Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 20 сiчня 2022, 11:32
26958
32

Провальний початок. Збірна України програла Нідерландам на Євро-2022

Команда Олександра Косенка з поразки стартувала на чемпіонаті Європи

| Оновлено 20 сiчня 2022, 11:32
26958
32
Провальний початок. Збірна України програла Нідерландам на Євро-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

Збірна України з футзалу стартувала на чемпіонаті Європи. Перший суперник нашій команді дістався цілком прийнятний. Господарів турніру, збірну Нідерландів, визначали в аутсайдери групи А. Тому українські прихильники футзалу сподівалися на відносно легку перемогу, яка б додала впевненості на подальші протистояння. Але андердог буває дуже небезпечним. Це, до речі, у першому матчі ігрового дня підтвердили серби, які вели з рахунком 2:0 із чемпіонами Європи та світу португальцями (фаворити все ж таки здобули перемогу – 4:2). Але, незважаючи на статус суперника, зізнаємося, що перед сьогоднішньою зустріччю команди Олександра Косенка було чимале хвилювання за результат. На жаль, побоювання підтвердились.

Getty Images/Global Images Ukraine

Хоча початок поєдинку видався дуже вдалим. Вже на 1-й хвилині плутанина нідерландців біля своїх воріт призвела до точного удару Зварича, який відкрив рахунок. Тут би розвинути успіх, але це не про збірну України. «Синьо-жовті» віддали м'яч суперникам, які не лише відзначалися технічними діями, а й агресивно атакували. І вартовому наших воріт Ципуну кілька разів довелося демонструвати свою майстерність. Особливо неприємним був епізод, коли голкіпер перевів м'яч у штангу після удару Бузамбу.

Надалі українці відсунули гру від своїх воріт, не особливо нагнітаючи ситуацію. Були хороші моменти у Зварича та Радевича, але рахунок до перерви не змінився.

Getty Images/Global Images Ukraine

Початок другого тайму хочеться якнайшвидше стерти з пам'яті. Голкіпер нідерландців Кейк від своїх воріт зробив ювелірну передачу на голову Саадуні, який пробив точно в кут. Не найкраще зіграли Шотурма, який дозволив пробити опоненту, і Ципун, який мав шанси відбити м'яч. Наші побігли забивати і одразу пропустили контратаку. Бузамбу вийшов віч-на-віч з голкіпером, але Ципун зіграв надійно. «Помаранчеві» виграли підбір, після чого Аттаїбі відправив м'яч у ворота.

Українці виглядали розгубленими, але намагалися виправити ситуацію. Щоправда, із створенням гольових моментів у «синьо-жовтих» виникали проблеми. Хіба що удар Зварича мав шанс досягти мети: Кейк врятував свою команду. А потім і третій м'яч опинився у наших воротах. Бузамбу дуже легко пішов від Журби і з розвороту невідпорно пробив під поперечину.

Ситуація стала критичною, а часу до кінця поєдинку залишалося дедалі менше. На 35-й хвилині збірна України почала атакувати з п'ятим польовим, знявши воротаря. Але швидкості у прийнятті рішень українцям катастрофічно не вистачало, і «помаранчеві» впевнено «перекушували» спроби суперників підібратися до своїх воріт. І все ж, українці зуміли скоротити розрив у рахунку, коли швидку комбінацію точним ударом завершив Шотурма. Але врятувати зустріч «синьо-жовті» не змогли.

Getty Images/Global Images Ukraine

Поразка від нідерландців звела шанси збірної України на вихід у плей-оф до дуже незначних. Наступний двобій наша команда проведе проти Сербії 23 січня.

Чемпіонат Європи. Група А. 1-й тур.

Нідерланди – Україна – 3:2

Саадуні (22), Аттаїбі (24), Бузамбу (30) – Зварич (1), Шотурма (37)

Моссауї (26)

Нідерланди: Кейк – Саадуні, Аттаїбі, Буюзан, Мартінус – Ель-Ганнуті, Бузамбу, Моссауї, Сант-Юсте, Велсебур, ван ден Ейнден, Молькарай – де Віт.

Україна: Ципун – Чернявський, Корсун, Шотурма, Зварич – Радевич, Разуванов, Лебідь, Сірий, Абакшин, Журба, Фаренюк, Педяш – Савенко.

Арбітри: Онджей Черни, Ян Креста (обидва - Чехія), Хуан Галлардо (Іспанія)

Арена «Ziggo Dome» (Амстердам, Нідерланди)

НІДЕРЛАНДИ – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Група А

Команда

І

В

Н

П

З – П

0

Португалія

1

1

0

0

4 – 2

3

Нідерланди

1

1

0

0

3 – 2

3

Україна

1

0

0

1

2 – 3

0

Сербія

1

0

0

1

2 – 4

0

Оцініть матеріал
(95)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хет-трик Суареса, п'ять асистів Мессі. Інтер Маямі розгромив Ред Буллз
Футбол | 05 травня 2024, 04:54 3
Хет-трик Суареса, п'ять асистів Мессі. Інтер Маямі розгромив Ред Буллз

Також Луїс відзначився гольовою передачею на Лео

Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ
Футбол | 04 травня 2024, 21:36 18
Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ

