Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 жовтня 2021, 06:02
4230
4

І знову Аллах'яр приніс перемогу. Зоря в Запоріжжі впоралася з Колосом

Луганський клуб піднявся на четверте місце в турнірній таблиці

| Оновлено 25 жовтня 2021, 06:02
4230
4
І знову Аллах'яр приніс перемогу. Зоря в Запоріжжі впоралася з Колосом
ФК Зоря

До чергового поєдинку національного чемпіонату луганчани підійшли в піднесеному настрої, адже в середині тижня вони здобули єврокубкову перемогу над софійським ЦСКА. У Прем'єр-лізі у «чорно-білих» справи складаються непогано, але в минулому турі команда Віктора Скрипника зазнала принизливої поразки в протистоянні з «Шахтарем» (1:6). З «гірниками» «Зоря» спробувала зіграти в гостроатакуючий футбол і поплатилася за таку зухвалість. У поточному сезоні луганському клубу результат приносить, в основному, прагматичний футбол, і це також спрацювало в Болгарії.

Ковалівці вже тривалий час намагаються знайти свою гру і поки виходить це у них не дуже. Не допомогла і зміна наставника: під керівництвом Сергія Кузнєцова «колоски» чергують перемоги і поразки. До того ж, «Колос» є найбільш незабивною командою нинішнього чемпіонату: в десяти зустрічах ковалівці забили всього 7 голів.


Фото - ФК Зоря

Команди неспішно почали зустріч, і до гостроти біля воріт довгий час справа не доходила. Луганчани трохи більше володіли м'ячем, але намагалися створювати моменти закиданнями в напрямку Гладкого. Не додавала емоцій поєдинку і відсутність уболівальників, пов'язана із входженням Запорізької області в «червону зону». Удар Хомченовського з правого флангу, після якого Фесюн на лінії воріт зловив м'яч, відбувся на 21-й хвилині і став найнебезпечнішим епізодом після стартового свистка.

І все ж, атаки луганчан мали більш осмислений характер (у гостей атакуючі дії зовсім не клеїлися). Одна з них стала результативною: простріл Шахаба в боротьбі замкнув Аллах'яр Сайядманеш, який забив гол у другому поспіль матчі «Зорі». На перерву команди пішли з мінімальною перевагою луганчан і мінімумом створених гострих ситуацій.


Фото - ФК Зоря

У другому таймі малюнок гри не особливо змінився, хоч ситуація з гострими моментами трохи покращилася. Це було продиктовано, перш за все, тим, що гостям потрібно було відіграватися, і у луганчан з'явився простір для проведення контратак. Відразу після перерви міг подвоїти перевагу «Зорі» Гладкий, який неточно пробив після навісу Фаворова. Він же бив у кут з меж штрафного: на цей раз свою команду виручив Фесюн.

До кінця зустрічі ковалівці так і не створили біля воріт суперників хоч один по-справжньому гольовий момент. А господарі могли забити ще. Той же Гладкий в кінці поєдинку ще раз не зумів переграти Фесюна.

«Зоря» здобула мінімальну перемогу і в турнірній таблиці піднялася на четверте місце. В середині тижня сьогоднішні суперники проведуть кубкові матчі. Луганчани у Львові зустрінуться з «Рухом», а «Колос» у Харкові зіграє з «Металістом».

Українська Прем'єр-ліга. 12-й тур.

«Зоря» - «Колос» - 1:0

Аллах'яр (39)

Гладкий (28), Хомченовський (34), Шахаб (68) - Чурко (13), Чорноморець (24)

«Зоря»: Мацапура, Фаворов, Імереков, Снурніцин, Хомченовський, Цвек, Булеца, Луньов (Овусу, 88), Гладкий, Аллах'яр, Шахаб (Крістіан, 73).

«Колос»: Фесюн, Ром, Павловець, Новак, Чорноморець, Чурко (Сітчінава, 73), Мілько, Богданов (Нурієв, 85), Ільїн (Велетень, 85), Ренан (Костишин, 58), Лисенко.

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янск)

Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя)

ЗОРЯ - КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

39’
ГОЛ ! М'яч забив Аллахяр (Зоря).
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Циганков влітку може перейти в клуб, який цього сезону приголомшив Європу
Футбол | 23 квітня 2024, 00:12 6
Циганков влітку може перейти в клуб, який цього сезону приголомшив Європу

Віктор Циганков може стати гравцем «Баєра»

Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20
Футбол | 23 квітня 2024, 07:25 24
Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20

Головним фаворитом все також є Джуд Беллінгем, Ліонель Мессі замикає двадцятку

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
~@~
Ура! Мацапура опять "сухой".
Віталій Ткачук
Нудний матч. Хтось навчить Булецу виконувати кутові? Купа стандартів, а небезпеки нуль. Вийшов Крістіан, віддав декілька разів передголевий пас, ніби є бачення поля в чувака, чому він не в основі, хто зна.
Barsa
Алахьяр 🔝
sl1d3r1985
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил