Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 листопада 2021, 00:53
9250
10

Суперматч камбеком не завершився. Чорноморець вирвав перемогу у Руха

Львівська команда не забила пенальті, відіграла три м'ячі і... програла

| Оновлено 07 листопада 2021, 00:53
9250
10
Суперматч камбеком не завершився. Чорноморець вирвав перемогу у Руха
УПЛ

Головний тренер «Чорноморця» Юрій Мороз після виїзної нічиєї в минулому турі зробив лише одну вимушену кадрову перестановку у стартовому складі. Замість дискваліфікованого Смирного на полі з’явився Михайленко. Щодо ротацій у складі «Руху», то Леонід Кучук замість Руніча довірив місце в старті Ляху. В складі рухівців виділимо Федорчука, для якого це була 250-та гра в УПЛ.

«Чорноморець» активніше розпочав гру, в дебюті якої міг відкрити рахунок Цитаїшвілі, який пробив низом впритул з дальньою стійкою. Через декілька хвилин м’яч потрапив до Ваната, який перебував у центрі штрафного, але той не чекав на такий «подарунок». Згодом гра вирівнялася, але небезпечних моментів біля обох воріт не виникало.

Пройти масовані оборонні редути суперників було непросто і команди намагалися завершити атаки дальніми ударами, але Альварензі та Дубку бракувало влучності і м’яч летів вище воріт. І все ж, у середині тайму одеська команда відкрила рахунок. Після флангової передачі Скорка пробивав у рамку воріт Авагімян. Паньків зумів відбити м’яч, але першим на добивання встиг Ванат.

Рухівці знову відповіли дальнім ударом Альваренги, але м’яч і цього разу летить повз рамку воріт. Натомість «Чорноморець» забив ще один гол. Ісаєнко зробив передачу на Авагімяна, який сходу красиво «підкрутив» м’яч у дальній кут воріт. Після цього Кучук вирішив замінити Ляха на Бойчука. Заключні хвилини тайму пройшли в атаках «Руху», одна з яких завершилась ударом Бойчука в руки Кучеруку.

Другий тайм вже активніше розпочали гравці «Руху», які заробили право на пенальті. Кучерук, намагаючись вибити м’яч, порушив правила проти Мартинюка. Борячук другий раз в УПЛ пробивав з «позначки» і вперше не реалізував пенальті. Кучерук же вперше в чемпіонатах став переможцем пенальтійської дуелі – після 6-го удару.

Не встигли «жовто-чорні» оговтатися від такого розвитку подій, як пропустили третій гол. Цитаїшвілі обвідним ударом пробив влучно в дальній кут. І після цього настала черга забивати голи гравцям львівського клубу. Спочатку капітан «Руху» Мартинюк ударом зі штрафного скоротив розрив у рахунку. Потім після удару Бойчука м’яч влучив у поперечину воріт.

Згодом прийшла черга відзначитися Федорчуку, який з лінії штрафного пробив у дальню «дев’ятку», забивши свій 20-й гол в чемпіонатах. Валерій оформив і свій 3-й дубль в УПЛ, коли після його удару м’яч від Михайленка зрикошетив у ворота. Але на цьому голепад у драматичному матчі не завершився. Після передачі Михайленка пробивав по воротах Тлумак і м’яч від рук Паньківа закотився у сітку воріт. Для вихованця львівського футболу Юрія Тлумака, батько якого, Андрій, очолює інший львівський клуб «Карпати», за іронією долі це був перший гол в УПЛ – в 11-й грі.

«Чорноморець» лише 3-й раз у чемпіонатах України переміг з рахунком 4:3, а востаннє це сталося ще 20 листопада 1995 року у домашній грі проти запорізького «Металурга». Цього разу на «Арені Львів» завершилася безвиграшна серія «моряків», яка тривала в УПЛ 9 ігор: п’ять нічиїх та чотири поразки. Рухівці ж перервали триматчеву безпрограшну серію в чемпіонаті - перемога та дві нічиї.

Українська Прем'єр-ліга. 14 тур.

«Чорноморець» - «Рух» - 4:3.

 Ванат, 30, Авагімян, 38, Цитаїшвілі, 57, Тлумак, 83 - Мартинюк, 67, Федорчук, 72, 79.

 Кучерук, 53, Ванат, 64 - Мартинюк, 40, Сич, 42, Мысик, 83.

На 54 хвилині Борячук («Рух») не забив пенальті (воротар).

«Чорноморець»: Кучерук - Скорко, Дубко, Біловар, Кузик - Михайленко (С. Кравченко, 88), Вачіберадзе (Білошевський, 73) - Цитаїшвілі, Авагімян (Путря, 82) - Ісаєнко (Тлумак, 73), Ванат (Бугай, 82).

«Рух»: Паньків - Сич, Мартинюк, Білий, Мисик - Карасюк, Федорчук - Альваренга (де Розаріо, 61), Таллес, Лях (Бойчук, 40) - Борячук (Руніч, 61).

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

ЧОРНОМОРЕЦЬ - РУХ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

83’
ГОЛ ! М'яч забив Юрій Тлумак (Чорноморець).
79’
ГОЛ ! М'яч забив Валерій Федорчук (Рух Львів).
71’
ГОЛ ! М'яч забив Валерій Федорчук (Рух Львів).
67’
ГОЛ ! М'яч забив Ярослав Мартинюк (Рух Львів).
57’
ГОЛ ! М'яч забив Георгій Цитаїшвілі (Чорноморець).
38’
ГОЛ ! М'яч забив Артур Авагімян (Чорноморець).
30’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Ванат (Чорноморець).
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 9
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 159
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Черномор молодца.По Руху пора президенту реально думать и думать.Эта команда должна розвиваться и думать о высших целях по турнирке а не плыть по течению как будет.Все возможности база и финансы есть.
Akkerman65
Я очень рад, что Черноморец выиграл, так, как и доволен победой Мариуполя. Может быть эти пацаны будущее украинского футбола. Пусть они возмужают и вытеснят деревяшек, которые сейчас играют в "лучших" клубах УПЛ.
avk2307
Молодцы , есть у Динамо резерв все таки
Ну и Диалло тоже подтянут
Заря Востока
Очень драгоценные очки.
Теперь можно замахнуться и на Динамо в следующем туре. Время для подготовки - вагон.
Funny_____Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил