Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 17 вересня 2021, 09:36
20342
104

Турнір інший – результат той же. Зоря програла, знову пропустивши три голи

Команда Віктора Скрипника поступилася норвезькому «Буде-Глімт»

| Оновлено 17 вересня 2021, 09:36
20342
104
Турнір інший – результат той же. Зоря програла, знову пропустивши три голи
ФК Буде-Глімт

Луганська «Зоря» стартувала в груповому турнірі дебютного розіграшу Ліги конференцій. Першим суперником команди Віктора Скрипника став віце-чемпіон Норвегії «Буді-Глімт», який зарекомендував себе грізним опонентом саме на домашньому стадіоні. Програвши в кваліфікації Ліги чемпіонів польській «Легії», норвезький клуб пройшов три відбіркових раунди іншого єврокубкового турніру. При цьому в рідних стінах «Буде-Глімт» незмінно перемагав гостьові команди, залишаючи свої ворота в недоторканності. Можна припустити, що не в останню чергу норвежці домагалися успіху завдяки штучному газону «Аспмюра Стедіум».

Перед протистоянням в Буде тренерський штаб «Зорі» зіткнувся з кадровими проблемами. У лазареті опинився голкіпер Шевченко, не міг допомогти партнерам Шахаб, а перед матчем отримав пошкодження Жуніор Рейс. У підсумку, на євроарені дебютували голкіпер Мацапура і Снурніцин, який розмістився на лівому фланзі оборони. Та й номінальний опорник Цвек вийшов в центрі захисту не від хорошого життя.

Свої амбіції господарі поля продемонстрували вже на 1-й хвилині. Пеллегріно на швидкості вбіг до штрафного «Зорі», залишивши за спиною Мацапуру, але не зумів зробити поперечну передачу на партнера. Незабаром по воротах гостей завдавали удари Сольбаккен і Сальтнес. Це було небезпечно, але стартовий штурм суперників луганчани витримали.

«Чорно-білі» спробували встановити контроль над м'ячем, подовгу розігруючи свої комбінації. Футболісти «Буде-Глімт», навпаки, намагалися відразу доводити гру до штрафного гостей і не затягувати із загостренням ситуації. Кожна контратака норвежців несла в собі загрозу: вони швидко переходили центр поля, вриваючись у вільні зони. Але по-справжньому гольових моментів біля воріт «Зорі» не було. Втім, як і біля протилежних воріт. Пригадується хіба що дальній удар Хомченовського, після якого м'яч пролетів поруч зі штангою.

Другий тайм господарі розпочали так само, як і перший. Але на цей раз луганчанам не вдалося стримати суперників. Швидкісному Пеллегріно пробити в підкаті завадив Вернидуб. Втім, це відстрочило взяття воріт лише на кілька миттєвостей. Після навісу з кутового Сальтнес головою відправив м'яч у сітку. А вже в наступній атаці господарі поля подвоїли свою перевагу: Сольбаккен пробив невідпорно під поперечину.

Луганчани стали агресивніше йти в атаку і цілком могли відквитати один гол. Але, створивши свій найкращий на той час момент у матчі і не реалізувавши його, «Зоря» знову пропустила. Мацапура невдало вибив м'яч, і Пеллегріно з лівого флангу ефектним ударом перекинув голкіпера.

Луганчани повністю засмутилися, і тільки штанга завадила Сальтнесу оформити дубль у матчі. Господарі впіймали кураж і атакували з позиції сили. Результативний удар Громова на останніх хвилинах став першим для «Буде-Глімт» на домашньому стадіоні в поточній Лізі конференцій, але цей факт абсолютно не порадував. «Зоря» стартувала в груповому турнірі з виїзної поразки.

У наступному турі луганчани в Запоріжжі прийматимуть «Рому», а «Буде-Глімт» на виїзді зіграє з софійським ЦСКА.

Ліга конференцій. Група С. 1-й тур.

«Буде-Глімт» - «Зоря» - 3:1

Сальтнес (48), Сольбаккен (49), Пеллегріно (60) - Громов (90)

Бьоркан (36) - Кочергін (52), Кабаєв (54), Снурніцин (60)

«Буде-Глімт»: Хайкін, Бьоркан (Конрадсен, 79), Лоде (Хейбротен, 89), Мое, Сампстед, Сальтнес, Берг, Брустад-Фет (Ветлесен, 67), Пеллегріно (Коомсон, 79), Ботхейм, Сольбаккен (Мугіша, 88).

