Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Шахтар Донецьк
10.08.2021 20:30 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 2:1 2 : 1
Ліга чемпіонів
| Оновлено 11 серпня 2021, 07:28
11910
216

Шахтар – Генк. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Ліги чемпіонів

Потрібно не програти. Хоча краще - перемогти

| Оновлено 11 серпня 2021, 07:28
11910
216
Шахтар – Генк. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Ліги чемпіонів
ФК Шахтар

10 серпня на НСК «Олімпійський» віце-чемпіон України в рамках повторного поєдинку третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів зустрінеться з віце-чемпіоном Бельгії. Перша зустріч, в Генку, завершилася мінімальною перемогою наших «гірників» - 2:1. Якби правило виїзного голу враховувалося і далі, «Шахтар» отримав би хороший запас міцності. Але з нинішнього євросезону це правило вже не працює. Тому команді Де Дзербі доведеться серйозно попрацювати, щоб зломити опір мотивованого опонента і пробитися в плей-оф кваліфікації ЛЧ.

Шахтар

 

Після непростого поєдинку з «Генком», донеччани провели, як за фактом виявилося, не менш складний матч в УПЛ проти «Олександрії». Підсумок - сенсаційна за результатом, але цілком заслужена перемога команди з Кіровоградщини.

Схоже, наставник гостей Юрій Гура досконально вивчив нинішню манеру гри «гірників». Швидше за все, тренер олександрійців взяв на озброєння і схему гри «Генка» проти «Шахтаря»: його команда не задкувала бездумно до своїх воріт, а дуже грамотно і компактно зустрічала суперника в середньому блоці. До того ж, дуже вдало і агресивно зіграли фулбеки «Олександрії» - Мірошниченко та Цуріков, які перекрили кисень своїм візаві.

Однак, разом з тим потрібно зазначити, що «Шахтар» програв не в останню чергу через власні помилки. Причому цього разу помилявся не лише Вітао. Звертають на себе увагу і серйозні складності при переході «гірників» з оборони в атаку, і тим більше - при поверненні з атаки в оборону.

Роберто Де Дзербі після гри зазначив, що йому дуже не сподобалися дії його підопічних. Мовляв, не зуміли ментально налаштуватися на гру. Словом, винні всі. Крім нього. Дивно це, адже готувати команду, і «ментально» теж, повинен, як раз, тренер. Чи в Італії звикли працювати інакше?

У будь-якому випадку, гра проти «Олександрії» дала багату поживу для роздумів тренеру «Шахтаря». Перед грою з «Генком» він дав відпочити деяким футболістам основи і кинув в бій проти «Олександрії» Дентіньйо, Мудрика, Судакова. Швидше за все, цих товаришів ми не скоро побачимо в стартовому складі: вони шансом не скористалися. А якщо так, в Києві проти віце-чемпіонів Бельгії зіграє практично той же склад «Шахтаря», що і в першому поєдинку. За винятком позиції Соломона. Манор травмувався в Бельгії, і тепер Де Дзербі доведеться поламати голову, щоб адекватно замінити ізраїльського легіонера.

Цілком можливо, що зміни торкнуться і позиції лівого захисника. Якщо з Ісмаїлі все в порядку, то, бачиться, саме бразилець вийде в основі, а не Корнієнко.

Незважаючи на те, що «Шахтар» у матчі-відповіді влаштує і нічия, «помаранчево-чорні» напевно будуть грати на перемогу. Тому що це більш простий і зручний спосіб здобути потрібний результат. Та й реабілітуватися потрібно за поразку від «Олександрії». А найкращою реабілітацією може стати лише перемога і впевнений вихід в останній раунд кваліфікації ЛЧ.

Генк

 

Після першого матчу наставник «Генка» ван ден Бром нарікав і на невезіння, і на помилки в обороні своєї команди, визнаючи силу опонента. Але, за словами нідерландця, це не «Шахтар» виграв, а «Генк» програв. З одного боку, подібні формулювання - не більше, ніж словоблуддя. Але, з боку іншого, в цих витіюватих фразах ван ден Брома щось є. Забий Онуачу в середині другого тайму і не дай суддя дуже спірний пенальті - і «магістри» напевно довели б гру до перемоги. Так, у футболі, як і в житті, немає умовного способу, але те, що в грі «Шахтаря» є проблеми, це очевидно. Тому донеччанам потрібно готуватися до дуже важкого і серйозномго випробування. «Генку» втрачати вже нічого, і ця кваліфікована і боєздатна команда цілком може показати зуби. У всякому разі, вона це обіцяла зробити.

