Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 10 серпня 2021, 09:07
10773
128

Роберто ДЕ ДЗЕРБІ: «Для мене українці і бразильці – на одному рівні»

Наставник «Шахтаря» відповів на запитання журналістів перед матчем-відповіддю з «Генком»

| Оновлено 10 серпня 2021, 09:07
10773
128
Роберто ДЕ ДЗЕРБІ: «Для мене українці і бразильці – на одному рівні»
ФК Шахтар Донецьк. Роберто Де Дзербі

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі на пресконференції розповів про те, як команда мусить підходити до матчу з «Генком», про українських та іноземних футболістів, а також про стан Ісмаїлі і Соломона.

– Що стане ключовим у цьому матчі? Ви переглянули перший поєдинок? Що потрібно виправити?
– Я переглянув зустріч із «Генком», коли ми прилетіли з Бельгії. Найголовніше – грати так, як у перших трьох поєдинках. Уважно дивитися, як діє суперник. Особливо не втрачати м'яч у найнебезпечніших позиціях. І, звичайно, забивати, коли з'являються шанси.

– Наскільки сильним ударом стала поразка в останньому турі? Команда відновилась ментально?
– Я вже сказав відразу після матчу: не існує гарних і поганих поразок. Будь-яка поразка – це дуже боляче. Я багато говорив з командою, одразу сказав футболістам, що мені не сподобалося. Ми готуємось до поєдинку саме як я хочу. Не кажу про технічні й тактичні ситуації. Для мене найголовніше, що ментально ми готові. Упевнений, так і буде. Звичайно ж, не буду розповідати вам, що ми обговорили в роздягальні з хлопцями. Уважаю, у нас дуже міцна команда. Не існує поділу матчів на складні і легкі: коли хлопці одягають футболки «Шахтаря», слід завжди віддавати максимум можливого.

– Ісмаїлі братиме участь у завтрашньому матчі? І без Соломона «Шахтар» зовсім інша команда.
– Сьогодні Ісмаїлі тренуватиметься з усіма. Соломон ще не може грати – у нього травма. Проте ми маємо потрібних футболістів навіть без Соломона та Ісмаїлі, аби перемогти й кваліфікуватися в наступний раунд. Ми не маємо думати, що в Бельгії виграли 2:1, а маємо провести завтра гарний матч. Завтра поєдинок починається з рахунку 0:0. Хлопці повинні грати так, як вони вміють. І абсолютно те ж саме необхідно робити в будь-якій зустрічі чемпіонату України – почнемо це вже від п'ятниці. Після кожної перемоги її відразу потрібно забувати і цієї ж секунди починати думати про наступний матч.

– Після першої зустрічі з «Генком», коли в складі вийшли лише два українці, у соцмережах «вибухнуло» розчарування: як можна вболівати за команду, у якій грає лише два українці?! Що ви можете відповісти на це?
– Я вже казав, що це запитання мені не надто подобається. Будь футболіст українець, італієць чи бразилець, якщо він заслуговує, то гратиме. Якщо заслуговує грати українець – він гратиме. Звичайно, у Лізі чемпіонів немає обмежень, як у чемпіонаті. Я вже показав, наприклад, у суботу – у стартовому складі вийшли шість українців. Уважаю, що в нас є два види українців в команді: досвідчені, як Матвієнко, Степаненко, Марлос, Корнієнко, Трубін, Пятов, Кривцов, і молоді, як Конопля, Бондаренко, Мудрик, Сікан. Ми мусимо поліпшити їх рівень, аби вони були готові, отримуючи той самий досвід, що і решта. Але для мене, коли я ухвалюю будь-яке рішення, українці і бразильці – на одному рівні.

– Чи вносили ви зміни в процес підготовки до завтрашнього матчу, враховуючи поразку від «Олександрії»? Якщо так, то які саме?
– Ні.

Матч-відповідь 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів «Шахтар» – «Генк» відбудеться у вівторок, 10 серпня. Початок о 20:30 за Києвом.

Оцініть матеріал
(63)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 128
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Федько
Посмотрим стартовый состав с Генком )))
StrikeX
Щодо запитання "После первой встречи с «Генком», когда в составе вышли только два украинца, в соцсетях «взорвалось» разочарование: как можно болеть за команду, в которой играет только два украинца?! Что вы можете ответить на это?"
Такі питання ставити іноземному тренеру з топ-5 чемпіонатів - це нонсенс. Це тільки у нас зрозуміти можуть. В Європі клубний футбол - це трохи інше, там взагалі питання ліміту - ліберальне.
Сергій Леонідович Литвиненко
Болелы СКМ Лимитед опять дуркуют. Финансируются из офшоров. Топ менеджмент скрывает 95% зарплат, получая от 1 до 2 долларов в месяц официально. Позорище ржавое
Darkness1984
Кротячие тролли походу из запоя вышли
__Funny_Cat__
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
roman_kros
Ага, саме тому в кваліфікації ЛЧ в основі тільки Трубін і Матвієнко були
Сергій Леонідович Литвиненко
Ржавые, сбрасывайсь там вашему гендиру. Он официально получает 2 штуки баксов и платит своему ребенку аж 500 баксов алиментов. Как это по днонецки
RomanEnakievo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
__Funny_Cat__
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергій Леонідович Литвиненко
Что там по СКМ Лимитед не пойму. На пол шишки у днонецких не считается?
RomanEnakievo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергій Леонідович Литвиненко
На ветер Копанка Александрия одна Тимофиючка была Ущербные, водки нет, бегом в очередь за гуманитаркой и в ПАЗики за продуктами в Украину
Сергій Леонідович Литвиненко
Поберушки ордловские уже с албанскими флагами
RomanEnakievo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Слабый чемпионат, надо уезжать за границ
Я честно не представляю как они будут играть против онуачу.
Если условно Александрии проигрывают вверху.
Отдать Бондаренко Александрии. Тики така 3 год подряд.
Не играют в нее уже.
Сергій Леонідович Литвиненко
ФК Копанка Лимитед опять опушена своими же болелами
RomanEnakievo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dd dent
Уровень 1, но играть наши не будут по возможности?
potemkin78
надо не использовать какие-то шансы а надо создавать такие самим 100 моменты
MaxUa
У Каштру было много философии в ответах. Иногда даже мистика сквозила. А этот чистый технарь, методичный прагматик. Прямой как угол дома. Тут похоже всему Шахтеру придется под него подстроиться.