Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 серпня 2021, 15:30
12209
20

За крок від суперкамбеку. Зоря ледь не упустила перемогу над Маріуполем

Маріупольці проявили характер, але не зуміли вирвати нічию

| Оновлено 23 серпня 2021, 15:30
12209
20
За крок від суперкамбеку. Зоря ледь не упустила перемогу над Маріуполем
ФК Маріуполь

На матч п'ятого туру у Маріуполі суперники виходили не в найкращому психологічному стані. Господарі поля минулого понеділка тут же програли «Чорноморцю» 2:3, хоча першими відкрили рахунок у тій грі. А «Зоря» повернулася з Австрії з матчу плей-оф Ліги Європи, маючи в пасиві поразку 0:3 від «Рапіда». Тому Віктору Скрипнику треба було думати і про те, як досягти позитивного результату в поєдинку української Прем'єр-Ліги, і про те, як зберегти сили на матч-відповідь з австрійцями.

В стартовому складі гостей ми побачили відразу чотири зміни у порівнянні з тим, хто виходив в основі у грі з «Рапідом». Так, на лаві запасних залишилися Вернидуб, Фаворов, Громов та Аллах'яр, а замість них з'явилися Хомченовський, Цвек, Гладкий і Шахаб. Наставник маріупольців Остап Маркевич пішов ще далі. Він випустив одразу п'ять нових футболістів, якщо порівнювати з матчем проти одеситів.

Гра розпочалася досить жваво і вже на другій хвилині після розіграшу кутового Кащук пробив головою з близької відстані, але Шевченко вибрав вірну позицію і забрав м'яч в руки. Тут же пройшла швидка відповідь від «Зорі». Гостру передачу з лівого флангу виконав Жуніньо, а Шахаб з близької відстані пробив поруч зі стійкою. Щоправда, здалося, що іранський форвард перебував в офсайді. Тож, навіть якщо б він забив, гол навряд чи б зарахували.

І далі команди намагалися відповідати своєю атакою на атаку суперників. Так, на 9-й хвилині Стасюк справа увірвався до штрафного майданчику гостей і сильно пробив низом - Шевченко знову зіграв надійно і м'яч накрив. А через хвилину на дальній удар наважився Кочергін. І тут воротар, тепер вже Кудрик, був на висоті і м'яч парирував.

Поступово футболісти «Зорі» стали більше володіти м'ячем і незабаром заволоділи ігровою перевагою. Але якщо два удари Шахаба головою виявились неточними, то «гарматний постріл» з-за меж штрафного майданчика Назарини на 22-й хвилині став результативним. Півзахисник луганського клубу пробив так сильно і точно в правий від себе кут воріт, що відчайдушний стрибок Кудрика не врятував його команду від пропущеного м'яча.

«Маріуполь» міг відігратися вже на 28-й хвилині, коли після передачі справа від Кащука головою з близької відстані удар наносив Кулаков. Однак Шевченко вкотре виручив своїх партнерів. А потім саме воротар почав контратаку, на вістрі якої опинився Шахаб. Він як на електричці втік від Мікіцея, зліва увірвався до штрафного майданчика і завдав разючого удару в ближній кут.

А на 32-й хвилині рахунок став 3:0 на користь «Зорі». Цього разу Жуніньо з лівого флангу асистував Гладкому, який при потуранні все того ж Мікіцея без перешкод з лінії воротарського майданчика пробив у сітку воріт. Ось так за десять хвилин підопічні Віктора Скрипника практично вирішили долю матчу на свою користь. Відразу подумалося, ось так би зіграти в найближчий четвер в матчі-відповіді з «Рапідом». Дивишся, і не все так було б сумно щодо підсумкового результату поєдинку Ліги Європи.

Кінцівку тайму обидві команди відверто догравали. Гості вже нікуди не поспішали, більше граючи в своє задоволення. А футболісти «Маріуполя» чекали свистка на перерву, щоб прийти в себе і отримати нові вказівки від тренера.

