Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Шахтар Донецьк
10.08.2021 20:30 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 2:1 2 : 1
Ліга чемпіонів
| Оновлено 11 серпня 2021, 11:42
23886
239

Далі – останній бар'єр. Шахтар і в другому матчі обіграв Генк

Донецький клуб у Києві оформив вихід до плей-оф групового турніру Ліги чемпіонів

| Оновлено 11 серпня 2021, 11:42
23886
239
Далі – останній бар'єр. Шахтар і в другому матчі обіграв Генк
ФК Шахтар Донецьк

Після перемоги в Бельгії шанси «Шахтаря» на вихід до наступного раунду, звичайно ж, розцінювалися вище, ніж у «Генка». Але, з іншого боку, скасування правила переваги виїзного голу свідчило про те, що гостям досить забити всього один м'яч і не пропустити в своїми ворота, щоб розраховувати на додатковий час. До того ж поразка гірників у третьому турі чемпіонату України явно не додало їм настрою. Тож невелике хвилювання наших вболівальників за загальний результат протистояння все ж таки було присутнє.

У порівнянні із першим матчем цих суперників у «Шахтаря» відбулася лише одна заміна. Місце травмованого Соломона зайняв Алан Патрік. У «Генка» таких змін було дві. Замість Садика і Ндайішіміе вийшли Куеста та Торстведт.

Вже на 4-й хвилині господарі поля мали відкривати рахунок в цій зустрічі. Атаку від своїх воріт розпочав Трубін, далеко вибивши м'яч в поле. Педріньо виграв верхову боротьбу у захисника і головою віддав пас на хід Тете, який вибіг віч-на-віч з воротарем. На жаль, але бразилець не зумів виграти «міні-дуель» у Вандервоордта і м'яч вилетів на кутовий.

«Шахтар» продовжував володіти ігровою перевагою і через три хвилини після подачі кутового навіть забив гол. Однак ще до взяття воріт арбітр дав свисток, показавши, що Траоре підіграв собі рукою. Наступний небезпечний момент виник біля воріт «Генка» на 15-й хвилині. Вже перебуваючи у штрафному майданчику, Тете завдав сильного удару, але м'яч влучив у захисника і відскочив до Педріньо, а той пробив повз ліву штангу. А на 19-й хвилині Алан Патрік теж з меж штрафного майданчика цілився в дальній кут, але трохи не влучив.

Гості довго захищалися, втім, пам'ятаючи про атаку. І на 26-й хвилині вони не просто ідеально вибігли вперед, а й цілком могли розраховувати на успіх. Артеага з лівого флангу навісив м'яч на лінію воротарського майданчика, куди на великій швидкості кинувся капітан бельгійців Хейнен. Влуч він ударом головою у ворота, навряд чи б Трубін зумів виручити. А так м'яч пролетів над поперечиною.

Не забиваєш ти - забивають тобі. Вже вкотре це неписане футбольне правило спрацювало на сто відсотків. «Шахтар» тут же кинувся в контратаку, Додо віддав передачу Тете, а той технічно відпасував на Траоре. Удар форварда гірників з близької відстані виявився точним і, головне, таким, що не беруться для голкіпера.

Далі на 32-й хвилині футболісти «Генка» створили ще один непоганий момент поблизу воріт Трубіна, але воротар гірників впорався з підступним ударом все того ж Хейнена. А потім в одному з епізодів відчув нездужання і на 37-й хвилині попросив заміну Педріньо. Замість нього вийшов Судаков. Ось так в іграх з бельгійцями українська команда через травму втратила вже другого футболіста.

Після перерви гості пішли вперед великими силами, сподіваючись відігратися. Вони деякий час навіть володіли деякою ігровою перевагою, створивши кілька небезпечних моментів біля воріт Трубіна. Так на 54-й хвилині після передачі справа від Хейнена на ударній позиції прямо перед голкіпером виявився Бонгонда. Однак пробив він неточно вище цілі. І тут же Іто знову на правому фланзі створив напруженість і робив дуже неприємний для гірників простріл. Благо, що Марлон встиг вибити м'яч на кутовий.

«Шахтар» більше діяв на контратаках. Одна з них на 59-й хвилині вийшла досить гострою, але Тете, увірвавшись до штрафного майданчика і пробиваючи в ближній кут, промахнувся. А бельгійці продовжували створювати небезпечні моменти біля воріт господарів поля і на 64-й хвилині стадіон ахнув, коли після розіграшу кутового Онуачу головою пробив у поперечину.

А потім ми стали свідками повернення Коноплянки після одужання і відновлення від чергової травми. Причому цікаво, що Де Дзербі випустив його на поле замість Судакова, який сам вийшов на заміну наприкінці першого тайму. Тим часом гра продовжувала носити обоюдогострий характер з шансами забити гол у обох команд.

