Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 вересня 2021, 20:10
4714
14

Допомогло вилучення у суперників. Дніпро-1 дотиснув Верес

Колектив Ігора Йовічевіча скористався помилкою команди Юрія Вірта

| Оновлено 18 вересня 2021, 20:10
4714
14
Допомогло вилучення у суперників. Дніпро-1 дотиснув Верес
УПЛ

Команди перед матчем розділяли в турнірній таблиці два очки. Тобто, «Верес» за умови перемоги набирав 14 залікових пунктів і обходив би в такому випадку «Дніпро-1». Всі передумови для цього були, оскільки в рівненської команди була серія з чотирьох безпрограшних матчів (ітрьох переможних). Дніпряни ж, навпаки, поступилися за останні чотири матчі цілих два рази - «Десні» і «Шахтарю».

Проте, звісно, і вболівальники, і преса, і букмекери вважали фаворитом матчу саме «Дніпро-1». Підопічні Йовічевіча підтвердили ці очікування з стартових хвилин - явних гольових моментів не було, але м'яч переважно перебував біля воріт Когута. Причому за перших хвилин десять напівмоменти були - Назаренко встиг накрутити на фланзі Солдата і подати - захисник вибив, а Микита Кравченко з хорошої позиції метрів з 17 пробив набагато вище.

Далі почалася гра без моментів, в якій суперники випробовували один одного в індивідуальній майстерності. Особливо на цьому фоні виділявся Назаренко, який пробував постійно на фланзі накрутити і на швидкості пройти опонентів.

Наступного ігрового епізоду, який би запам'ятався (неігровий був - Юрій Вірт активно апелював до арбітра і побачив перед собою жовту картку), довелося чекати аж до двадцятої хвилини. Довбик зупинив м'яч грудьми, стоячи спиною до воріт, скинув під удар Піхальонку - значно вище.

Гра корпусом від Артема в цьому матчі була серйозною зброєю «Дніпра-1». Впродовж першого тайму не раз Довбик приймав м'яч, прикривав його і шукав пасом партнера. Або ж вміло використовував корпус, борючись на нічийні м'ячі.

Перший небезпечний удар від «Вереса»відбувся на 35 хвилині - Солдат здалеку приклався зовнішньою стороною стопи, м'яч полетів у напрямку дальнього кута воріт, але розминувся з ним. До цього темп був невисоким, контролювали гру переважно господарі. Тактика зводилася на прості закидання з флангів від Дубінчака і Кравченка на Довбика, але гості знаходили їм протидію і періодично самі пробували вибігати в контратаки.

До кінця тайму Артем запам'ятався ще в двох епізодах - спершу в черговий раз прийняв, розвернувся і трохи неточно пробив неробочою правою ногою, а хвилиною пізніше в боротьбі ліктем зарядив по обличчю Геннадію Пасічу і отримав попередження. З цим команди пішли на перерву. 

Довбик був головною особою і в першому гольовому моменті другого тайму - після хорошого навісу зліва виграв боротьбу в захисників і сильно пробив головою трохи вище перекладини. «Верес» відповів не гірше - після навісу м'яч отримав Гончаренко і бив на силу - Кожокару продемонстрував реакцію, витягнувши з-під верхнього каркасу досить складний удар!

Активність господарів продовжувала виливатися у навіси Дубінчака, проте ніхто не міг їх завершити. «Верес» почав відповідати дедалі гостріше - зокрема, у ході швидкої контратаки Сергійчук бив обвідним ударом з лінії штрафного. Неточно.

Ігор Йовічевіч вирішив, що час забивати, і випустив на поле відразу трьох гравців - Когут, Білл і Лучкевич замінили Піхальонка, Гуцуляка і Кравченка. І відразу ж відбулася ще одна, тепер вимушена заміна - Назаренко отримав пошкодження коліна (виглядало страшно), його замінив Маріо Чуже.

На 69 хвилині  «Дніпро-Арена» вибухнула - Довбик вибігав на воротаря, той випередив форварда, але вибив м'яч прямо на Білла, котрий переправив його у ворота. Проте радість була передчасною - Довбик потрапив в офсайд. Богдан Когут зразу ж виправився, взявши намертво непоганий удар Джурасека прямо в ліву  «дев'ятку». А через кілька хвилин зіграв не так впевнено після сильного удару Дубінчака, проте Довбик не зумів добити.

