Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 19 сiчня 2022, 22:44
7104
7

Нідерланди – Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Перший бар'єр – господарі Євро

| Оновлено 19 сiчня 2022, 22:44
7104
7
Нідерланди – Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи
Getty Images/Global Images Ukraine

19 січня стартує чемпіонат Європи. І перший ігровий день Євро-2022 очікується з особливим нетерпінням українськими прихильниками футзалу, адже на майданчик амстердамської арени «Ziggo Dome» вийде збірна України, яка зустрінеться з господарями турніру. У прямому ефірі поєдинок покаже телеканал UA:Перший. Зазначимо, що у фінальній частині чемпіонату Європи вперше візьмуть участь 16 команд.

Наша національна команда є незмінним учасником чемпіонатів Європи: лише у 1999 році «синьо-жовті» пропустили турнір, який мав статус першої офіційної континентальної першості. З 2010 року збірна України на кожному Євро долала груповий етап і також стабільно вибувала на стадії 1/4 фіналу. Не може наша команда записати собі до активу кваліфікацію до Євро-2022. Так, на континентальну першість ми пробилися, але сталося це за рахунок перемог над відверто слабкими Данією та Албанією. А ось у протистоянні з більш гідним суперником, Хорватією, «синьо-жовті» зазнали двох поразок. Особливо розчарувало домашнє фіаско з рахунком 2:7.

У рамках підготовки до Євро-2022 команда Олександра Косенка провела товариські матчі з Іспанією, двічі поступившись з однаковим рахунком 0:3. Ще одним спаринг-партнером українців стала збірна Азербайджану, яка була двічі обіграна – 4:0 та 5:1. Генеральною репетицією перед чемпіонатом Європи для «синьо-жовтих» мали стати товариські матчі проти Казахстану, але через надзвичайне становище у своїй країні «яструби» не зуміли вилетіти до України. Терміново було знайдено нового спаринг-партнера: наша національна команда потренувалася на першоліговому клубі «SkyUp», розгромивши опонентів з рахунком 7:0.

Нідерланди не вперше приймають великий футзальний турнір. Перший чемпіонат світу, який відбувся у 1989 році, відбувся саме у цій країні. Тоді голландці стали віце-чемпіонами, що є найкращим досягненням «помаранчевих». В офіційних матчах із нашою збірною Нідерланди перетиналися тричі. На ЧС-1996 в Іспанії суперники опинилися в одній групі та розписали результативну нічию з рахунком 4:4. У тому ж році відбувся і чемпіонат Європи, на якому українці зустрілися з помаранчевими у матчі за 5-е місце. Тоді в основний час команди не визначили переможця (3:3), а в овертаймі наша команда вирвала перемогу. Також зустрілися Нідерланди та Україна у групі Євро-2005: перемогу у поєдинку здобули «синьо-жовті» – 4:1. У тій зустрічі брав участь нинішній наставник нідерландців Максиміліан Тьяден.

Збірна Нідерландів представлена ​​клубами місцевого чемпіонату. У матчі проти України «помаранчевим» не допоможуть Тевфік Чеяр, який здав позитивний тест на коронавірус, і Мо Даррі, який має проблеми зі спиною. У рамках підготовки до домашнього Євро нідерландці взяли участь у «Турнірі чотирьох країн», обігравши Німеччину (6:4) і програвши Франції (1:3) та Бельгії (1:5). Господарі Євро-2022 не зможуть розраховувати на підтримку домашніх трибун: через коронавірусні обмеження матчі як мінімум групового раунду пройдуть без уболівальників.

Максиміліан Тьяден, головний тренер збірної Нідерландів:

«З 24 вересня 2019 року ми знали, що будемо господарями цього турніру. Чекати довелося дуже довго. Зараз трохи нервуємо, але це нормально. Як у ніч перед приходом Санта-Клауса. Те саме хвилювання – чи прийде він? Я дуже щасливий і чекаю на відмінний чемпіонат».

Олександр Косенко, головний тренер збірної України:

«Наш суперник дуже добре готовий тактично та здорово пресингує. Ми вивчали гру збірної Нідерландів і спробуємо використати отримані знання для досягнення результату».

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України.

Матч пройде в Амстердамі на арені «Ziggo Dome» і розпочнеться о 21:30 за київським часом.

Текстова трансляція матчу

Зробити ставку Зробити ставку
Зробити ставку Зробити ставку
BETWINNER  
  • 8.8
  • 7.0
  • 1.2
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 8.8
  • 7.0
  • 1.2
Зробити ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Ионов
як же я полюбляю "анонси" від спорт.юа, коли грає збірна? А хрін їого знає! Буде трансляція? А хрін його  знає. Просто кращий анонс!
Макс Руденко
Анонси на якому каналі і о якій годині пишуть лише на платних каналах. Про державний канал не пишуть, бо тут не важко здогадатись чому.
Владимир Копяк
Если наша разобранная сборная вопреки всему выиграет эту игру, в чем я сильно сомневаюсь, то могут появиться призрачные шансы на выход из группы, но в такой блогоприятный исход тоже верится с трудом...