«Зоря»: Мацапура, Снурніцин, Цвек (Імереков, 91), Вернидуб, Хомченовський (Алефіренко, 91), Кочергін, Булеца (Луньов, 70), Назарина, Кабаєв (Овусу, 91), Громов, Аллах'яр (Крістіан, 70).

Арбітр: Денніс Хіглер (Нідерланди)

«Аспмюра Стедіум» (Буде, Норвегія)

БУДЕ-ГЛІМТ - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Громов (Зоря).
60’
ГОЛ ! М'яч забив Амаль Пеллегріно (Буде-Глімт).
49’
ГОЛ ! М'яч забив Ола Сольбаккен (Буде-Глімт).
48’
ГОЛ ! М'яч забив Ульрік Салтнес (Буде-Глімт).
Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(52)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 104
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pavel Yakimovich
а на следующей неделе, насколько я понимаю, нас ожидают:
бавария - динамо
шахтер - интер
заря - рома...
порномарафон какой-то
turist86
Ганьба!
Програли абсолютно по ділу, і без шансів, маловідомій команді без досвіду єврокубків (не Русенборгу).
Жоден гравець Зорі не заслуговує грати за збірну України.
axylinam
Самое обидное,что норвежцы футболисты получают несколько тысяч евро в месяц-приблизительно среднюю зарплату по стране и при этом дрючат Зарю, футболисты которой получают приблизительно в 10 раз больше,чем средняя зарплата по Украине, с нашим футболом мягко говоря что то не так
Vlad Knyaznin
И ведь это даже не лига европы и не условный Гамбург, Штутгарт, Севилья, Валенсия. И вообще как же было наивно мечтать, что Колос или Ворскла пройдут в групповой раунд и будут набирать очки.
Alex86 1
Ну хоть наши помогают другим самоутвердится на их фоне, а на месте скрипника было бы стыдно на прессухи выходить после погромов ... а куда выходят в этом кубке 3-4 места, еще не придумали? Был бы кубок 5-й как раз для клубов упл.
Ярослав Скориков
Питання одне - кому ше треба щоб Зоря програла, аби керівництво зрозуміло що Скрипника пора на вілтні хліба? І питання друге - коли в Скрипника з'явиться совість і він сам подасть у відставку...????
UAZAK
фіни казахи молдаване хто слідуючий...................андора косово............. зорька не команда а куча футбольних дольойобів скрипник 0000000000000000000000000000 вон з команди..
PETP0
Как же деградировал украинский чемпионат
Сергей Чёрный
Задаю себе вопрос, а стоит ли вообще тратить своё время на такой футбол , уж лучше сериал какой-то смотреть нежели это уебище.
vishu
позорище повне. Зорька взяла приклад з Сасуоло і вирішила зробити те ж саме, що вчора так гарно зробили кротятки
Mazak
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ёкарный Бабай
Без защиты трудно на что-то рассчитывать. Ушли Васыль и Абу Ханна, а как будто вся оборона помахала ручкой
nick07
Зоря розчаровує все більше. Схоже що йде дорогою Дніпра(((
Fender
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vruthiy-112
Кварцяного в Зорю.!!!
kolezey-2
дожились - фины,казахи,молдоване сейчас норвежцы всем просераем причем по игре,не ужели наш чемпионат такая жопа?
Олександр Фурманов
Нужно болеть за свои клубы.Нужно болеть за свою страну.Ну какая нам разница отличник наш ребёнок или отстающий по всем предметам? Мы его всё равно любим. Может в том что он глупенький есть наша вина? Дедушки у нас бухали,папы бухали,мы тоже бухали и бухаем.Ребёнок наш не бухает,вернее мы этого пока не знаем, но он так учится будто уже бухает.А мы своего дурачка или дурочку любим. Оно наше. Я слышал что футболистам "Зари" задерживают зарплату.Это плохо. Им нужно даже вперёд платить,чтобы они старались играть ещё лучше."Шахтёру",очевидно, тоже задерживают зарплату,иначе бы они этот "Шериф" в клочья разнесли.Может им зарплату не поднимают? Нам вот пенсии регулярно поднимают,последний раз на 10-14 гривень и это заметно. Всё-таки полкилограмма сахара на дороге не валяется. Но мы лишь ходим еле-еле, а им даже бегать приходится за эти гроши.Поэтому,повторяю,нужно болеть за своих,как бы они не играли,ведь все эти Додо,Патрики,Труаре,Соломоны,Тете,Исмаил
Biwis
к сожалению Зоря- дрова!
Fedorenkoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Volk
Да уж. Пора переходить на другой спорт. В чем Украина сейчас хороша?