Циганков і Довбик були важливими гравцями суперуспішного сезону

Коментарі 32
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
johndow
Тренер сказал, что устали и надо тренироваться. Занавес…
Abdulla
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Денис Торопцев
Це не провальний початок, це закономірний кінець.
mo4uk.mak
Тренер повний нуль((( типовий представник совдепії)))
franik
Рівень футзалу в нас зараз ніякий! Якого чорта понабирали тих, кому не місце вже в збірній? Журбу за минулі заслуги беремо, відчіпаємо Грицину, де Волянюк і ще кілька хлопців, які в формі... Позорище... Скоро будем влітати футзальним Фарерам.... І це ще в суперників не було 3х чоловік важливих....
draiden
Пане Косенко, що це було????????
ВІд гандбольної ганьби ще не відійшли і тут нове гімно
Найсильніший склад збірної і програє Нідерландам
Слів немає  
VadimRivne
Що з убогиг взяти. Що тренер дно. Що тактини нуль. Що гравцям похер. Що гри немає. Клоуни приїхали попозоритися. Аншлаг
aleks19826
Тварі, де кращий бомбардир чемпіонату і кращий стовп в історії чемпіонатів країни Міша волянюк??? Грьобаний Косенко, шо за зброю ти привіз на чемпіонат і в тебе був коф на перемогу 1,22. Щоб ти здох, нечисть. Це ти набрав за гроші з грандів бидла, щоб позорити Україну??? У відставку після цього матчу, ушльопок продажний. Якщо кардинал не може тобі закинути, то ти не береш з бідовох команди кращого гравця чемпіонату??? Ну-ну, тварино
No name
И тут снизу постучали...
serhivan
Мені подобається, більше того люблю, футзал і давно за ним слідкую (ще коли він був міні-футболом). Прекрасно пам'ятаю наші бронзові світові та срібні європейські успіхи. Юне покоління може скористатися веб-енциклопедію або ж одним із її найвідоміших варіантів вікіпедією, щоб зазирнути в наше славетну футзальну історію. Мабуть, в свої 42 роки я вже старий дід і чогось не розумію. Чомусь мені думається, що і сьогодні ми маємо бути в топі національних збірних. Та реалії заперечують таке бачення, і вказують на абсолютно протилежне. Ми вже далеко (даруйте за кліше) не законодавці у світі м'яча №4, а потихеньку, на жаль, стаємо простими спостерігачами. І зважаючи на тенденції останніх 5-10 років, наш футзал скочується у все більш глибоку прірву. Тут логічно виникає питання, чому так відбувається. Чому? Об'єктивно відповісти на це питання складно, можна спробувати суб'єктивно. Так от, на мій суб'єктивно-об'єктивний погляд, причини усім нам відомі. Це, по-перше, відсутність стратегії розвитку саме футзального напрямку (чому? та він просто не олімпіадний вид спорту). По-друге, навіть за суттєвого фінансування фуболу в цілому, акцент робиться на здобутках професійних команд, натомість саме футбольних, й причому (й найголовніше!) лише з великодушної подачки так званих олігархів, а по суті гопників 90-х. Тобто, глобально проблема полягає у структурі організації українського спорту загалом. Десь так. Перепрошую за емоції, та накипіло.
Владимир Копяк
Я еще в 2013 году, после того, как при помощи Конькова, Владыка незаконно занял место Лисенчука, говорил, что отечественному футзалу пришел конец.Люди из гандбола апоиори не могли качественно поднять уровень футзального хозяйства, для них, с первого дня руководства, была одна цель - срубить бабла любрй ценой и способом. Итог их "работы" мы видим сегодня - позор отечестаенного футзала... И что самое интересное, Владыке даже в голову не придет мысль, что надо со своими подельникаии уходить в отставку, но для этого надо иметь мужество и порядочность... Увы, эти качества напрочь отсутствуют у тех, кто пытался все эти годы рулить отечественным футзалом. Да, я понимаю, имея крышу в лице мошенника Павелки, можно и дальше разваливать футзал и паразитировать на футзале....
Maksym Ustiak
Подавай у відстійку, абсолютно безідейний позорник Косенко.
suforza1921
Навіть за такого стану нинішнього футзалу в Україні збірну Нідерландів мали обігрувати. Але вчергове ми побачили тупе катання м'яча, щойно рахунок став на нашу користь, недопрацювання в обороні, безідейність при розіграші п'ятого. Але найголовніше що в команди немає характеру. Тут питання тільки до тренера - і по постановці гри, і по налаштуванню на матч, і по комплектуванню складу. Косенко, якщо ти мужик, подавай у відставку.
Koval
Хорошая была охота 2 мая! Ватный скот,в виде сажи, до сих пор отшрябывают от стен одесского ДП !
Ivan Vismutenko
Почему фамилии не так? Надо же
Ван ден Саадуни, Ван ден Аттаиби, Ван ден Бузамбу
kadaad
Я с удовольствием смотрел как играет в футзал наша женская сборная, азартно, технично. рубились до конца, а это просто сборище безвольных, кривоногих клоунов.
Chystyi_stavok
Нашим футзалістам варто сходити до церкви, бо це якась вже прокляття. Скільки пам'ятаю їх, вони ще жодного разу не перемагали у господарів Євро. І не важливо, сильний це опонент чи слабкий.
aleks19826
Це що за клоуни, за які заслуги в збірній люди типу чернявський, журба, радевич, шотурма чи зварич???? Совок грьобаний побрав усіх за минулі заслуги, а не кращих. Думав коля є білоцерківець, як волянюка не взяв, то він його тоже не взяв. Зараз би Волянюк собі лупив свою пушку і два-три положив би тим більше немічному супернику, а вони ставлять зварича, радевича, журбу, які в клубах посередньо грають. Позорище!!!!!!!!!!!!!!
GELO88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил