Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 серпня 2021, 02:49
10847
11

Ледь не поплатилися за піжонство. Дніпро-1 мінімально переміг Маріуполь

Рахунок не по грі - підопічні Йовічевіча були набагато сильніші, але стомилися під кінець матчу

| Оновлено 08 серпня 2021, 02:49
10847
11
Ледь не поплатилися за піжонство. Дніпро-1 мінімально переміг Маріуполь
СК Дніпро-1

Футболісти «Дніпра-1» непогано розпочали новий чемпіонат, набравши в перших двох турах чотири очки. Тому, граючи вдома перед своїми вболівальниками, вони напевно хотіли продовжити успішну для себе серію. А ось «Маріуполь» після виїзної нічиєї зі «Львовом», програв на своєму полі «Десні». При цьому команда провела більшу частину матчу у меншості після вилучення Кащука ще у першому таймі.

Крім цього гравця Остап Маркевич з різних причин не міг розраховувати у Дніпрі ще на кількох футболістів. Зокрема, в заявці не виявилося Мишньова, Чеха та Очеретька. Проте вперше у стартовому складі опинився новачок клубу Шостак. У господарів поля був відсутній травмований Лучкевич. Втім, відбувши покарання, знову зайняв своє місце на лаві запасних головний тренер команди Ігор Йовічевіч.

Вже на 3-й хвилині Назаренко ледь не забив гол. Він отримав м'яч на правому фланзі, змістився трохи у центр і з лівої ноги пробив з-за меж штрафного майданчика. М'яч вдарився у поперечину і вилетів за лицьову лінію. Господарі поля продовжували атакувати. Особливо активними в цей стартовий відрізок були Довбик та Чуже. І саме за їхньої участі дніпряни на 15-й хвилині відкрили рахунок.

Після подачі кутового, Чуже головою пробив по воротах з близької відстані, м'яч влучив у поперечину і відскочив до Довбика. Форвард «Дніпра-1» знаходився поруч із воротами і завдав ще одного удару, а Кудрик, що стояв трохи за лінією воріт, м'яч відбив. Однак арбітр матчу Геннадій Серпутько з Одеси вказав на центр поля, зарахувавши гол. Оскільки VAR на грі не задіяли, рішення судді вже ніхто не оскаржував.

На деякий час гра заспокоїлася, а потім дніпровські футболісти знову пішли вперед великими силами і на 30-й хвилині відзначився Назаренко. Перед цим грубо помилився на власній половині поля Мікіцей, практично подарувавши м'яч суперникам. Господарі перехопили круглого і в два паси доставили його до молодого хавбека. А Назаренко зробив приблизно те саме, що і на самому початку матчу. Він прибрав м'яч під ліву ногу і пробив з-під Чоботенка. Цього разу удар вийшов більш точним і рахунок на табло став 2:0 на користь його команди.

До самої перерви «Дніпро-1» мав велику ігрову перевагу і ще кілька разів міг ще забивати. Але Чуже, Довбик і Дубінчак свої моменти не використали.

Другий тайм розпочався приблизно в тому ж ключі. Знову господарі поля мали помітну перевагу і багато атакували. Так, на 52-й хвилині Довбик отримав м'яч у штрафному майданчику суперників, розвернувся і пробив в дальній кут, але трохи не влучив. А буквально через дві хвилини красиву комбінацію за участю Назаренка і Чуже повинен був завершувати Дубінчак. Але той у самий останній момент м'яч втратив і втратив можливість вразити ціль.

Гості теж намагалися щось створити попереду, але у них мало що виходило. А Кулаков і Топалов ніяк не могли вийти на ударну позицію і точно пробити по воротах.

Ближче до кінця матчу обидва тренери провели багато замін. «Маріуполь» не залишав надій хоча б скоротити відставання і досяг свого. Причому це зробив гравець, який вийшов на поле у другому таймі. На 77-й хвилині гості отримали право на перспективний штрафний удар поблизу воріт дніпрян і після навісу м'яча Мампассі головою зробив точну передачу на лінію воротарського, де опинився абсолютно відкритий В'юнник. З ударом молодого гравця маріупольців Паст впоратися не зміг й інтрига в матчі відродилася.

Однак за чотири хвилини, здалося, що ненадовго. Драмбаєв отримав друге попередження і був вилучений з поля. Тож другий матч поспіль приазовській команді довелося догравати зустріч у меншості. Але навіть в такій ситуації «Маріуполь» міг піти від поразки. На 84-й хвилині ще один гравець, який вийшов на заміну, Хромей, здорово виконав штрафний удар і м'яч просвистів з правою стійкою в декількох сантиметрах.

Більше нічого цікавого в матчі не відбулося. «Дніпро-1» довів матч до перемоги і на даний момент очолив турнірну таблицю української Прем'єр-Ліги.

Українська Прем'єр-ліга. 3 тур.

«Дніпро-1» – «Маріуполь» – 2:1.

 Довбик, 15, Назаренко, 30 - В'юнник, 77.

 Кравченко, 76 - Драмбаєв, 65, Мампассі, 68.

Драмбаєв, 81 (2 ЖК).

«Дніпро-1»: Паст, М. Кравченко, Адамюк, Сваток, Дубінчак, Піхальонок (Когут, 72), ді Франко (Ігнатенко, 66), Назаренко (Русин, 72), Джурасек, Чуже, Довбик (Ярмолюк, 89).

«Маріуполь»:  Кудрик, Чоботенко, Микицей (Драмбаєв, 46), Мампассі, Стасюк, Шостак, Петерман  (Клименко, 63), Горбунов (В'юнник, 63), Плакса (Хромей, 46), Кулаков, Топалов (Микитишин, 67).

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса).

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро)

ДНІПРО-1 - МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

82’
Oleksandr Drambaev (Маріуполь) отримує червону картку.
81’
Гравець команди Маріуполь отримує червону картку.
77’
ГОЛ ! М'яч забив Богдан В'юнник (Маріуполь).
30’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Назаренко (Дніпро-1).
15’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
alex13
"Днепр" моментами очень хорош, но нельзя расслабляться!
KSF
З перемогою!!! Гарна гра, молодці.
korrektno
Як на мене, Маріуполь не проста команда (для УПЛ) і ще себе проявить, а Дніпрянам потрібно напружуватись від свистка до свистка. Приємно, що набирає Назаренко. На жаль, поки що не може вибратися в повній мірі з застою Когут (можливо від надмірного власного психологічного тиску). При злагодженному командному ритмі Дніпро-1 виглядає досить не погано, але при розсинхронізації проявляються проблеми. Для подальших успіхів потрібно наполегливо працювати.
много бронзы
За прошлый сезон реабилитировались.)
Burevestnik
И Александрия также едва не поплатилась за пижонство:
выиграла у Шахтера всего то 2:1
__Funny_Cat__
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил