Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 листопада 2021, 11:54
3708
19

Вдало перемкнулися. Зоря мінімально обіграла Олександрію

Колектив Віктора Скрипника відірвався від підопічних Гури на дев'ять очок

| Оновлено 30 листопада 2021, 11:54
3708
19
Вдало перемкнулися. Зоря мінімально обіграла Олександрію
УПЛ

Цим поєдинком суперники відкривали для себе друге коло чемпіонату України і в той же час закривали 16 тур Прем'єр-Ліги. Що ж до турнірного становища, то команди розташувалися недалеко одна від одної. «Зоря» займала 5 місце, маючи у своєму активі 29 очок, а «Олександрія» розташувалася на сьомому рядку, відстаючи від гостей на шість очок. Також треба нагадати, що у матчі першого кола у Запоріжжі успіху досягли підопічні Юрія Гури з рахунком 1:0. Тоді переможний гол у них забив Калюжний.

В стартових складах вболівальники не побачили Рибалку у господарів поля та Кабаєва серед гравців «Зорі». Обидва вони були дискваліфіковані і пропускали гру. В іншому все було очікувано. Хіба що у «Олександрії» на лаві запасних залишився Кирюханцев, який раніше часто виходив з перших хвилин. У гостей у запасі залишилися Громов та Снурніцин.

Погода внесла свої корективи в дії футболістів. Через те, що в Олександрії цілий день йшов дощ, на газоні опинилося дуже багато води. Тому якийсь час у команд пішло на те, щоби пристосуватися до такого поля. Боротьби та старань тут було багато, ось тільки до ударів справа практично не доходила. Лише на 13-й хвилині Назарина пробив з-за меж штрафного майданчика, але м'яч пролетів поряд з лівою боковою штангою.

Після цього «Зоря» заволоділа ігровою перевагою і вже за три хвилини відкрила рахунок. Гольова атака почалася з викиду ауту Фаворовим на Булецу. Той красиво пішов від захисника суперників, зробивши простріл приблизно на воротарську лінію. Імереков виявився спритнішим за всіх і чітко направив м'яч у сітку воріт.

Гості продовжували атакувати великими силами і на 25-й хвилині Жуніор Рейс пробив здалеку у правий від себе кут воріт, але Білик зіграв надійно. А потім у гру вклинився VAR. Хвилини три арбітри розглядали момент, в якому Цвек відмахнувся від Кожушка. Зрештою, червоної картки вони не побачили і Катерина Мознуль продовжила гру.

На 32-й хвилині Аллах'яр, вже перебуваючи у штрафному майданчику, завдав удару вище воріт. Ще за дві хвилини Третьяков забив гол, проте арбітр на лінії Марина Стрілецька підняла прапорець і взяття воріт не було зараховано. Відеоповтор показав правильність цього рішення, оскільки гравець «Олександрії» явно перебував у офсайді.

Кінцівка тайму пройшла вже із невеликою перевагою господарів поля. Так, на 39-й хвилині після дальнього удару Демченка та рикошету від Дубри м'яч, змінивши напрямок, летів у ворота. Але Мацапура був уважним і забрав його в руки. А на 43-й хвилині вже Шахаб міг збільшувати рахунок, але з меж штрафного майданчика головою пробив повз ворота.

Друга половина зустрічі розпочалася, як і перша. Без ударів та моментів. І тільки в середині тайму після кількох замін гра нарешті загострилася. Так, на 69-й хвилині Гладкий із вигідної позиції вже з меж штрафного майданчика пробив прямо в голкіпера. І тут же у контратаці у відповідь Цуріков завдав сильного удару з близької відстані, але у ворота не влучив.

«Олександрія» більше хотіла забити, тому вона знову і знову йшла вперед великими силами. На 78-й хвилині нагадав про себе автор єдиного голу в матчі цих команд у першому колі. Калюжний бив здалеку у правий нижній кут, однак Мацапура в стрибку накрив м'яч. Ще за п'ять хвилин Фаворов вибив м'яч із лінії воріт після небезпечного прострілу від Копини. А на 87-й хвилині Новіков приблизно з кута штрафного майданчика пробив вище поперечини.

На 90-й хвилині знову увага всіх присутніх на полі була прикута до рішення VAR. М'яч влучив в руку Громову, який перебував у межах свого штрафного майданчика. Віктор Копієвський, котрий вивчав цей епізод за допомогою відеотехніки, порушення правил не побачив.

Таким чином, «Зоря» зберегла переможний для себе результат і взяла реванш у олександрійців за поразку на старті чемпіонату.

Українська Прем'єр-ліга. 16-й тур.

«Олександрія» – «Зоря» - 0:1

Імереков, 16

Третьяков, 57, Дришлюк, 64 – Сайядманеш, 58, Жуніньо, 71

«Олександрія»: Білик – Цуріков, Дубра, Бабогло, Мірошніченко – Демченко (Спінеллі, 46), Дришлюк, Калюжний (Копина, 83) – Третьяков (Одарюк, 59), Устименко (Кирюханцев, 68), Кожушко (Новіков, 83).

«Зоря»: Мацапура – Жуніньо, Імереков, Вернидуб, Фаворов – Цвек – Булеца (Крістіан, 80), Назарина, Сайядманеш – Шахаб (Громов, 80), Гладкий.

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків).

Стадіон: КСК «Ніка» (Олександрія).

Удари (у площину): 5 (2) – 7 (4)
Кутові: 6 – 4
Оффсайди: 2 – 1.

ОЛЕКСАНДРІЯ-ЗОРЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 10°C

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Хорош! По "александрийской" погоде в гостевом бассейне справились. Спасибо, Команда!
Pavelgorov
С победой !
Михаил Грозный
Настоящие робин гуды делятся всегда. Теперь надо Шахте отдать долг и забрать у Динамо.
vladimirpa12
Зачем им это, чтобы потом опять с позором в Европе проигрывать?