Сергійчук міг нанести ще одне серйозне пошкодження для гравця «Дніпра-1» - форвард  «Вереса» просто зніс Лучкевича. Для Валерія все обійшлося, а от винуватець побачив перед собою червоне світло і пішов відпочивати, залишивши команду в меншості.

Відразу ж рахунок був відкритий - все для цього зробив Джурасек. Невен відібрав м'яч біля штрафного майданчика, рвонув аж до лицьової лінії і покотив паралельно воротам на Чуже, перед яким був пустий кут. Пробити неточно було дуже складно - 1:0!

До кінця матчу по воротах  «Вереса» небезпечно били Когут, Довбик, Білл (який знову був дуже активним і постійно тримав в напрузі захист рівнян). Бразилець вже давно стукає в двері основного складу, проте рахунок не зуміли змінити ні він, ні хтось інший.

 В наступному турі «Верес» поїде в гості до  «Шахтаря», а дніпряни вдома прийматимуть луганську  «Зорю».

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

«Дніпро-1» – «Верес» - 1:0

Чуже, 78

  Сваток, 26, Довбик, 43, Джурасек, 63, Панасенко, 80  – Нємчанінов, 61, Тимофієнко, 90

 Сергійчук, 76 (грубий фол).

«Дніпро-1»: Кожокару – Дубінчак, Сваток, Адамюк, Кравченко (Лучкевич, 63) – Піхальонок (Когут, 65), Ігнатенко – Гуцуляк (Білл, 63), Назаренко (Чуже, 65), Джурасек (Ді Франко, 90+1) – Довбик.

«Верес»: Когут – Нємчанінов, Гончаренко, Мірошник, Солдат – Кучеров (Петько, 83), Кльоц (Полюлях, 80) – Г. Пасіч (Дахновський, 84), Панасенко (Шестаков, 81), Е. Пасіч (Тимофієнко, 80) – Сергійчук.

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро).

Удари (у площину): 13 (6) – 8 (3)
Кутові: 2 – 4
Оффсайди: 2 – 2.

ДНІПРО-1-ВЕРЕС.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
korrektno
Вітаю дніпрян з важкою перемогою, дякую Вересу за достойний матч!
Моя думка, як вболівальника Д-1, після цієї зустрічі:
- гра команди насторожує відсутністю думки і дій на загострення, за виключенням Довбика, Кожухару, Білла (а чому він обділений ігровим часом?), байдужа, без натхнення і напруги гра Гуцуляка, Чуже, відсутність ідей в Когута;
- не проявив себе після "відпочинку" Піхальонок;
- напружує стабільно невпевнена гра в захисті;
- дуже повільний початок від захисту з безкінечними бездумними перепасовками;
- бездарні втрати при вкиданні аутів (загальмовано, без енергійних пропозицій).
Якби не наступив період, схожий на початок попереднього чемпіонату (не хотілось, але ознаки насторожують).
Велика повага Вересу за достойну гру, самовіддачу і бійцівський характер і Вірту, який зумів поставити гру з наявними виконавцями і без нарікань на трансферну політику!
Yass
Статья об этом матче на одном из новостных сайтов озаглавлена так: "Футбол: изъятие привело к поражению "Вереса" от "Днепра-1"
Kevko
Днепр - очень неубедительный. Замены во втором тайме у Днепра улучшили игру.
aleks19826
Верес хоч і найбідніша команда УПЛ із гравцями вчорашніми першоліговими і друголіговими, але гра поставлена і виглядають вони не як львови, минаї чи Маріуполі. Захист поставлений ще б форвардів двох не з села, як гегедоші, сергійчуки, а щоб ДЮСШ мали за плечима, то був би толк і могли б зберегти прописку в упл
Primovocatus
Не жал, не жал, и вдруг дожал.)))
Как стало синих больше, так и карусель пошла. Ну а гол получился после обрезки, что могло произойти в любое время. Но тут нервы дрогнули.
igor shmuylo
Тут пенальти с ворсклой гол защитали. Там был обсайд. Тянут Днепр за яйца
cucumber
После игры с МХ1925 стало очевидно что Д-1 никакой. Играют договорные матчи.
айфокс криптожабор
пока у руля хорват, эта команда ничего особенного не добьётся.