Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 15 сiчня 2022, 19:56
5771
11

МЮ та ПСЖ влітку підписали Роналду і Мессі, але не стали кращими. Чому так

Часи, коли португалець й аргентинець поодинці тягли свої команди до трофеїв, минули…

| Оновлено 15 сiчня 2022, 19:56
5771
11
МЮ та ПСЖ влітку підписали Роналду і Мессі, але не стали кращими. Чому так
Getty Images/Global Images Ukraine. Ліонель Мессі

Влітку минулого року у футбольному світі Європи, здається, не було нікого щасливішого за фанатів «Манчестер Юнайтед» та «Парі Сен-Жермен». Англійцям вдалося повернути на «Олд Траффорд» Кріштіану Роналду, який ще в молодому віці став кумиром шанувальників «червоних дияволів», а французи здійснили давню мрію своїх власників і уклали контракт з Ліонелем Мессі, дочекавшись моменту та виманивши того із «Барселони».

Завдяки трансферам двох найкращих футболістів у новітній історії світового футболу, «Манчестер Юнайтед» та «Парі Сен-Жермен» ще більше підвищили до себе інтерес з боку вболівальницької аудиторії. Зрештою, хіба могло бути інакше, коли мова заходить про команди, у яких виступають Роналду та Мессі?

Економічно запрошення Роналду і Мессі вже майже напевно окупилися для англійського та французького клубів, але зараз ми пропонуємо оцінити суто спортивну складову, яка вказує на те, що підписання португальця та аргентинця глобально не покращили результатів їхніх нових колективів.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Парі Сен-Жермен» у 20 турах цьогорічного розіграшу французької Ліги 1 набрав 47 очок (14 перемог, 5 нічиїх та 1 поразка). Так, це на п'ять пунктів більше, ніж на аналогічній позначці роком раніше (тоді у парижан було 13 перемог, 3 нічиї та 4 поразки), проте Мессі навряд чи підписували з метою виграти місцеву лігу. Боси ПСЖ дуже давно у своїх мріях представляють зовсім інший трофей у руках – довгоочікуваний «вухатий кубок», який УЄФА вручає за перемогу в Лізі чемпіонів.

А ось у головному клубному турнірі європейського континенту справи у «Парі Сен-Жермен» цього сезону йдуть не так добре, як раніше. Команда Маурісіо Почеттіно вибралася до плей-оф, де зіграє із «Реалом» на стадії 1/8 фіналу, проте важливо відзначати, що вперше за чотири роки парижани не змогли завершити групову стадію Ліги чемпіонів на першому місці. При цьому раніше ПСЖ вдавалося вигравати свої групи, незважаючи на стабільну присутність у них континентальних монстрів, таких як «Баварія», «Ліверпуль», «Реал» та «Манчестер Юнайтед».

За підсумками групового раунду ЛЧ-2021/22 «Парі Сен-Жермен» фінішував другим, пропустивши уперед «Манчестер Сіті». Команда Почеттіно набрала лише 11 очок, і це також мінімум для неї з моменту повернення до найпрестижнішого клубного турніру Європи, яке відбулося ще в сезоні-2012/13. Навіть маючи у своєму розпорядженні трійку найгрізніших гравців атаки, як Мессі, Мбаппе та Неймар, парижани у шести матчах забили лишень 13 м'ячів, а це – найгірший показник для команди за останнє десятиліття. З розгромним рахунком ПСЖ виграв у ЛЧ-2021/22 лише одного разу, коли вдома розбив «Брюгге» (4:1). На виїзді ж французи розписали із бельгійцями сенсаційну нічию (1:1), яка не коштувала підопічним Почеттіно місця у плей-оф лише через ще більшу марнотратність «Лейпцига».

Getty Images/Global Images Ukraine

Що стосується «Манчестер Юнайтед», то прихід до його лав Кріштіану Роналду зовсім не допоміг колективу вирватися на лідируючі позиції в англійській Прем'єр-лізі. Навпаки, у результатах «червоних дияволів» намітилася явна криза, через що вже протягом сезону команді довелося розпрощатися з Уле-Гуннаром Сульшером і після тривалих пошуків призначити головним тренером Ральфа Рангніка. Після 19 зіграних поєдинків в АПЛ нині «Манчестер Юнайтед» має в активі 31 очко, що дозволяє команді посідати лише сьоме місце у турнірній таблиці. Рік тому, коли Роналду ще «пилив» за «Ювентус», у манкуніанців у 19 іграх було 40 очок в активі, і другий рядок слідом за земляками з «Сіті», яким команда Сульшера програвала лише один пункт. Наразі ж «містяни» знову є лідерами АПЛ, проте підопічних Рангніка вони випереджають вже не на одне, а на вісімнадцять очок, нехай і при двох матчах у запасі у «Юнайтед».