Остап Маркевич тягнути не став і перед другим таймом провів дві заміни, випустивши на поле замість Мікіцея та Кащука резервістів Удода і Світюху. Але не вони стали головними героями епізоду на 47-й хвилині, коли «Маріуполь» забив один гол у відповідь. У простій ситуації поблизу центрального кола Кулаков відібрав м'яч у Назарини і, включивши четверту передачу, втік на побачення з Шевченком. Форвард приазовців все зробив майстерно, технічно реалізував своєрідний буліт.

До речі, в цьому моменті потягнув м'яз і не зміг продовжити гру основний воротар «Зорі». Замість нього вийшов Мацапура. Цікаво, що через десять хвилин і Кулаков був змушений достроково піти у роздягальню, отримавши травму. А незабаром гості забили четвертий гол в ворота Кудрика, причому тут теж спрацював високий пресинг. У дві передачі м'яч був доставлений Шахабу і той, опинившись на повній самоті на лінії штрафного, красивим обвідним ударом акуратно пробив у праву «дев'ятку».

Після цього гості ще двічі могли вразити ціль, але удари Імерекова і Фрімпонга виявилися неточними. Втім на 80-й хвилині вийшло забити молодому гравцеві господарів поля Світюсі. Він вирішив вдарити з дальньої дистанції в правий нижній кут воріт і поцілив. Мацапура трохи запізнився зі стрибком й м'яч пропустив.

Господарі поля активізувалися і на 89-й хвилині ще один юний дебютант маріупольців Микитишин скоротив відставання своєї команди до мінімуму. Гол теж вийшов красивим. Пробив Артур сильно з лінії штрафного в дальній верхній кут воріт.

Більше забитих м'ячів не було. Але, чесно сказати, і так їх було в достатку. Так що, ті шанувальники футболу, які дивилися цю гру, зовсім не пошкодували про це.

Українська Прем'єр-ліга. 5-й тур.

«Маріуполь» - «Зоря» - 3:4

Кулаков (47), Світюха (79), Микитишин (89) - Назарина (22), Шахаб (28, 60), Гладкий (32)

Клименко (41), Мампассі (44), Шостак (50), Мишньов (92) - Хомченовський (27), Кабаєв (66), Цвек (78), Луньов (82), Фрімпонг (92), Мацапура (95)

«Маріуполь»: Кудрик, Драмбаєв, Микицей (Удод, 46), Мампассі, Стасюк, Клименко (Микитишин, 72), Мишньов, Шостак (Хромей, 63), Топалов, Кащук (Світюха, 46), Кулаков (В'юнник, 57) .

«Зоря»: Шевченко (Мацапура, 49), Хомченовський, Цвек, Імереков, Жуніор Рейс, Назарина, Кочергін (Фрімпонг, 62), Булеца (Луньов, 62), Кабаєв, Шахаб (Руфаті, 70), Гладкий (Крістіан, 62).

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)

Стадіон імені В.Бойка (Маріуполь)

МАРІУПОЛЬ - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
В моем детстве, такие матчи называли "день открытых дверей"....Но вернемся к нашим баранам. С такой организацией в защите, Заря может и в ответке с Рапидом троечку получить,рупь за сто...
Sunrise
Уже лучше. Минаю дали полчаса поиграть, Мариуполю лишь 15 минут за матч. Рапиду нельзя давать и минуты.
Ну и привозы пора бы заканчивать уже.
P.S. И хотелось бы чтобы когда Гладкому наступают на ногу возле вратарской - то ставили пенальти законный.
Серж N
Арендовец уверенной поступью идет в первую лигу
newkyiv
Опять будут на дальних западных рубежах что то вырывать.
vruthiy-112
Своєю грою , та знаходження на полі, Шевченко зніме Скрипника.!!!
Владимир Копяк
P.S. А вообще-то,попахивает игрой на контору... А вы как думаете?
Володимир Ляшенко
Прикро, що маріупольці не відігралися. Так було б справедливіше. За провал ЗЛ в єврокубках.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил