Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 листопада 2021, 19:58
8318
24

Краватка для тренера. Зоря на виїзді сенсаційно програла Львову

Команда Віктора Скрипника поступилася у Львові

| Оновлено 20 листопада 2021, 19:58
8318
24
Краватка для тренера. Зоря на виїзді сенсаційно програла Львову
УПЛ

Суботню програму 15-го туру Прем'єр-ліги відкривало протистояння між «Львовом» і «Зорею». Луганський клуб набрав пристойний хід у чемпіонаті, і навряд чи хтось розраховував, що «чорно-білі» втратять очки у Львові. Додавало мотивації гостям й бажання перемогою привітати Віктора Скрипника, який у п'ятницю відзначив День народження.

Вже перша атака господарів поля завершилася неприємностями для «Зорі». Після навісу з правого флангу м'яч був вибитий до лінії штрафного майданчика, і Ременяк завдав удару. Це у нього вийшло не зовсім вдало, але м'яч опинився у Ернеста, який переадресував футбольний снаряд Шині, а форвард точно пробив повз голкіпера.

Такий розвиток подій у поєдинку, що тільки стартував, змусив луганчан оперативно шукати шляхи до штрафного майданчика суперників. Але львів'яни оборонялися компактно та не дозволяли гостям щось створювати біля своїх воріт. Не забували підопічні Дулуба і про контратаки. В одному з епізодів ніхто із львів'ян не відгукнувся на гострий простріл Ернеста. Хороший шанс для того, щоб зрівняти результат, мав Булеца. Півзахисник пробив зі штрафного, але Ільющенков зіграв надійно.

Ситуація для «Зорі» погіршилась у середині першої половини зустрічі. Після прострілу Ернеста Цвек зрізав м'яч у власні ворота. Незабаром мав місце неоднозначний епізод: м'яч влучив у руку Махмутовича у штрафному майданчику «Львова», але арбітр не приділив уваги цьому епізоду.

У перерві тренерський штаб Скрипника зробив цілих три заміни: на поле вийшли Жуніньо, Луньов та Кабаєв. І відразу після поновлення гри гості почали демонструвати плоди задушевної розмови у роздягальні. Львів'яни грамотно оборонялися, а згодом ледь не збільшили свою перевагу, коли Шина ледь не замкнув простріл Ременяка. Був близьким до успіху і Якимець, який пробив поруч зі штангою.

Надію на камбек гостям подарував у середині другого тайму Луньов, який блиснув індивідуальною майстерністю. Максим прийняв м'яч у центральній зоні перед штрафним, прицілився і пробив точно під поперечину. Цей гол став для «Зорі» ювілейним, 700-м, в Українській Прем'єр-лізі.

Але розвинути успіх луганці не змогли. Господарі поля всіма правдами та неправдами збивали темп матчу, що зробити у них вийшло. Лише наприкінці зустрічі «чорно-білі» організували штурм воріт суперників. І вирвати для своєї команди нічию у компенсований час міг Крістіан. Після удару бразильця м'яч зачепив ногу захисника і пролетів поруч із штангою.

«Львів» здобув сенсаційну перемогу, вперше зумівши обіграти луганський клуб. У наступному турі команда Олега Дулуба на виїзді протистоятиме «Маріуполю», а «Зоря» зіграє в Олександрії.

Українська Прем'єр-Ліга. 15-й тур.

«Львів» – «Зоря» – 2:1

Шина (1), Цвек (31, автогол) – Луньов (64)

Ернест (10), Довгий (47), Ільющенков (90) – Шахаб (24), Кабаєв (86)

«Львів»: Ільющенков, Бусько, Махмутович, Лека, Ременяк (Чир'як, 63), Якимець, Довгий, Політило (Крушинський, 89), Ернест (Михайлів, 91), Грисьо (Семенів, 63), Шина (Нич).

«Зоря»: Мацапура, Хомченовський (Кабаєв, 46), Снурніцин (Жуніньо, 46), Імереков, Фаворов, Цвек, Булеца, Громов (Крістіан, 84), Гладкий, Аллах'яр (Овусу, 84), Шахаб (Лунев, 46).

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область)

Стадіон «Арена Львів» (Львів)

ЛЬВІВ - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

64’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Луньов (Зоря).
31’
ГОЛ ! Автогол забив Ловро Цвек (Львів).
1’
ГОЛ ! М'яч забив Шина (Львів).
Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andy_P
Неуюели эта афера-недоразумение и на этот раз зацепится за УПЛ???
Ruslan
Ви задолбали! Який автобус? Грали нарівні, по статистиці Львів навіть трохи переграв. Вкінці зажались правда, страх втратити перемогу. За руку згідний, пєналь. Але чого в звіті немає навіть слова про відмінений чистий гол Львова? Надіюсь фарт Зоря на Рому приберегла. Вангую з Ромою виграють 1:2 а то вже щось Мауріньйо засидівся в Римі)))
Real20
Сложно играть с командой ,которая ставит автобус
Ёкарный Бабай
Ну и правильно, Заря в еврокубках лучше играет, когда ее щелкают по носу в чемпионате
PFCLviv
Львів привітав Скрипники з днем народження!
PFCLviv
Молодці, можете якщо захочете!
Терміново потрібне підсилення на всі позиції!
Тільки Львів, тільки львів'яни!
Михаил Грозный
И хорват Цвек помог своим побратимам.
Sunrise
Львов выдал свой максимум конечно: безбожно тянули время с 14-й минуты, все рикошеты в их пользу, 1 удар - 2 гола, слепой судья. Удачи этой команде, без неё - только первая лига.
Заря, не печалиться! Такое бывает. Мы не гранды, нам ни ВАР, ни 100% пенальти не положены пока видимо.