Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 серпня 2021, 20:03
37655
21

Не міняйте Селезньова! Минай не зумів взяти очки в Луцьку, програвши Вересу

Команда Кобина могла зрівняти рахунок після гола Гегедоша, але не забила пенальті

| Оновлено 29 серпня 2021, 20:03
37655
21
Не міняйте Селезньова! Минай не зумів взяти очки в Луцьку, програвши Вересу
НК Верес

«Битва за шість очок», не інакше. Хоча і «Верес», і «Минай» вже раніше набирали турнірні бали, всім було зрозуміло, що перемога в матчі з рівним собі суперником буде дуже важливою, оскільки в кінці сезону є велика ймовірність бачити, нехай пробачать мене вболівальники, ці команди у боротьбі за право залишитися в Прем'єр-лізі.

Юрій Вірт залишився дуже задоволеним нічиєю з «Ворсклою» в попередньому турі і не став міняти склад. Василь Кобін (який, до речі, керував командою з трибун через вилучення), навпаки, поміняв досить багато футболістів. Зокрема, варто відзначити на місці лівого фулбека Багайоко. Ну і, звісно, Євген Селезньов далі отримав можливість наблизитися до своєї цілі з побиття бомбардирського рекорду - він теж з'явився в стартовій одинадцятці.

«Верес» міцно заволодів ініціативою в перші п'ятнадцять хвилин. Вже на четвертій Євген Пасіч подав справа, Кучер вирішив в падінні вибити м'яч, але зробив це невдало. Щоправда, захисники підстрахували і не дали нікому добити.  В такому ж ключі пройшла перша третина тайму.

Але момент «Миная» був ще серйознішим. Кулієв отримав м'яч зліва в штрафному після класного закидання, міг бити сам, але в стилі де Брюйне покотив направо Селезньову на порожні ворота. Щоправда, вік вже дав своє. Раніше Євген, крім пенальті, відзначався дивовижним гольовим чуттям, але цього разу, здалося, не зрозумів, куди треба бігти і втратив можливість скоротити свій розрив з Шацьких та Ребровим.

А далі почалася традиційна українська футбольна боротьба, в якій футболу знаходилося місце тільки моментами. До перерви вартими уваги були тільки удари Багайоко після навісу з кутового (вище) і Кулієва, який вже в доданий час не зумів нормально потрапити по м'ячеві, знаходячись перед воротами, причому ніхто не перешкоджав. Забігаючи наперед, в компенсований час вже до другого тайму в Кулієва був аналогічний момент забити, проте знову підвела техніка.

Після перерви почалася гра аналогій. Перша - Кулієв бив на 46 хвилині в стилі Ярмоленка, але після зміщення справа не влучив у ліву «дев'ятку». Друга - через десять хвилин Горін і Кучер ледь не привезли собі гол в стилі Педрі-Сімона на Євро, проте воротар встиг у відчайдушному кидку витягнути м'яч з лінії воріт. Арбітр призначив вільний удар з меж воротарського майданчика, після якого Гончаренко (мабуть, кращий в складі «Миная») бив у лівий нижній кут, але пробив мимо.

І відразу ж «Верес» забив. Після закидання Багайоко вибивав, але просто вдарив м'яч вгору. Першим до нього встиг Гегедош, який ударом зліва у правий нижній кут відкрив рахунок у матчі і список своїх забитих голів у Прем'єр-лізі.

Повертаємось до аналогій. Третя - пам'ятаєте, як в минулому сезоні «Колос» препогано бив пенальті після відходу Селезньова? Все сталося схоже - заміна Євгена на 56 хвилині, пенальті на 66 (причому досить суперечливий - за влучання м'ячем, який летів від воріт, в руку), Білоног бив у правий кут, Когут вгадав. Не дочекався Селезньов.

Аутсайдер (мається на увазі не матч, а чемпіонат) виграє. Яка в вас аналогія напрошується? Правильно - утримання рахунку, гра на відбій. Команда Кобіна нічого не змогла протиставити, крім уже згаданого вище моменту Кулієва в доданий арбітром час. Причому останні секунди вона грала в більшості - Дахновський, який вийшов на заміну, вдарив суперника, що був без м'яча, і заслужено отримав червону картку. 

«Верес» здобув першу перемогу, набрав п'ять очок і обійшов «Минай», в якого залишилося чотири. В наступному турі «Верес» поїде в Чернігів, а закарпатці вдома прийматимуть «Шахтар».

Українська Прем'єр-ліга. 5 тур.

«Верес» - «Минай» - 1:0.

 Гегедош, 59.

Сергійчук, 42, Кучеров, 83 - Горін, 45+2, Кулієв, 74.

 Дахновський, 90+3 (груба гра)

На 66 хвилині Білоног («Минай»)  не забив пенальті (воротар).

«Верес»: Когут, Солдат, Мірошник, Гончаренко, Нємчанінов, Кучеров, Полюлях (Кльоц, 78), Є. Пасіч (Дахновський, 85), Гегедош (Гечев, 67), Г. Пасіч (Тимофієнко, 85), Сергійчук (Панасенко, 77).

«Минай»: Кучер, Лиховидько, Книш (Гончар, 68), Горін, Матіч (Векляк, 68), Кулієв, Кобак (Білоног, 56), Селезньов (Ахмедзаде, 56), Хахльов, Петрусенко, Багайоко (Синьогуб, 68).

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків).

Стадіон: «Авангард» (Луцьк).

ВЕРЕС - МИНАЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
Vitaly Olegovich Dakhnovskyi (Верес) отримує червону картку.
60’
ГОЛ ! М'яч забив Роберт Гегедош (Верес).
Оцініть матеріал
(75)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів
Футбол | 10 травня 2024, 04:50 1
Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів

Тоні Кроос брав участь у фіналах двічі з Баварією та вп'яте з Реалом

Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру
Футбол | 10 травня 2024, 07:23 2
Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру

У Гаррі 249 голів у топ-5 чемпіонатах Європи, але жодного командного трофею...

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Муґунот Уух
а сдругой стороны, играть всю игру фактически вдесятером в надежде, что удасться заработать пенальти и эта мебель выстрилит, тоже вариант стремный
Игорь Левченко
Шёл 2025, тунцу остаётся 4 гола до рекорда)
odiniznashih
Не заменили бы Селезнева - не факт что был бы пенальти.
Селезнева нельзя ставить в основу - пускай сидит на лавке, пока не назначат пенальти. А как только, так сразу замену.
А иначе он рекорд не побьет))
Rzechpospolita
Ну и хорошо что Кобин его заменил)))Селезнева с этим рекордом неохотно видеть!
terhoha
Алкашу щей не пре. Зашибісь.
bonv
кормілєц лікті собі кусав коли пеналь призначили а його замінили
newkyiv
На 66 мин. можно было сделать обратную замену и выпустить Селезнёва опять на пенальти!
djordj
Не стреляйте в пианиста!Он играет как умеет)))
BekXan
От и хорошо.
Александр Ад
молодци Верес і гол трудовий і "лівий пеналь"не далі забити!
stopor2016
Міняйте , але тільки на сало !
Servicant
Если б Шевченко отыграл бы в ЧУ столько сезонов, сколько Селезнёв, то он бы столько голов наколотил, что уже вряд ли кто-то смог бы превзойти. Но он рано уехал.
Antonio Mozarella
Добре що хоч морду нікому не набив лошара
aleks19826
Гегедоша після матчу: - Я тебе породив, я тебе і вб'ю. Тепер угорцю нашому хоч не приїжджай в рідне село🤣