Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 серпня 2021, 11:51
6704
40

Фрімпонг знову вдало вийшов. Зоря в Запоріжжі мінімально перемогла Ворсклу

У рівній грі більше пощастило луганській команді, «Ворскла» вперше програла

| Оновлено 30 серпня 2021, 11:51
6704
40
Фрімпонг знову вдало вийшов. Зоря в Запоріжжі мінімально перемогла Ворсклу
ФК Ворскла

Протистояння представників України в єврокубках цього сезону, битва претендентів за «бронзові» медалі, і навіть «бременське дербі», на честь етапів виступів обох наставників у професійних кар'єрах футболістів, – як тільки не називали поєдинок між луганською «Зорею» і полтавською «Ворсклою» в рамках шостого туру Української Прем'єр-ліги, який цього вечора відбувався на полі «Славутич-Арени» в Запоріжжі.

Істотною перевагою, хоча це ще з якого боку подивитися, над суперниками з боку колективу Юрія Максимова була відсутність необхідності грати посеред тижня єврокубковий поєдинок. «Зелено-білі» вже давно завершили свої виступи на єврокубковій арені, так і не забезпечивши додаткову присутність нашої країни в Лізі конференцій УЄФА. Так, саме той турнір, куди «опустилися» луганчани за підсумками провальної двохматчевої дуелі проти віденського «Рапіда» за крок від групового раунду Ліги Європи.

Очевидно, що «мужики» були дуже злими від цього факту, але також і дуже втомленими, тому що їх матч-відповідь проходив трьома днями раніше. У той самий час, безпосередньо на полі цієї різниці в фізичних кондиціях наче й не було помітно – «Зоря» дуже солідно виглядала на м'ячі, але її завершальна ланка атаки не витримувала критики вже який матч поспіль. Лише підтвердженням цьому служив момент Громова на четвертій хвилині, коли форвард із близької дистанції примудрився завершити подачу Фаворова з правого флангу ударом у ноги Різнику.

«Ворскла» з великими зусиллями, але все-таки почала відсувати гру від своїх воріт уже ближче до середини тайму, але найбільш помітними у складі колективу Максимова була пара Кане – Якубу, які тільки те й робили, що намагалися перешкодити Громову проходити флангом. Конструктиву в атаці від цих двох футболістів було куди менше, тому один із кращих бомбардирів нового сезону, Руслан Степанюк, більшу частину часу провів без м'яча в ногах.

Ініціатива в контролі м'яча часто переходила від однієї стороні до іншої через значний відсоток браку, за який обидва наставники не соромилися нагороджувати своїх підопічних жорсткою критикою. На жаль, це не допомагало належним чином, тому ще одна подача Фаворова з правого флангу, яку Гладкий завершив неточним ударом головою, стала фактично єдиною пропозицією в атаці з боку обох команд перед відходом на перерву.

«Ворскла» спробувала створити загострення вже на перших секундах другого тайму, але завершення від Тамма, під час подачі кутового з лівого флангу на ближню штангу, влучило лише в сітку із зовнішнього боку. Полтавчани свій момент забити не змогли, після чого ми побачили типовий футбольний матч-маятник, у якому проміжки між амплітудами були заповнені досить жорсткою спортивною боротьбою.

Найбільшу загрозу з обох сторін несли контрвипади, але для їх здійснення було б непогано піднімати швидкість руху м'яча полем. А тут вже без ризику нікуди – команди Скрипника та Максимова досить слабо виглядали в позиційних затяжних атаках цього вечіру, тому і привозили моменти на свої ворота досить регулярно. Особливо спекотно було під кінець матчу, коли стандартами обкласти чужу штрафну вдалося полтавчанам, але свій гол вони так і не вичавили через феноменальну гру Мацапури під час відбиття дальніх ударів.

А ось Скрипник вчинив куди хитріше. Під втомлених захисників він випустив Фрімпонга, і прудкий форвард легко знайшов собі місце всередині чужого штрафного під час відскоку м'яча на правий фланг, після заблокованого Таммом дальнього удару від Шахаба. «Мужики» забили першими в матчі, який фактично грався до одного голу – наслідки цієї дії були очевидні.

У наступному турі луганська «Зоря» зіграє гостьовий матч проти львівського «Руху», а полтавська «Ворскла» на своєму полі прийматиме чернігівську «Десну».

Українська Прем'єр-лга. 6 тур.

«Зоря» - «Ворскла» - 1:0.

 Фрімпонг, 83.

 Назарина, 17, Імереков, 80 - Пердута, 15, Якубу, 28, Скляр, 65, Тамм, 89.

«Зоря»: Мацапура, Вернидуб, Імереков, Жуніньо, Назарина, Громов (Шахаб, 60), Кочергін, Булеца, Кабаєв (Фрімпонг, 79), Гладкий (Аллах'яр, 60).

«Ворскла»: Різник, Чеснаков, Тамм, Бондаренко, Пердута, Якубу (Пуцлін, 46), Челядін, О. Тілль, Скляр (Кушніренко, 82), Кане, Степанюк (Есеола, 70).

Арбітр: Микола Балакін (Київська область).

Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя).

ЗОРЯ - ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Стало відомо, за скільки Наполі планує купити українську зірку Жирони
Футбол | 25 квітня 2024, 21:21 6
Стало відомо, за скільки Наполі планує купити українську зірку Жирони

Артем Довбик зацікавив італійський клуб

Коментарі 40
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вова Писаренко
Зарю с победой...игра ничейная, но мы пропустили и проиграли...(
Sunrise
Овусу - красавчик! Прямо джокер) Любопытно что забили в тот момент когда Ворскла вдруг вспомнила что можно же и забить попытаться.
Перерыв на сборные. Нужно две недели работать чисто над стандартами! Ну уже просто нет сил это терпеть. Столько стандартов у чужих и ни то что гола нет, даже опасности. А у своих каждый второй - удар или пожар.
С победой!
odiniznashih
Да, это Фримпонг!!!
Davidson
С победой ⚫⚪!
Саша Яковенко
а полтавська «Ворскла» на своєму полі прийматиме дніпровський «Дніпро-1».
________________________________________________________________________
не з Дніпром, а з Десною.
united)
Ожидаемая пилюля Максимову. Но выиграл Йовичевич, который признал, что Днепр-1 выиграл незаслуженно в этом туре.) Вот забили горбыль на последних секундах, который ВАР еле утвердил, и всё пошло им в масть. Шахтёр, Ворскла, Десна, Александрия теряют очки.
avk2307
С Победой!!!
Евгений Королев
Кроме ДК и ШД на данный момент нету ФК из Чукра который мог бы тягатся хотябы со Слованом Бр или той же Риекой
Евгений Королев
Доказано на практике: ВП-(Жилина, КУПС, Спортинг Лиссабон (то слив) ваще), Колос-Риека,
Евгений Королев
Наш антифутбол (клубы с минимумом средств) работает на 2 клуба с деньгами. Не вижу смысла остальным выходить в ЕК и позорится там.
BekXan
Заря вставила пистона Максимову что бы меньше гавкал на игроков и плакался.Скорее всего опять будет ныть на пресухе.
Ёкарный Бабай
Ну как я и писал, не поздоровится тому, кто играет с Зарей после еврокубков
Евгений Королев
Ребята не парьтесь, у Павелко уже все решено кто будет играть в следующем сезоне в ЕК. Наблюдение: матчи Ворсклы ниразу пока не ставили на 14:00, все время позже. И я думаю не поставят
PFCLviv
Зоря порвала селюхів з полтави!