Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 18 грудня 2021, 21:50
4795
1

Чотири головні поєдинки вечора боксу у Броварах

Український бокс гарно переходить у 2022 рік

| Оновлено 18 грудня 2021, 21:50
4795
1
Чотири головні поєдинки вечора боксу у Броварах
K2 Promotions Ukraine. Денис Берінчик

До боксерських вечорів прийнято ставитися поблажливо. Зазвичай тут розгойдуються наші зірки або б'ються ті, хто є місцевими зірками проти бійців невисокого рівня. Це правда, але не до кінця. Наприклад, в Україні бився той самий Головкін, але андеркарди часто справді недостатньо цікаві.

Але вечір боксу у Броварах 18 грудня – точно не такий. Туди варто приїжджати заздалегідь, бо один поєдинок кращий за інший. Окрім цього, бої транслюватимуть на ESPN – а це, як ви розумієте, величезний крок до впізнання кожного спортсмена.

Саме час обговорити чотири головні поєдинки вечора боксу у Броварах.

Арнольд Хегай (16-1-1, 10 КО) - Вісенте Мартін (39-8-1, 21 КО)


Instagram. Арнольд Хегай

Арнольд – один із найбільш недооцінених українських спортсменів. Спочатку Хегай мав чудову кар'єру в тайському боксі. Там він був одним із членів збірної, регулярно їздив на міжнародні турніри, але перестав виступати через травми.

Перейшовши до професійного боксу, Арнольд довгий час їздив до Росії і регулярно перемагав там росіян. Українець – дуже яскравий, безкомпромісний спортсмен. Любить працювати в атаці, пробивати серійно та тиснути на опонентів. Такий стиль люблять і в Америці, куди він потрапив.

Результати Хегая не залишилися непоміченими – у 2018 році він уперше побився у США, а потім їздив туди ще двічі. 2019 року спочатку переміг, а потім вийшов на бій за титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBO. Фактично, це статус офіційного претендента на титул чемпіона світу, але зі Стівеном Фултоном Арнольд не впорався. Аж надто хорошим і технічним був американець у тому поєдинку. Українець не давав відпочивати, але й виграти не зумів.

Після цього одесит зник і повертається першим професійним поєдинком в Україні. Суперник – 36-річний аргентинець Вісенте Мартін. Візаві не найпотужніший, але й Арнольд не бився два роки. А шоу Хегай завжди дарує яскраве – тут нудьгувати не доведеться.

Ігор Шевадзуцький (8-0, 8 КО) – Каміль Соколовський (11-23-2, 4 КО)


Instagram. Игорь Шевадзуцкий

Рекорд суперника Ігоря не вражає, так. Але рано бити на сполох. Каміль – перший гейткіппер на шляху багатьох боксерів. Не сказати, що це по-справжньому потужне випробування, але достатнє, щоб працювати на повну.

Шевадзуцький – фірмовий нокаутер. Не найвишуканіший, але фізично неймовірно сильний, а ще великий і влучає так, що дивитися страшно. Суперник був нокаутований лише тричі і жодного разу українцем. Віктор Вихрист та Владислав Сіренко змогли лише перебоксувати його рішеннями суддів.

Цікавий тест для Шевадзуцького в цілому. І для його техніки, і для мислення, і для ударної сили. Може увійти в історію як перший українець, який нокаутував Соколовського. Не найбільше досягнення, але також непогано.

Владислав Сіренко (18-0, 15 КО) – Андрій Руденко (34-5, 20 КО)


K2 Promotion. Владислав Сиренко

Спочатку Сіренко мав боксувати з Міхаелем Валлішем, але німець травмував ногу. В результаті суперник змінився точно не в гірший бік.

Руденко – активний український суперважковаговик, який уже давно в цій справі і встиг перебоксувати з багатьма топами. Українська версія Валліша, лише трохи успішніша. Андрій і в рейтингах вище, і перемагав відомих бійців іноді. Бив тих же Айріха та Насіменто. Не Джойс і Джошуа, звичайно, але теж нічого.

Сіренко налаштовується на великий поєдинок, а промоутери просувають шоу як поєдинок за звання другого супертяжа України після Олександра Усика. Десь так воно і є – особливо, якщо переможе Сіренко. Навряд чи Руденко може претендувати на такий статус.

Безумовно, Андрій – дуже активний боксер, який не боїться нікого, виходить у ринг проти того, кого потрібно. Але все ж таки бути одразу після Усика – звучить голосно, враховуючи статус українця не лише в українському, а й світовому боксі прямо зараз.

Принаймні, Сіренко молодший – йому лише 28. Часу, щоб довести такий реверанс, ще безліч. А ось 38-річному Руденку вже пізно щось доводити. Перемогти, щоб хайпонути, довести і потім заробити ще – звісно. Але боксерський вік, особливо, коли він настільки насичений, не вічний.

Денис Берінчик (15-0, 9 КО) - Іса Чанієв (15-3, 7 КО)


K2 Promotion. Денис Беринчик

Перестаньте, будь ласка, називати Чанієва прохідним суперником. Це найкраще, що було у кар'єрі Дениса. Чи це щось говорить про його кар'єру і те, що він довго запрягав із переходом? Звичайно. Але що поробиш?

Чанієв був за крок від статусу чемпіона світу. Вилетів він тоді жорстко і жорстоко, але ж дістався? Дістався. А від Річарда Коммі хто тільки не падав. Там у списку не нокаутованих не так багато суперників ганського бійця.

Чанієв – хороший суперник для Берінчика. Небезпечний, але Денису по зубах

Наразі Іса повернувся у форму – дві перемоги поспіль, одна над українцем Владиславом Мельником, у другому бою він виніс казаха Нуртаса Абженова одним ударом. Він молодший на чотири роки – Чанієву 29 років, Берінчику – 33. Мотивований, адже така перемога одразу підніме його у топ-10, враховуючи, що Денис зараз у топ-3 легкої ваги. А ще дуже сильний фізично.

Звичайно, він поступається Берінчику в майстерності та вміннях. Українець уміє у рингу, якщо не все, то дуже багато. Б'є під різними кутами, рухається, йде з лінії атаки. Цього в нього не відібрати. Але кліпати очима в розмінах точно не варто. Там Чанієв може влучити так, що за Дениса доведеться переживати.

Хороше конкурентне протистояння, за яким точно варто стежити.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 7
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті
Футбол | 18 квітня 2024, 18:25 2
ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті

Український воротар допоміг «Реалу» вийти у півфінал Ліги чемпіонів

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Olexa Bilous
Сіренку не 28, а 26 років.