Вдаліше знову виявилися гірники. Вони на 76-й хвилині забили другий м'яч, причому в цій результативній атаці безпосередню участь взяли гравці, що вийшли на заміну, Марлос і Коноплянка. Все почалося з того, що Марлос підхопив м'яч поблизу центру поля і на великій швидкості кинувся вперед. Потім послідувала передача на правий фланг на Додо, а той зробив простріл уздовж воріт. Передачу прийняв Коноплянка, від нього м'яч відскочив до Траоре і той з розвороту пробив по воротах. Цього разу м'яч влучив у захисника і опинився у Маркоса Антоніо, після чого бразилець несильним, але точним ударом відправив його в сітку воріт.

Було в цьому матчі і ще одне повернення футболіста після важкої травми. Йдеться про Сікана. Причому майже відразу ж після свого виходу на поле на 86-й хвилині він міг забити третій гол, але після прострілу справа в падінні пробив у воротаря.

А «Генк» в кінцівці поєдинку на 90-й хвилині все ж забив. Відзначився Дессерс, який вийшов на заміну. Потім ще був небезпечний удар у виконанні Бонгонда, однак Трубін м'яч парирував.

В підсумку «Шахтар» виграв у непростому матчі і вийшов до наступного раунду Ліги чемпіонів.

Ліга чемпіонів. 3-й відбірковий раунд. Матч-відповідь.

«Шахтар» - «Генк» - 2:1 (перший матч - 2:1)

Траоре (27), М.Антоніо (76) - Дессерс (90)

Судаков (42), Трубін (71), Вітао (92) - Лукумі (45+1), Муньос (95)

«Шахтар»: Трубін, Матвієнко, Вітао, Марлон, Додо, М.Антоніо, А.Патрік (Марлос, 67), Майкон (Степаненко, 84), Тете, Педріньо (Судаков, 37; Коноплянка, 67), Траоре (Сікан, 85).

«Генк»: Вандервоордт, Артеага, Лукумі (Дессерс, 68), Куеста, Муньос, Грошовскі (Ейтінг, 62), Хейнен, Торстведт (Ндайішиміе, 62), Іто (Садік, 82), Онуачу (Пейнтсіл, 82), Бонгонда.

Арбітр: Іштван Ковач (Румунія)

НСК «Олімпійський» (Київ, Україна)

ШАХТАР - ГЕНК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Сіріль Дессерс (Генк).
76’
ГОЛ ! М'яч забив Маркос Антоніо (Шахтар Донецьк).
27’
ГОЛ ! М'яч забив Лассина Траоре (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(60)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 239
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman75zpr
Вот чем нравится Шахтёр, так это что на Еврокубки настраивается и очки там стабильно набирает, даже если в ЧУ не всё клеится, а не так как Колосы и Ворсклы
Алексей Голяченко
Поздравляю горняки. Выход в груповой этап в ваших руках. Удачи в еврркубках
dd dent
С победой
anarhisst
С победой Шахтер!!! С победой Украина!!!!
name_footbol
Мне понравилась игра, но не понравилось что моменты которые предоставляет, не положено так пороть! Это не профессионально!
Taykitanin
Молодці! Неприємно здивував Судаков, Сікан відмінно. Ждемо Монако.
New Zealander
А Тёте - талантище. Его обводки это что-то.
Lion
С Победой.
Далее тяжелее будет.
Работать нужно...
Михаил Степанов
Молодцы что прошли, что выиграли и набрали очки, но зачем так валидольно?! Что будет с Монако?
maksum139
Тете ТОП
Vbolivalnyk-Peter
Народ там Яремчук Оркам гол забив!!!
Stelios Komnin
Не понравился Марлон совсем. Витао теряется. Почему-то в завершающей стадии пропала уверенность, не бьют. В целом - работы много в организации. Но с Монако - все шансы.
Philip J. Fry
Вітаю Шахтар! На рахунок гри, то зіграності в атаці ще немає, а прогрес у захисті, нажаль, поки що відстуній. Сподіваюсь до матчу з Монако будуть зроблені висновки і ми побачимо ще дві перемоги.
Вадим Максимов
Генк прошли, молодцы! С победой!! Прошли тех, кого просто должны были проходить, в отличии от двух других наших клубов в еврокубках.
Приятно удивил Матвиенко, скоростью и обыгравшем в штрафной.
suforza1921
Крім того, що запороли з десяток якщо не більше перспективних контратак та розслаблялися в обороні кілька разів в кінцівці, зіграли досить непогано. Перемога і в матчі і в протистоянні цілком заслужена.
P.S. Тете технар, але піжон і жлоб.
name_footbol
Блин, но столько моментов пороть, мне кажется это жутко скажется в дальнейшем!
Darkness1984
Поздравляю Шахтер с выходом в следующий раунд!
Удачи с Монако
Игорь Петров
Победили - молодцы! Игру сделал Траоре, гол забил и после его удара второй забил Антонио, вообще, из всего рекрутского набора этого года, он пока самый полезный игрок.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Слабый чемпионат, надо уезжать за границ
Шахтер поздравляю ведь очки в копилку стране