Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Італії
| Оновлено 14 сiчня 2022, 03:12
26735
21

Боролися до кінця. Дженоа в овертаймі поступилася Мілану у Кубку Італії

Колектив Андрія Шевченка вів за рахунком майже від початку матчу, але не впорався з тиском

| Оновлено 14 сiчня 2022, 03:12
26735
21
Боролися до кінця. Дженоа в овертаймі поступилася Мілану у Кубку Італії
Getty Images/Global Images Ukraine

Призначення екс-наставника збірної України Андрія Шевченка на його дебютну у клубній частині кар'єри посаду головного тренера генуезької «Дженоа» було маленькою перемогою для всього нашого футболу, оскільки українському фахівцю надали можливість керувати колективом із топ-чемпіонату Європи. На жаль, на практиці ця історія взаємовідносин виявилася не такою вже й романтичною. «Грифонів» довелося рятувати з кризи результатів в умовах глибокого кадрового голоду, але навіть коли ключові футболісти почали повертатися у стрій, успіхи все одно не приходили.

Єдиний успіх Шевченка за десять зіграних поєдинків – той самий домашній матч проти «Салернітани» (1:0), який і вивів клуб із Генуї на протистояння проти «Мілана» на стадії 1/8 фіналу Кубка Італії, однак у чемпіонаті найкращим виступом виявилася нічия проти бергамаської «Аталанти». Майже досягла свого екватора зимова трансферна кампанія, але українського наставника активно почали запрошувати на вихід, підшукуючи заміну. Тригер той самий – невдалі результати виступів, які теоретично могла перекрити успішна гра на переораному напередодні матчем за Суперкубок Італії газоні «Сан-Сіро».

Поєдинок розпочинався для колективу Шевченка з загрозливого моменту – чотири хвилини знадобилося Крунічу для того, аби своїм ударом головою з ближньої штанги після подачі кутового з правого флангу переправити м'яча у перекладину. Почало закрадатися неприємне відчуття, що і у звітній грі «Дженоа» вирішить зі старту грати від м'яча, що раніше призводило лише до гнітючих наслідків.

Getty Images/Global Images Ukraine

Однак, перше враження виявилося оманливим з обох точок зору – підопічні Піолі завдали разючого удару на старті, але потім грали в спокійнішому стилі, а генуезці вирішили пограти з м'ячем у ногах, і на 17-й хвилині ситуація набула абсолютно несподіваного повороту подій. Під час подачі кутового з правого флангу від Портанови на дальню штангу ніхто із захисників «Мілана» не чинив опору Остігору, який ударом головою відкрив рахунок.

Публіка на «Сан Сіро» помітно напружилася після цього епізоду, адже вона так ефектно вітала українського фахівця перед виходом команд на поле! До того ж, на рівному місці м'язове пошкодження отримав центральний захисник «россонері» Томорі, якого відразу довелося замінювати на Флоренці з супутніми перебудовами. «Дженоа» могла і мусила ловити суперників на цьому моменті, але ні господарі, ні гості, до настання перерви більше нічим не відзначалися.

Getty Images/Global Images Ukraine

У другій половині гри «Мілан» уже не надавав привітного прийому. Контроль м'яча повністю перейшов до команди Піолі, а флангові футболісти «грифонів» почали програвати у швидкості своїм опонентам, що обернулося фірмовою подачею Тео Ернандеса на Жиру на 74-й хвилині, із завершальним ударом головою від француза. Уже тоді було очевидно, що нічого доброго для «Дженоа» у цій грі вже не буде, проте «россонері» не змогли вкластися у основний час матчу.

Натомість, «Мілан» повністю переграв опонентів уже в першому овертаймі, оформивши гарний курйозний м'яч зусиллями Леау під його завершення. Замість навісу з лівого флангу, форвард виконав удар над головою голкіпера в дальній кут, у реалістичність якого і сам не повірив спочатку. У Шевченка не було ресурсів для перевороту такого поєдинку, а футболісти, які виходили на поле, навряд чи були схожі за рівнем майстерності на гравців Серії A. На жаль, такі реалії, а під кінець матчу Салемакерс ще й оформив третій забитий м'яч своєї команди. На очах українського наставника були сльози після фінального свистка.

Getty Images/Global Images Ukraine

Як результат, до чвертьфіналу Кубка Італії від цієї пари команд вирушив «Мілан». Для генуезької «Дженоа» виступи у цьому турнірі завершилися достроково. Наступний матч колектив Стефано Піолі проведе проти переможця пари «Лаціо» – «Удінезе».

Кубок Італії. 1/8 фіналу.

