Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 07 вересня 2021, 18:58
5334
1

Україна U-21 – Вірменія U-21. Прогноз і анонс на матч відбору до Євро-2023

Вірменська збірна – традиційно зручний суперник для української молодіжки

| Оновлено 07 вересня 2021, 18:58
5334
1
Україна U-21 – Вірменія U-21. Прогноз і анонс на матч відбору до Євро-2023
УАФ

У вівторок, 7 вересня, в Ковалівці на стадіоні «Колос» відбудеться поєдинок 2-го туру групового раунду кваліфікації чемпіонату Європи серед команд до 21 року, в якому зіграють молодіжні збірні України та Вірменії.

Україна U-21

 

У складі молодіжної збірної України є гравці, котрі вигравали в 2019 році Мундіаль у віковій категорії U-20. Зокрема, динамівець Владислав Супряга, якого сватають у відразу декілька клубів італійської Серії А. У 2006 році українці під керівництвом Олексія Михайличенка стали віце-чемпіонами Європи, програвши у фіналі Нідерландам (0:3).

З нинішнім наставником Русланом Ротанем «жовто-сині» вже встигли провалити відбір до чемпіонату Європи 2021 року, програвши всюди де було можна і не можна, однак змін на тренерському містку не відбувається. Пройти кваліфікацію в групі з Францією, Сербією, Північною Македонією, Вірменією і Фарерськими островами, однозначно, буде непросто. Перше місце вийде на Євро-2023 напряму, а вихід з другого дозволить зіграти в стикових матчах за путівку.

Цікаво, що до складу молодіжки на вересневі матчі увійшли чотири гравці, які в минулому отримували виклик у дорослу команду - півзахисники Олександр Назаренко, Георгій Судаков та Артем Бондаренко, а також вищезгаданий форвард Супряга. Причому Судаков навіть був у складі дорослої команди на Євро-2020.

У першому турі нинішнього відбору збірна України U-21 несподівано обіграла однолітків із Сербії (1:0). На черзі поєдинок з суперником, який на папері виглядає більш слабким, але як вже показала сенсаційна нічия Франції і Фарерських островів (1:1), нікого не можна недооцінювати.

Вірменія U-21

 

Збірна Вірменії жодного разу не проходила кваліфікацію до фінальної частини чемпіонату Європи – ні на молодіжному рівні, ні на дорослому. Проте, саме з цим суперником наша збірна U-21 найчастіше зустрічалася – відразу 10 поєдинків були зіграні, і в жодному українці не програли – вісім перемог і дві нічиї.

Ще один цікавий факт: найбільшої поразки у своїй історії молодіжка Вірменії зазнала 13 жовтня 1998 року від України, той поєдинок завершився з рахунком 8:0. Цей же матч є рекордним і для української команди, яка більше нікому стільки м'ячів не забивала.

7 вересня, вівторок

Україна U-21 – Вірменія U-21
Ковалівка. Стадіон «Колос». 19:00
УКРАЇНА U-21 — ВІРМЕНІЯ U-21. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Primovocatus
Пусть потихоньку выигрывают, а я буду смотреть как Роналду бьёт рекорды в Баку.)