Напередодні візиту в столицю України «магістри» провели гру третього туру чемпіонату Бельгії. І нарешті здобули перемогу. Причому вольову. Був переграний на виїзді «Кортрейк». Підопічні ван ден Брома пропустили першими - вже на 18 хвилині, але в другому таймі зуміли переломити гру. Спочатку черговим голом відзначився головний форвард «синьо-білих» Онуачу, який забив у своєму стилі - з «другого поверху», а на другій компенсованій хвилині захисник Муньйос приніс «Генку» першу перемогу в сезоні.

Цілком можливо, що в Києві віце-чемпіони Бельгії спробують зіграти дуже агресивно, першим номером. Діяти так протягом усього поєдинку вони навряд чи зможуть, але ось вичавити максимум зі стартового домінування, тобто забити, - це цілком реальне завдання, з огляду на очевидні проблеми «гірників» в захисті. Тому, щоб не перетворювати матч на валідольний і не доводити до пенальті, господарям потрібно дуже грамотно і надійно зіграти в обороні в перші півгодини. Ну, а можливість у чужих воріт «Шахтар» обов'язково знайде.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Додо, Марлон, Матвієнко, Ісмаїлі, Майкон, Степаненко, Патрик, Тете, Педріньйо, Траоре

«Генк»: Вандевордт, Маккензі, Артеага, Муньйос, Куеста, Хейнен, Торстведт, Ейтинг, Іто, Бонгонда, Онуачу.

 

10 серпня, вівторок

«Шахтар» – «Генк» (Перший матч - 2:1)
Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». 20:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШАХТАР – ГЕНК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Іштван Ковач (Румунія)
Прогноз Sport.ua — 1:1

 

 

Опитування

Голосів 154
Спрогнозуйте результат матчу кваліфікації Ліги чемпіонів між командами Шахтар і Генк, який пройде 10 серпня в Києві.

Велика перемога Шахтаря

19 голосів 12.34 %

Мінімальна перемога Шахтаря

86 голосів 55.84 %

Нічия

25 голосів 16.23 %

Мінімальна перемога Генка

18 голосів 11.69 %

Велика перемога Генка

6 голосів 3.9 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 216
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
RomanEnakievo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Oleha1987
2:1 виграє Шахтар. На класі пройдуть Генка.
Turnok
Если сыграют как с Александрией, то нет шансов. Пока я не вижу атакующей игры, которую обещал Де Дзерби. Сейчас только перекатывание мяча поперёк поля. Думаю, Роберто не тот тренер который нужен Шахтёру. И дело тут не в ментальности. Падение Шахты продолжается. Думаю, нужно назначить и.о. Срну, который почерпнул опыта ещё у Луческу, а зимой искать нового тренера или утвердить Дарио (в зависимости от результатов). И это нужно сделать пока не будет слишком поздно. Пример вылезания из ямы мы увидели у Динамо, пока не пришёл Мистер.
Роман Порывай
Ти думаєш, якщо тупий жарт рівня дразнилок у початкових класах повторити 4 рази поспіль, то він стане розумним? Яке ж ти закомплексоване.
Роман Порывай
"разяпятителетние" Людина, що в одному слові робить 4 помилки, називає когось даунами...Це цирк
Fanat
Якщо після Олександрії не зроблять правильні висновки(НЕ ТАКІ ВОНИ КЛАСНІ ГРАВЦІ,а в футбол навчилися грати ВСІ),то "влетять" і сьогодні. Але рейтинг фіфа ніхто не відміняв, а в нас вже -1 команда і Колос сьогодні не дає надії на позитивний результат. Тому разом до перемоги. Все буде Україна!!!
Слабый чемпионат, надо уезжать за границ
Узнал 1 очко за победу 0.5 за ничью
mayjumanji
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
avk2307
Ну Генк надо проходить Шахтеру. А дальше и для Украины и для Динамо выгодно чтобы Шахтер в ЛЕ вылетел. Там они очей побольше наберут....
RomanEnakievo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Semiramida
Ладненько! Устала я сегодня общаться с глупыми мальчиками группы болельщиков Шахтёра! Ума все равно у них не прибавится, а своего мне не вставить! АК228! В следующем туре игра Шахтер - Металлист1925. За какой из этих клубов болеть будешь? Или раздвоение личности у тебя обострится?!
Zp0rtUA.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zzg77
После Александрии, как-то страшно о чем-то говорить. Ведь Генк посильнее будет.
hidalgo65
0-1 в пользу Генка,а по пенальти- как Бог даст
RomanEnakievo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mayjumanji
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Zp0rtUA.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
almost
Тут что то прогнозировать - дохлый номер. Каждая игра, как с нового листа, без выездных голов.
Лучше пофантазировать о Шерифе и Ференцвароше.
Слабый чемпионат, надо уезжать за границ
Удачи вам Донецкие
axylinam
Генк Шахтёр проползёт, а вот во встрече с французами мы увидим физкультурник Дзерби или тренер