Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

05 грудня 2021, 19:30
Трансляція
Формула 1
Гран-прі Саудівської Аравії 2021. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 03 грудня 2021, 23:08
6460
0

Ф-1 вперше у Саудівській Аравії. Макс може оформити титул, Хемілтон у вогні

Хемілтон і Мерседес у топ-формі, але Ферстаппен все ще лідер загального заліку

| Оновлено 03 грудня 2021, 23:08
6460
0
Ф-1 вперше у Саудівській Аравії. Макс може оформити титул, Хемілтон у вогні
Getty Images/Global Images Ukraine

Боротьба за чемпіонський титул Формули-1 вийшла на свій вирішальний момент. Досить довго, а саме з 2016 року, чемпіон не визначався так пізно. У сезоні-2016 Ніко Росберг взяв титул за підсумками останнього гран-прі, а після цього почалася ера домінування Хемілтона.

Останні роки Льюїс завжди вигравав титул достроково, проте зараз усе йде до того, що чемпіон визначиться в останній гонці.

Передостаннім буде етап у Саудівській Аравії, де Макс Ферстаппен має шанси взяти своє перше чемпіонство. Для цього Максу необхідно виконати одну з наступних умов:

- виграти гонку та заробити очко за найшвидше коло, а Хемілтон фінішує 6-м і нижче.

- виграти гонку, а Хемілтон фінішує 7-м і нижче.

- фінішувати 2-м і заробити очко за якнайшвидше коло, а Хемілтон закінчить 10-м або нижче.

- фінішувати 2-м, а Хемілтон не набере очок.

Наразі між претендентами на титул 8 очок.

Чи це реально? Якщо Хемілтон не матиме аварії або технічних проблем, то місце на подіумі Льюїсу практично гарантоване, а значить чемпіонська боротьба триватиме до останнього гран-прі. Цікавий факт у тому, що Формула-1 вперше приїде до Саудівської Аравії, а організатори встигли добудувати трасу та закінчити всю інфраструктуру лише в останній момент.

Пілоти не знають, чого чекати від треку, а знайомство з трасою проходило в симуляторі. Це ж стосується інженерів, яким доведеться шукати налаштування машини по ходу справи. Щоправда, останні результати вказують на невелику перевагу Мерседеса наприкінці сезону. Хемілтон домінував у Бразилії та Катарі, а швидкісна траса в Саудівській Аравії має знову грати на користь Мерседеса. У німецькій команді впевнені, що Хемілтон наприкінці року вийшов на неймовірний рівень, маючи всі шанси відігратися.

Для всіх любителів інтриги взагалі існує ідеальний варіант: якщо Хемілтон виграє та візьме очко за найшвидше коло, а Ферстаппен фінішує другим, то перед останнім етапом у претендентів на титул буде рівна кількість очок. Це було б просто неймовірно і для фанів, і для самої Формули-1.

«Дуже чекаю на можливість сісти в болід і проїхати ці дві гонки. Відчуваю, що команда викладається на повну. Особисто я спокійний. Пам'ятаю, коли я боровся за перший чи другий титул, то були ночі без сну, були переживання про те, чи можу я вигравати. Наразі я знаю, що готовий на 100%», - сказав Хемілтон.

Незважаючи на те, що Льюїс постійно грає в психологічні ігри з Ферстаппеном, намагаючись тиснути на Макса, голландський пілот стверджує, що досвід минулих перемог особливо Хемілтону не допоможе, а сам пілот зберігає спокій.

«Я не думаю, що досвід дає за наших умов якусь перевагу. Я сам почуваюся набагато краще, ніж у перші сезони у Формулі-1. Це нормально. Якби досвід у кількості гонок давався взнаки, то ми б вже побачили це в нашій з Хемілтоном боротьбі. Думаю, для Ф-1 добре, що чемпіонська боротьба все ще продовжується. Є інтрига, і це головне», – сказав Ферстаппен.

Раніше Макс заявив, що поразка в битві з Льюїсом не стане трагедією, але все ж варто визнати, що для пілота Ред Булла (і для команди) дуже важливо виграти титули зараз. Кабінет з трофеями Хемілтона і Мерседеса і так вже переповнений, а ось у Ферстаппена трофеїв немає, та й Ред Булл давно не вигравав. Зважаючи на зміну регламенту, немає гарантій, що Бики зможуть у 2022 році побудувати конкурентну машину. Перемагати треба негайно. Хоча й у Хемілтона, безумовно, неймовірна мотивація: британець хоче побити рекорд Міхаеля Шумахера та стати 8-кратним чемпіоном.

Не слід забувати про командний залік. Зараз між Мерседесом та Ред Буллом лише 5 очок на користь чинних чемпіонів. Враховуючи, що Мерседес все ж має перевагу в швидкості, дуже багато залежатиме від Серхіо Переса. Йому потрібно як мінімум бути вищим за Валттері Боттаса, щоб дати Бикам шанс на довгоочікуваний титул. Тішить, що і тут є інтрига.

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19
Футбол | 10 травня 2024, 22:37 21
Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19

Юніори донецького «Шахтаря» програли київському «Динамо» з рахунком 1:2

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.