Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 грудня 2021, 23:21
2379
9

Загубилися у тумані. Верес та Рух завершили рік нічиєю

Команди згадали про ворота лише у заключні півгодини гри

| Оновлено 11 грудня 2021, 23:21
2379
9
Загубилися у тумані. Верес та Рух завершили рік нічиєю
УПЛ

Порівняно з минулим туром тренерський штаб «Вересу» зробив лише одну зміну у стартовому складі: замість дискваліфікованого Нємчанінова на поле вийшов Сергій Шестаков, для якого це була перша у поточному чемпіонаті поява на полі з перших хвилин матчу. У складі ж «Руху» після домашньої нічиєї з «Ворсклою» Леонід Кучук кадрових ротацій у стартовому складі вирішив не робити.

Одразу зауважимо, що футболістам довелося діяти в складних погодних умовах, адже над стадіоном у Луцьку був сильний туман. Номінальні господарі поля активно розпочали цей поєдинок і виконали декілька кутових ударів. Проте Паньків та захисники «Руху» встигали випереджати суперників. Рухівці поступово вирівняли гру і теж виконали декілька кутових. І після одного з них Климчук у падінні головою пробив поруч з рамкою воріт.

Згодом той же Климчук міг відкрити рахунок, коли після серії відскоків м’яча пробивав головою, але влучив у поперечку воріт. «Верес» теж відповів небезпечним ударом у виконанні Сергійчука: Паньків врятував свою команду, але за мить до цього асистент арбітра зафіксував положення поза грою у нападника «червоно-чорних». Під кінець тайму Климчук увірвався до штрафного, але пробив надто неточно.

Ледь розпочався другий тайм, як міг змінити нулі на табло Федорчук, який дальнім ударом виконував штрафний, і Когут перевів м’яч, що летів під поперечину, на кутовий. Намагався завершити атаку дальнім ударом і Роман, який пробив вище воріт. Господарі поля зуміли вийти вперед, коли Сергій Шестаков на правому фланзі на швидкості обіграв Романа і віддав назад на вільного Панасенка, який сходу пробив точно в кут.

Для Панасенка це був перший гол в УПЛ – у 16-й грі, і він перервав безгольову серію «Вересу», яка тривала в чемпіонаті 271 хвилину. При цьому завершилася і «суха» серія «Руху», що продовжувалася 244 хвилини. Після цього в складах суперників відбулися численні заміни. Одна з атак гостей завершилася падінням Климчука у штрафному, але арбітр Романов вважав, що порушення правил не було.

Обидва суперники швидко переходили від оборони до атаки і вже гравці «Вереса» мали нагоду закріпити свою перевагу. Завершував атаку Євген Пасіч, але Паньківа підстрахував Дідик, який ліквідував загрозу. Підопічні Леоніда Кучука зуміли таки зрівняти рахунок. Солдат порушив правила у штрафному проти Притули, і арбітр вказав на «позначку». Климчук 6-й раз в УПЛ пробивав пенальті і забив 4-й гол.

В заключний відрізок ігрового часу обидва суперники намагалися вирвати перемогу, багато атакували, проте матч так і завершився бойовою нічиєю. «Вересу» не вдалося взяти реванш за поразку у першому колі. У західному дербі завершилася безнічийна гостьова клубна рекордна серія «Руху» в УПЛ, яка тривала 4 гри: перемога та три поразки.

Українська Прем'єр-ліга. 18-й тур.

«Верес» – «Рух» - 1:1

Панасенко, 62 – Климчук, 82 (пен.)

  Панасенко, 31, Петько, 47, Г. Пасіч, 82 – Сапуга, 41, Таллес, 60, Притула, 90+2

«Верес»: Когут – Солдат, Гончаренко, Мірошник, С. Шестаков – Петько, Кучеров – Г. Пасіч, Панасенко (Гегедош, 64), Дахновський (Є. Пасіч, 64) – Сергійчук (М. Шестаков, 64).

«Рух»: Паньків – Роман, Білий, Дідик, Сич – Сапуга, Федорчук – Бойчук (Мисик, 67), Таллес (Притула, 79), Альваренга (Руніч, 67) – Климчук.

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон: «Авангард» (Луцьк).

Удари (у площину): 5 (3) – 10 (5)
Кутові: 8 – 8
Оффсайди: 1 – 2.

ВЕРЕС - РУХ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 1°C

Події матчу

82’
ГОЛ ! З пенальті забив Юрій Климчук (Рух Львів).
62’
ГОЛ ! М'яч забив Сергій Панасенко (Верес).
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vOv1000
Пора вже штрафувати суддів за ліві пенальті,що Вересу,що Маріуполю вчора. Головне куратор італієць!
Віталій Ткачук
Я так і не зрозумів за що там пенальті. Треба позбуватися цих павелків і італійських нахлібників. З року в рік цирк, а не суддівство, а потім запитуємо чому наші арбітри не судять в топ турнірах.
wartaan
рух как и динамо продолжает обесатся. бе судей совсем дела плохи....
Ростик Карпа
Пеналь можливо і несправедливий але рахунок по грі
Александр Ад
так и живемо,так и граємо,всюди туман...
Александр Потапчук
Рух не може, суддя допоможе!
smart-Forever---
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил