміли кваліфікуватися до чвертьфіналу, де зустрілися з Казахстаном. У цьому поєдинку ми віддали усі свої сили й здобули бажаний результат.
 
– Україна і Росія давно не зустрічалися на футзальному майданчику в очному протистоянні. Здивовані, що зараз вдасться зіграти з цим суперником?
– Після матчу з Казахстаном ми були готовими до протистояння з будь-яким суперником. Немає сенсу згадувати минуле. Якщо казати про рейтинг, то росіяни перебувають на першій сходинці, а ми входимо до десятки найкращих. Ми віддамо усі сили, щоб продовжити творити історію і вийти до фіналу. Будемо намагатися втілити у житті свої напрацювання.
 
– Перед початком турніру українські спортсмени записали мотиваційне відео на підтримку збірної України. Невдовзі стартують Олімпійські ігри. Як Ви ставитеся до такої взаємної підтримки між представниками різних видів спорту?
– Спортсмени, які записали це відео перед стартом чемпіонату, досягли чималих результатів. Нам було з кого брати приклад. Зараз нам різні відео записують маленькі діти. Це також неабияк надихає. Після перемоги над Казахстаном зросла популярність нашого виду спорту. Всі намагаються нас підтримати будь-яким способом. Придумують різні челенджі. Команді дуже приємно.
 
– В останньому очному матчі з Казахстаном, який відбувся напередодні Євро-2018 Ви не забили пенальті Ігіті. Чи не боялися підходити до м’яча цього разу?
– Це було досить давно. Всі знають, що Ігіта чудово грає ногами, але на лінії від також діє досить непогано. Тоді я йому трохи піддався й показав, куди битиму. Цього разу не мав жодних сумнівів. Знав, куди битиму, і вдалося реалізувати пенальті. Відверто кажучи, хвилювання не було. Відчував впевненість у власних силах.
 
– Україна зуміла вийти з непростої групи, гідно протистояли чинним чемпіонам Європи і світу, здолала одного з фаворитів турніру – збірну Казахстану? Чи не вважаєте себе одними з фаворитів?
– Ви самі бачите, що букмекери не можуть вгадати підсумкові результати матчів на Євро. Після матчу зі збірною Сербії ми зрозуміли, що можемо досягати результату завдяки характеру і бійцівським якостям. Після перемоги над Казахстаном команда перебуває на моральному піднесенні. Фаворитом нашу збірну не назву. Завтра ми проведемо півфінальний матч, а потім побачимо, що буде.
 
– Який секрет такого вдалого шляху збірної України на цьому Євро?
– Для мене це найскладніший чемпіонат Європи. Нам дуже важко дався вихід з групи. Команда продемонструвала непоганий футзал у матчі з Португалією. Не вистачило лише результату. Формат чемпіонату Європи став цікавішим. Наша команда є дуже згуртованою. Ми об’єднані спільною метою і духом. Завдяки цьому зуміли дістатися півфіналу. Ми положимо душу й тіло, щоб потрапити до фіналу. До цього була мрія здолати Казахстан, зараз – хочемо стати фіналістами турніру. Рухаємося до мети!

Україна – Росія. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу чемпіонату Європи

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чемпіон світу: «Здається, Мудрик не уявляє, як треба грати у футбол»
Футбол | 30 квітня 2024, 07:42 19
Чемпіон світу: «Здається, Мудрик не уявляє, як треба грати у футбол»

Франк Лебеф висловився про гру українського вінгера

Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді
Теніс | 30 квітня 2024, 07:01 4
Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді

Свьонтек вибила Соррібес-Тормо, Даніель програла Соболенко, Коко вилетіла від Кіз

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей Голяченко
Мы в вас верим мужики. Играйте на победу. Сегодня вся Украина будет за вас. Удачи
kolya-ua
Хлопці слово Росія, для Українця це більше ніж фінал.Покажіть таку гру та жагу до перемоги,щоб весь світ Вам аплодував!
potemkin78
главное не перегореть перед матчем и не потерять голову в начале игры и побежать с открытым забралом показывать куськинумать
Xzibit11
Верим в вас!!!
Очень жду начало матча.
ABTO6yC1925
Вы для нас уже ГЕРОИ
Ivan Vismutenko
Главное что бы всё залетало... Туда ложите.)