До слова, до відставки Сульшера, крім загальної невиразної гри, привели й два історичні погроми – 0:5 від «Ліверпуля» та 1:4 від аутсайдера ліги «Вотфорда». Зараз, помінявши головного тренера, «Юнайтед» ризикують повторити фіаско сезонів-2015/16 та 2018/19, коли вони так і не змогли за підсумками розіграшів АПЛ здобути путівки до Ліги чемпіонів… А це не лише удар по іміджу, а й суттєвий недобір грошей від спонсорів та УЄФА.

Безпосередньо Роналду та Мессі з погляду результативності також відверто не виблискують, через що називати їх однозначним підсиленням для «Манчестер Юнайтед» і «Парі Сен-Жермен» навряд чи можливо. Португалець відзначився 8 забитими м'ячами та 3 асистами у 16 іграх АПЛ, займаючи лише четверте місце в списку бомбардирів турніру наряду із Еммануелем Деннісом, добре відомим в Україні за виступами за луганську «Зорю», котрий нині грає за «Вотфорд». Мессі ж у 11 матчах французької Ліги 1, яка аж ніяк не перевершує за класом іспанську Ла Лігу, де аргентинець феєрив раніше у складі «Барселони», відзначився лише 1 забитим м'ячем та 5 результативними передачами.

Getty Images/Global Images Ukraine

Щоправда, Роналду та Мессі поки що досить добре грають у Лізі чемпіонів. Португалець наколотив 6 м'ячів у 5 матчах, а аргентинець відзначився 5 голами у 5 поєдинках. Але навіть така пристойна результативність не дозволяє обом займати хоча б місце у трійці найкращих голеадорів сезону, яку складають Алле з «Аякса» (10 голів), Левандовськи з «Баварії» (9), а також Салах з «Ліверпуля» та Нкунку з «Лейпцига» (по 7).

Тому прямо зараз не дивно, що в пресу просочуються плітки про бажання Роналду та Мессі змінити клуби. Португальця сватають до «Барселони» вже цього літа, а от аргентинця – до американського «Інтер Маямі», але влітку 2023-го, коли у нього закінчиться договір із ПСЖ. Як не прикро, але велика епоха Роналду та Мессі прямо на наших очах підходить до свого завершення. Просто ніхто не може обдурити природу та вік, навіть такі генії, як Кріштіану і Ліонель…

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andrey Ilyashenko
Рональдо половину игр МЮ вытянул на своем горбу. Состав Манчестера на порядок слабее ПСЖ.
Saar
Месі гравець одної команди. Барселона. В інших чемпіонатах і командах він би не заграв. ПСЖ цьому підтвердження. Не дивлячи на його талант, Месі переоцінений гравець!
Эмори Блейн
Месси не тащил ничего,просто на него вся команда играла в барсе,а в псж ему никто зад не заносит,там есть свои звезды 
Leon LeGa
Да никогда Месси не мог никого тащить - ни Барсу, ни сборную, ни ПСЖ сейчас.. .А вот Рон тащил и Реал, и особенно довольно среднюю сборную, и Юве! Да и в МЮ его показатели намного выше по сравнению с Месси сейчас. Хотя у Месси больше ЗМ, что не совсем справедливо...
VikyKrasotulechka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
finka13
А вообще реально командны донные. Я бы не сказал что, Криш сдал позиции - 16 матчей 8 мячей в АПЛ. В Ливерпуле больше бы забивал.
С Месси же сложнее. ПСЖ ментально слабая команда с сильным составом. Нет стержневых игроков, вот и Лео захандрил.
Barsa_che
Месси, брали в ПСЖ чтобы выиграть лигу чемпионов, получится или нет, посмотрим. А в чемпионате Франции ПСЖ можно обьявлять чемпионом уже сегодня. МЮ рискует вообще не попасть в первую четверку, тоесть в зону лиги чемпионов и Роналду уже заявил, что не собирается играть в команде, которая борется за 6 - 7 место.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
romanchik.8409
Потому что пенсионеров взяли