Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 25 жовтня 2021, 15:30
69405
18

УЄФА змінить правило офсайду через скандальний гол Мбаппе у фіналі ЛН

Запропоновані поправки будуть обговорюватися на засіданні IFAB 25 листопада

| Оновлено 25 жовтня 2021, 15:30
69405
18
УЄФА змінить правило офсайду через скандальний гол Мбаппе у фіналі ЛН
Getty Images/Global Images Ukraine

Тривають обговорення скандального рішення арбітра зарахувати гол Кіліана Мбаппе з офсайду, що призвело до перемоги Франції над Іспанією (2:1) у нещодавньому фіналі Ліги націй.

Зарахований гол скасувати не можна, але суперечки можуть мати наслідки для футболу у майбутньому. В УЄФА вирішили внести зміни в правила поза грою, хоча гол Мбаппе був законним відповідно до діючих правил офсайду.

Роберто Розетті, голова суддівського комітету УЄФА, розповів: «Суддя фіналу Ліги націй Ентоні Тейлор прийняв правильне рішення, грунтуючись на існуючих правилах та їх офіційній інтерпретації, тому що гравець навмисно втрутився, торкнувшись м'яча, в той час як суперник не втручався у гру. Але цей випадок показує нам, що нинішнє тлумачення закону, схоже, суперечить духу самого закону. УЄФА вважає, що є способи поліпшити формулювання, щоб привести його у відповідність з цілями правила про положення поза грою та духом гри».

Запропоновані поправки будуть обговорюватися на наступному щорічному засіданні IFAB 25 листопада. А вже 27 жовтня члени комісії IFAB зустрінуться для розгляду ряду пропозицій, що стосуються змін в правилах гри. Серед них буде правило офсайду, правило гри рукою і зміна правила, яке говорить, що воротар повинен перебувати хоча б частиною однієї ноги на лінії воріт при виконанні 11-метрового удару.

Остаточне рішення про зміну правила офсайду буде прийнято в березні. Інше питання, який належить обговорити, полягає в тому, зберегти п'ять замін або повернутися до трьох. Також функціонери вивчать, чи необхідне використання VAR у менш відомих змаганнях, таких як жіноча ліга в Іспанії.

Микола Степанюк
Оцініть матеріал
(260)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Istm
По офсайдам - можливо слід повернутись до "класичного" трактування: є хоч один гравець атаки за останнім захисником в момент передачі - фіксувати офсайд. Без усяких "пасивних" офсайдів і незалежно від рикошетів. "Пасивних" офсайдів не існує.
Istm
5 замін - зберегти. Можливість суттєво освіжити склад додає видовищності.
Standard
Уявляю, якби Україна забила такий гол Франції, - суддя би біг з високо піднятою рукою і дудів би з усієї дурі в свисток, аж губи потріскались би.
zhyr
Футбол - це бізнес. Величезні гроші. Не даремно ж букмекерські контори є офіційним спонсором клубів і навіть ліг))))
Владимир Копяк
Если кто не знает - подскажу. Чиновники ФИФА попридумывали разных дополнений к Правилам игры в футбол в десятки раз больше, чем сами Правила, любое подожение из них можно трактовать двояко.Помните, как Колина пытался обьяснять журналистам, что судьи поступили правильно в совершенно одинаковых ситуациях на поле, только один арбитр назначил пеналь, а другой не назначил. Все эти поправки и рекомендации по Правилам, не более чем легальная отмазка арбитрам, когда они принимают ошибочные решения, не более того. А победный гол забитый французами в финале Лиги наций - верх цинизма и издевательство над футболом.По всей вероятности, нашлись люди, которые намекнули зажравшимся чиновникам ФИФА, что пора заканчивать этот беспредел в области футбольных правил...
Andrey111
Теперь после каждого гола правила будут менять?
pol-55
5 замен дают фору *грошовитим*клубам,в АПЛ все четко аргументировали.
zepofriends
это такое же правило как правило за флуд на форумах, мы никого не баним за это, но если захотим тебя забанить, у нас есть официальная причина для этого. как сказал Копяк кучу поправок наклепали чтобы онанировать как им хочется.
der_MaiStier
До чого тут дух гри ? Правила мають бути логічні. Якщо нападник отримує пас від свого гравця в офсайді, то це має бути офсайд без будь-яких виключень. Чи може захисникам взагалі не захищатись, щоб м'яч їх не торкнувся якимось чином ? Краще б йолопи прибрали гру руками при введенні м'яча з аута - на то він і ногом'яч, щоб польові гравці грали виключно ногами
SergRV
Чем сложнее правила, тем легче ими манипулировать.
Мне более импонируют изначальные правила футбола.
5 замен нужны? Эти миллионеры уже не в состоянии 90+30 минут пробегать? Гранды будут рады, т.к. у них скамейка позволяет и карман, а вот более слабые команды еще более проиграют.
А оффсайд лучше вообще откатить к начальным трактовкам. Пассивный, или нет - это уже повод для субъективной оценки.
Хорошо, что ВАР позволяет четче контролировать. ВАР это не изменения, а контроль за правилами.
leccinum
не, ну нормально так:
практически никогда подобные мячи не засчитывали. а теперь заради мбапы вспомнили про “ну оооочень тонкое” правило
dima.krot
5 замен ТОЛЬКО СОХРАНИТЬ. При такой нагрузке на календарь даже мировые тренеры (Венгер, Гвардиола и до) поднимают вопрос об изменении графиков чемпионатов, ибо футболисты скоро будут как загнанные кони. Вернуть 3 замены и начнутся мышечные травмы.