Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 жовтня 2021, 20:04
2607
3

Металіст 1925 - Зоря. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

В турнірній таблиці Прем'єр-Ліги суперників розділяють лише чотири очки

| Оновлено 31 жовтня 2021, 20:04
2607
3
Металіст 1925 - Зоря. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Металіст 1925

У неділю 31 жовтня у Харкові відбудеться поєдинок 13-го туру української Прем'єр-Ліги, в якому «Металіст 1925» зіграє із «Зорею».

«Металіст 1925»

Дебютанти елітного дивізіону футболісти харківського «Металіста 1925» перед 13-м туром посідали високе сьоме місце, відстаючи від бронзового призера попереднього чемпіонату країни лише на чотири очки. При цьому підопічні Валерія Кривенцова мають одну з найтриваліших виграшних серій в турнірі – чотири матчі поспіль. Більше лише у київського «Динамо» (5) і по стільки ж (по 4) у «Ворскли» та «Десни». Навіть «Шахтарю» поки що не вдавалося перемагати більш ніж у трьох поєдинках поспіль.

Втім, на тижні, що минає, у грі 1/8 фіналу розіграшу Кубку України харків'яни вдома програли з великим рахунком 2:5 «Олександрії». Той матч показав, наскільки вразливою може бути оборона, коли суперник грамотно використовує її прорахунки. Усі п'ять голів гості забили в результаті швидких контратак, а три з них взагалі завершувалися виходом віч-на-віч із воротарем.

Напевно, наставники «Металіста 1925» зроблять певні висновки з кубкової поразки і цілком можливо, що вже в матчі із «Зорею» з перших хвилин на поле вийде досвідчений захисник Соломон Кверквелія. Поки що видно, що він ще не в найоптимальнішій формі і у двох попередніх поєдинках він виходив на заміну лише у другому таймі. Проте його досвід та майстерність дуже можуть стати в нагоді, щоб оборони не робила таких грубих помилок, як у матчі з «Олександрією».

«Зоря»

Якщо харків'яни мають одну з найтриваліших переможних серій у нинішньому чемпіонаті, то «Зоря» також має певні досягнення. Так, луганська команда не програвала 7 матчів поспіль (5 перемог та 2 нічиї) у період з четвертого по десятий тури і зараз розташувалася на четвертому місці.

На відміну від господарів поля, підопічні Віктора Скрипника подолали стадію 1/8 фіналу Кубку країни, обігравши в четвер на виїзді львівський «Рух» з рахунком 2:0. У зв'язку з цим хотілося б звернути увагу на два моменти. По-перше, «Зоря» грала на два дні пізніше, ніж «Металіст 1925», та ще й провела додаткові 30 хвилин. А по-друге, луганським футболістам треба було ще добиратися зі Львова до Харкова, тоді як їхні суперники нікуди не виїжджали і спокійно готувалися до майбутньої зустрічі вдома. Чи будуть важливими ці фактори і наскільки, покаже сама гра, але скидати їх з рахунків не варто.

І ще. Попереду у «Зорі» вже найближчого четверга дуже важливий матч у Лізі конференцій проти болгарського ЦСКА, який, цілком можливо, стане ключовим в плані виходу команди до наступного етапу. Напевно, і тренери, і самі гравці будуть тримати його в думках, виходячи на зелений газон харківського стадіону «Металіст».

Статистика зустрічей

В українській Прем'єр-Лізі «Металіст 1925» та «Зоря» ще не зустрічалися.

Орієнтовні склади:

«Металіст 1925»: Сидоренко, Западня, Кверквелія, Шершень, Єрмаков, Габелок, Фабіньо, Протасов, Криськів, Батюшин, Марлісон
 
«Зоря»: Мацапура, Фаворов, Імереков, Снурніцин, Хомченовський, Цвек, Булеца, Луньов, Гладкий, Аллах'яр, Шахаб

31 жовтня, неділя

«Металіст 1925» – «Зоря»
Харків. Стадіон «Металіст». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
МЕТАЛІСТ 1925 - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Олександр Шандор (Львів)
Прогноз Sport.ua — 1:1

 

Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хабі АЛОНСО: «Я вирішив залишитися в Баєрі»
Футбол | 29 березня 2024, 15:49 0
Хабі АЛОНСО: «Я вирішив залишитися в Баєрі»

Головний тренер «фармацевтів» спростував чутки про свій літній відхід

Кошмарний сон лисиць. Лестер може почати новий сезон в АПЛ із мінусом очок
Футбол | 29 березня 2024, 12:22 5
Кошмарний сон лисиць. Лестер може почати новий сезон в АПЛ із мінусом очок

Клуб звинуватила спочатку англійська Прем'єр-ліга, а потім і англійська Футбольна ліга…

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
cucumber
заря в этом сезоне настолько нестабильна, что в этом матче может произойти все что угодно.
ua
зоря победит