«Мілан» – «Дженоа» - 3:1

 Жиру, 74, Леау, 103, Салемакерс, 112 – Остігор, 17

 Тоналі, 42, Салемакерс, 115 – Бадель, 36, Йебоа, 48, Остігор, 54, Хефті, 63

«Мілан»: Меньян – Ернандес, Габбія, Томорі (Флоренци, 23), Калулу – Круніч (Бакайоко, 61), Тоналі – Ребіч (Леау, 61), Мальдіні (Діас, 61), Мессіас (Салемакерс, 80) – Жиру (Робак, 118).

«Дженоа»: Семпер – Васкес, Ванхусден, Остігор (Бані, 111) – Йєбоа (Пандєв, 87), Мелегоні, Бадель, Портанова (Гільоне, 106), Хефті – Екубан (Кассата, 71), Кайседо (Дестро, 62).

Арбітр: Джанлука Орельяна (Болонья, Італія).

Стадіон: «Сан Сіро» (Мілан, Італія).

Удари (у площину): 24 (7) – 14 (4)
Кутові: 12 – 5
Оффсайди: 2 – 0.

МІЛАН - ДЖЕНОА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 1°C

Події матчу

112’
ГОЛ ! М'яч забив Алексіс Салемакерс (Мілан).
102’
ГОЛ ! М'яч забив Рафаель Леау (Мілан).
74’
ГОЛ ! М'яч забив Олів'є Жиру (Мілан).
17’
ГОЛ ! М'яч забив Лео Естігор (Дженоа).
Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Італія, Німеччина та Англія. Гонка за додаткові путівки до Ліги чемпіонів
Футбол | 19 березня 2024, 06:45 14
Італія, Німеччина та Англія. Гонка за додаткові путівки до Ліги чемпіонів

Найкращі дві асоціації в рейтингу за сезон отримають перепустки

Скаути Манчестер Сіті переглядатимуть воротаря збірної України
Футбол | 19 березня 2024, 00:40 0
Скаути Манчестер Сіті переглядатимуть воротаря збірної України

В поле зору скаутів чемпіона Англії потрапив голкіпер юнацької збірної України U-19 Давид Фесюк

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kapitoshka
Є позитив - перший тайм, дебютний гол новачка, нова схема 4-3-3
Ще рано тризну правити!!!
Найкращий матч при керівництві Миколайовича (Андрієм був коли бігав на полі)
Ще один плюс - тепер всі сили підуть на порятунок, в серіАлі!
Якщо звільнять, то хазяіськи нібельмеса у футболі не тямлять, позаяк в такій ямі ( дуже багато травмованих, слабкий склад), 99% тренерів не дадуть результата... Тим паче з чуток - колишній тренерський штаб хочуть повернути до керма.
Як казав много батька покійний друг - "Странные люди , наверное больные!"
Аа Бб
Мені сподобалася гра Дженоа, прогрес помітний.
Умник
И что получается проиграл в доп. Время одному из лидеров чемпа и увольняют?))))
Это абсурдно.
Платить потом компенсацию.
Плюс он заболел короной.
Мне кажется идет торг на трансферы.
Шева останется
Joe Smart
О, бачу тут купа професійних тренерів зібралась на сайті.
Ой, щось не догледів, то звичайні таксисти, які все знають як управляти всім і всюди )))
Владислав Рейский
Жаль даже как-то, круто было бы напоследок Милан пройти и красиво, а так турнут наверное
Макс Максов
А начиналось так красиво...
LomUs17
Та не не "до кинця боролись", а ровно до выхода старых добрых телег, после 4-х замен, которые должны были освежить игру, а на деле будто у них три игры до этого на неделе уже было...
euro2012_za_2012euro
Второй гол Милана - шедевр.
BekXan
У всех один вопрос зачем Шева туда полез.Не из за команды и прочих вариантов ,а именно зная что там игроки дно.Зачем?Столько в футболе и понимал что труп нельзя воскресить и всё равно полез..От зачем?
GELO88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
peddro
Что Шевченко - свадебный генерал еще в 2012 году было ясно, когда его в партию Королевской взяли, как буратину какую-то, с того времени так и пошло, там итальянский штаб его все делал, а он, типа витрина или еще есть матюк - "хороший мотиватор", уже один такой был и тоже обладатель ЗМ
Nomad
Теперь есть отмазка для поражения Фиорентине с разгромным счётом. Ээээ, это, ребята эээ не восстановились. Ээээ.
PFCLviv
Пазік бездарний тренер! От і всі панти, панти скінчились!
8number
Как бы там не было по поводу Шевы, ясно только одно: Милан — говно.