Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Шахтар Донецьк
10.08.2021 20:30 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 2:1 2 : 1
Ліга чемпіонів
| Оновлено 11 серпня 2021, 02:23
21931
5

ДЕ ДЗЕРБІ:«Після зворотної заміни обійняв Судакова. Шкода, що його замінив»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про перемогу над «Генком» у кваліфікації ЛЧ

| Оновлено 11 серпня 2021, 02:23
21931
5
ДЕ ДЗЕРБІ:«Після зворотної заміни обійняв Судакова. Шкода, що його замінив»
ФК Шахтар Донецьк. Роберто Де Дзербі

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі розповів про перемогу над «Генком» (2:1) у кваліфікації Ліги чемпіонів, про наступний матч, залежності стилю від пресингу суперника, пошкодження Педріньо, зворотню заміну Судакова і потенціал команди.

– Ви володіли м'ячем менше, ніж в першому матчі з «Генком», але при цьому створили більше небезпечних моментів. Навмисне вирішили піти на зменшення контролю м'яча, щоб отримувати більше простору для контратак, чи в цьому більше заслуга «Генка»?

– Браво, чудове запитання. У «Генка» володіння м'ячем було більше з воротарем. Коли м'яч контролювали ми, суперник дуже жорстко пресингував. Ми дуже добре грали і починали нашу конструкцію так, щоб обійти пресинг «Генка». І коли ти починаєш її так добре, потім створюються гольові моменти. Володіння м'ячем завжди залежить від пресингу суперника. Чим жорсткіше пресинг, тим вертикальніше розвиток. Чим менше пресингу суперника, тим більшим буде наш контроль матчу і володіння м'ячем. Звичайно, це два різних види гри. І коли ми станемо сильною-сильною командою, у нас завжди буде багато шансів, багато варіантів, як забити багато голів і вигравати кожен поєдинок.

– У наступному раунді ви зустрічаєтеся з «Монако». Це клуб, в якому центр поля досить добре блокується величезною кількістю півзахисників і добре розвиваються атаки з флангів. Очевидно, що в цій грі, як і з «Олександрією», ви відчуваєте невеликі проблеми при переході з оборони в атаку – стикаєтеся з високим пресингом. Однак, як мені здається, у вас виникнуть серйозні проблеми з командою, де швидкість гри і клас футболістів набагато вищі. Чи готові ви застосувати якусь варіативність в атаці, на відміну від того, що у вас зараз є, від того, що ви демонстрували з «Олександрією» та «Генком»?

– По-перше, я зараз не хочу говорити про «Монако», так як наступний матч – з «Металістом 1925». Потім, потрібно знати і приймати характеристики і якості гравців. У нас технічна команда, футболісти люблять володіння м'ячем. Що можна поміняти, так це, звичайно, ментальність. Для цього потрібно думати, що ніколи не досить того, що ми робимо. І коли ми це зробимо, станемо топ-клубом.

– Ви вже знаєте, наскільки серйозна травма у Педріньо?

– Завтра або післязавтра зрозуміємо. Швидше за все, в п'ятницю з «Металістом 1925» він не зможе грати. Далі дізнаємося, коли він повернеться.

– Ми дуже раді, що ви використовували молодь – і Сіканя, і Судакова. З чим пов'язана зворотна заміна Судакова? Не потрапив у гру яи пошкодження?

– Дуже шкода, що я замінив Судакова, але він в першому таймі отримав жовту картку. Мені здавалося, що він не грав спокійно, тому я не хотів ризикувати, щоб він після будь-якого фолу міг отримати ще одну жовту. Після заміни я обійняв його, тому що знаю, наскільки він сильний. Він може показати свій прогрес в майбутньому. У нас є і ще молоді і сильні футболісти: Мудрик, Конопля, Бондаренко. Сезон і чемпіонат довгі, вже через два дні зіграємо з «Металістом 1925» – нам потрібні всі футболісти.

– У п'яти офіційних матчах сезону «Шахтар» поки не пропустив лише в одному. Чи турбує вас це? За рахунок чого плануєте додавати в цьому аспекті?

– Ми пропустили більше голів, ніж мали, і забили менше, ніж заслужили. Потрібно дивитися на ситуацію з ментальної точки зору. Це означає, що в минулому сезоні «Шахтар» не був чемпіоном. У «Шахтарі» грає багато молодих футболістів. Уже не грають Даріо Срна, Фернандіньо. Щоб виступати на такому ж рівні, потрібно, щоб команда прогресувала. Намагаємося працювати над цим. Вважаю, у команди великий потенціал. Якщо наполегливо працювати, ми можемо його отримати.

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Сіріль Дессерс (Генк).
76’
ГОЛ ! М'яч забив Маркос Антоніо (Шахтар Донецьк).
27’
ГОЛ ! М'яч забив Лассина Траоре (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(74)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zzg77
Только два человека в мире знают скрытую мощь Судакова - Шевченко и Де Зебра!!!
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил