Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 жовтня 2021, 04:19
2430
6

Сильні тільки в УПЛ. Зоря без проблем обіграла Десну

Чернігівці не зуміли створити належного опору суперникам

| Оновлено 04 жовтня 2021, 04:19
2430
6
Сильні тільки в УПЛ. Зоря без проблем обіграла Десну
ФК Зоря

Матч на запорізькій «Славутич-Арені» між луганською «Зорею» і чернігівською «Десною» цілком міг би стати центральним у турі, але цей статус отримав поєдинок київського «Динамо» і донецького «Шахтаря». Втім, зустріч претендентів на бронзові медалі все одно привертала до себе досить багато уваги.

З перших хвилин команда Віктора Скрипника, яка в минулому турі несподівано розгромила «Дніпро-1» з рахунком 4:0, пішла на штурм воріт суперника, і якби не Ігор Литовка, то питання про переможця могло бути зняте з порядку денного ще до 10 хвилини. Спочатку голкіпер «сіверян» відбив пенальті у виконанні Сергія Булеци, а потім вдало відібрав м'яч в Аллах'яра, який не зміг реалізувати вихід сам на сам.

На 19 хвилині луганчани все-таки відкрили рахунок. Створили гол все ті ж Булеца та Аллах'яр: Сергій, після скидки від іранця, прицільно пробив з лівого флангу штрафного майданчика під дальню штангу.

Надалі господарі продовжили контролювати м'яч, а гості відповідали непоганими контратаками, однак до перерви цифри на табло не змінилися.

В середині другого тайму «Зоря» подвоїла свою перевагу: Артем Громов на правому фланзі штрафного, після пасу від Кочергіна з центральної зони, прибрав суперника й точно пробив у дальній кут. VAR довгий час перевіряв епізод на наявність офсайду, але все ж гол був чистий, а тому взяття воріт було зараховано.

ФК Зоря Луганськ. Артем Громов

Після цього футболісти «Десни», яким вже, очевидно, не було чого втрачати, включилися в гру й усіма силами побігли вперед, однак навіть забити гол престижу їм не вдалося. В одних моментах здорово відіграв голкіпер «Зорі» Дмитро Мацапура, в інших же футболістам «сіверян» банально не вистачило точності. Луганчани теж мали шанси доводити рахунок до розгромного, але з цим не склалося.

2:0 – «Зоря» здобула впевнену перемогу й піднялася на 4 сходинку в турнірній таблиці чемпіонату. Команда Скрипника йде на міжнародну паузу в гарному настрої, незважаючи на дві поразки в Лізі конференцій. «Десна» в останніх шести поєдинках набрала лише чотири очки і такими темпами може другий рік поспіль залишитися без єврокубків.

 

 

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Зоря» – «Десна» - 2:0

Булеца, 19, Громов, 69

На 7-й хвилині Сергій Булеца («Зоря») не забив пенальті (воротар).

  Хомченовський, 11 – Литовка, 6

«Зоря»: Мацапура – Хомченовський, Цвек, Імереков, Фаворов – Назарина – Кочергін, Булеца, Кабаєв – Аллахьяр, Громов.

«Десна»: Литовка – Картушов (Дегтярьов, 86), Селін, Ковтун, Жук (Масалов, 76) – Домбровський, Арвеладзе (Юрченко, 76) – Калітвінцев, Завійський, Болбат – Безбородько (Будківський, 46).

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава).

Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя).

Удари (у площину): 12 (7) – 9 (4)
Кутові: 3 – 5
Оффсайди: 3 – 0.

ЗОРЯ-ДЕСНА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C

Події матчу

69’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Громов (Зоря).
19’
ГОЛ ! М'яч забив Сергій Булеца (Зоря).
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Holiday
Проблема - незабитый опять пенальти.
И совершенно пустой стадион в воскресенье. Люди приходили на Рому.
kum_Poltava_
Десна пересохла.
Andriy_Illyashenko
- Заря очередной раз укатывает своего конкурента. А есть люди которые на полном серьезе требуют в ЕК Десну Ворсклу или фейковый Днепр...
Десна говорит спасибо что не 4-0... Жаль что не вкладывают деньги в Зарю и команда точится на месте...
ZnatokFootbola
Понравилась игра Зори. Под конец было видно, что игроки устали и начали появляться свободные зоны между линиями. Кабаев понравился. Видно что взялся за дело и стал дорожить мячом, пасы хорошие, прием мяча. В целом игра порадовала, без особого напряга выиграли у очень крепкой команды по меркам УПЛ. Но потом я задумался, если Зоря переигрывает Десну по всем показателям и параллельно плохо играет в низшей по силе Лиге (Конференций), то у нас действительно глубокий кризис в футболе. Надеюсь у Зори появится финансирование (спонсор), она удержит Скрипника и усилит состав. Плюс зайдет Металлист. И да будет воскрешение Премьер-Лиги УПЛ!
PerezdeCuellar
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил